Anita Gaće i Heidi Löke // Foto Robert ŠoštarićOdjeci s utakmice Podravka Vegeta – Györ svode se na žâl za Mirandom Tatari. No, mora se bez nje. U Ljubljani se treba zaboraviti da Tatari nema. Uostalom Györ je prejak da bi se mislilo da se i s kapetanicom može, recimo, pobijediti. Tatari ne smije postati poštapalica i alibi. Iako je zacrtani cilj (ostanak u Europi i druge godine) ostvaren, svim sportskim silama treba pokušati uhvatiti korak više. To se može potpunim uključenjem djelom i mislima samo na tu zadnju utakmicu prvog kruga Lige prvakinja.

Kad se čuje ili čita da se Györ lako obračunao s Podravkom, onda treba istaknuti da se Györ još lakše ”obračunao” s Krimom: u Ljubaljni 31:20, a u Györu 29:22. Kompletnim Krimom. Podravka Vegeta izgubila je u Györu kompletna 24:19, hendikepirana doma 29:22. Ne treba iz tih rezultata izvlačiti nikakve posebne zaključke, već da je Györ trenutno bolja, kvalitetnija i uigranija ekipa.

S tim da se u sportu ne ”obračunava”, nisu to gansterske bande, već sportašice i sportaši koji igraju za sportski prestiž.

Evo što su izjavili sudionici presice nakon utakmice.

Trener Györa Ambros Martin:

– Odigrali smo u Koprivnici vrlo dobru utakmicu. Želio bih naglasiti da smo igrali kao ekipa, baš kao prava ekipa. Sve su igračice igrale tijekom utakmice i sve su odigrale vrlo dobro. Mnoge od njih jako su se žrtvovale za ekipu i to je najvažnije. Imali za cilj osiguravanje prve pozicije protiv ekipe koja nam je bila konkurent, i sretni smo što kao prvi u skupini idemo u sljedeću rundu.

Rukometašica Györa Heidi Löke:

– Dosta smo se pripremale i vježbale za ovu utakmicu. Znamo da je Podravka jako dobra ekipa koja igra jako čvrstu obranu i znali smo da će ovo biti teška utakmica. No, odigrale smo jako dobro u obrani, dobro smo se borile i zaslužile pobjedu. Žao mi je što se Tatari ozlijedila, ona puno znači svojoj ekipi i nadam se da će se brzo oporaviti.

Trener Podravke Vegete Neven Hrupec:

Čestitam ekipi Györa na zasluženoj pobjedi. Pokazalo se da izostanak Mirande Tatari jako puno znači za našu postavljenu igru, ali trudili smo se i borili onoliko koliko smo ovog trenutka mogli. Mi se moramo okrenuti sljedećoj utakmici u Ljubljani i pokušati dati sve od sebe da pobijedimo ili osvojimo taj jedan bod. I poraz od tri razlike, ukoliko zabijemo više od 22 gola, još uvijek nam nosi prolaz u drugi krug Lige prvakinja, i dat ćemo sve od sebe da to pokušamo ostvariti. Moram još jednom naglasiti da stvarno zahvaljujem publici na odazivu, stvarno je bila predivna atmosfera, no, nažalost, nismo ih uspjeli razveseliti s bodom ili pobjedom. No, dat ćemo sve od sebe na utakmici u Ljubljani, pa kako bude, bude.

Krim isto ima kvalitetu, odigrao je u Cluju dobru utakmicu i zasluženo pobijedio. Međutim, mi smo njih pobijedili kod kuće, dobili smo Cluj i doma i vani. Mi smo Europu osigurali, ostaje nam ta utakmica u Ljubljani koja odlučuje o drugom krugu. Spremit ćemo se, možda nas je cijela ova situacija malo potresla pa nismo igrali obranu kako treba, moramo to poboljšati i napraviti što bolji rezultat. Bilo bi stvarno super da se uspijemo plasirati u drugi krug Lige prvakinja, trudit ćemo se, dat ćemo sve od sebe.

Igračica Podravke Vegete Vesna Milanović Litre:

Vesna Milanović Litre u borbi s obranom Györa // Foto Ivan Brkić– Čestitam igračicama i trenerima Györa na zasluženoj pobjedi. Bilo je stvarno jako teško igrati ovu tekmu, znamo da nema Mirande i da nam je ona naša glavna igračica u napadu. Mislim da smo dosta popustile i u obrani. Obrana je u prethodnim utakmicama bila naš ključ dobrih rezultata, i nadam se da ćemo u ovih tjedan dana do Krima poboljšati ono što nije bilo dobro, uvidjeti naše minuse u obrani, i isto tako da ćemo nekako pokušati posložiti napad da bi to bilo dobro.

– Koliko je bilo teško igrati ovu utakmicu, osobito u obrani, s obzirom na sudački kriterij koji je od početka nametnut?

– Bilo je dosta teško, vidjela sam i reakcije naše klupe i suigračica, da stvarno neke odluke nisu bile realne. Psihički je to utjecalo na nas, ali mislim da smo dosta popustile u obrani, nije svaka igračica od prve minute krenula agresivno, a to je ono što nas je krasilo prijašnjih utakmica. Čim cijela obrana krene agresivno, nema toliko isključenja i žutih kartona, pa ni sumnje u obrambene kontakte.

Ambros Martin: Podravka može u drugi krug

– Može li Podravka proći u drugi krug, može li ostvariti dobar rezultat u Ljubljani – bilo je pitanje za trenera gošći Ambrosa Martina.

– Da, naravno da može. Normalno je da su sad malo tužni, ali tijekom tjedna se mogu podići i dobro pripremiti. Problemi sportaše i sportske ekipe mogu učiniti jačima, stoga se moraju pokušati boriti kako znaju, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi.

Dakle, iz ove kože se ne može. Za nešto više napraviti na proljeće treba se popuniti ekipa. Tatari treba zamijeniti kvalitetnom igračicom, to je sportska nužnost. Osobito ako se uspije u Ljubljani.