Ivan Brkić

Rukometašice Podravka Vegete su se vratile iz Moskve gdje su se 31. siječnja i 1. veljače odigravale odgođene utakmice Lige prvakinja. U dvoboju prvog dana rukometašice CSKA Moskve imale su priličnih problema s koprivničkim rukometašicama, ali su uspjele prelomiti utakmicu u zadnjim minutama što Podravka Vegeta kao dominantnija i konkretnija ekipa toga susreta nije uspjela napraviti. U prvom susretu su koprivničke rukometašice pružile veći otpor i rezultat je bio 30:26, a u drugom susretu u kojem je Podravka Vegeta bila domaćin na gostujućem terenu, rukometašice CSKA Moskve, uvjerljivo su slavile na krilima brazilske golmanice  Chane Masson. U drugoj je utakmici pri kraju prvog poluvremena nastupila i ozljeda Dejane Milosavljević, koja je vrlo važna karika Podravkinog napada i obrane. Utakmica je završena rezultatom 20:36. Dejana će prisilno odmarati od lopte i trenirati prema mogućnostima zbog nagnječenja prsta na šuterskoj ruci, a upitna je i za utakmice u nadolazećim danima.

U prvoj utakmici smo zaista bile dobre, bile smo tu i trebalo nam je malo da prelomimo, ali nismo uspjele i uzeli su ta dva boda. U drugoj utakmici sve je bilo suprotno od onoga što smo pokazale u prvoj, a pripisala bih to umoru, putovanju, ali i nesretnoj ozljedi Dejane Milosavljević i još prethodno Selene. Mislim da imamo manje prostora za rotaciju, a umor je veći – rekla je Korina Karlovčan osvrnuvši se na razlog slabijeg rezultata u drugoj utakmici s Moskvom koja je zasjela i na prvo mjesto skupine nakon ovih dvostrukih ogleda s Podravka Vegetom.

Ivan Brkić

S ne tako dobrim vijestima o Dejaninoj ozljedi ekipa se okrenula treninzima od mah po povratku iz Moskve jer ih već u subotu očekuje odigravanje utakmice Lige prvakinja i to s mađarskim prvakom Gyori AUDI ETO KC, a u međuvremenu i jedna prvenstvena utakmica s Osijekom. Utakmica s višestrukim osvajačicama Lige prvakinja je na rasporedu u subotu, 6.veljače u 18 sati u SD Gimnazije Fran Galović, a i ovaj europski ogled, odigravat će se bez prisutnosti publike sukladno epidemiološkim mjerama. Utakmicu s Gyorom također je najavila Korina Karlovčan.

Govorimo o višestrukim osvajačicama Lige prvakinja i bilo bi neozbiljno da se ijedna ekipa ispred njih postavlja kao favorit. Igraju odličan rukomet i znamo što sve mogu i s kakvim kadrom raspolažu. Na nama je da damo sve od sebe, ostavimo srce na terenu kao što to uvijek nastojimo i napravit ćemo to zbog navijača, zbog sebe i zbog kluba čije ime pronosimo – zaključila je Korina Karlovčan.

Igramo utakmicu s ozbiljnim protivnikom i znamo što može ova mađarska ekipa. Mi imamo dosta ozlijeđenih igračica pa je problem sastaviti ekipu, počevši od Selene, Carlos, a sada je tu i ozljeda Dejane Milosavljević koja je upitna za utakmicu u subotu. Mi ćemo i u ovoj utakmici dati sve od sebe i odigrati utakmicu na maksimalnoj razini jer svaki ogled Lige prvakinja je jednako važan – rekao je trener Zlatko Saračević.

Utakmicu će suditi Ioanna Christidi i Ioanna Papamattheou iz Grčke, a delegat EHF-a bit će Siniša Rudić iz Hrvatske. Utakmica je na rasporedu u subotu u 18 sati u SD Gimnazije Fran Galović Koprivnica, a prijenos će biti na drugom programu Arena Sport televizije.