Optimizam trenera: prof. Neven Hrupec // Foto Ivo Čičin-MašanskerKako bez Mirande Tatari bilo je osnovno pitanje na koje je trener Podravke Vegete Neven Hrupec morao odgovarati na konferenciji za novinstvo uoči utakmice 5. kola B grupe Lige prvakinja, u kojoj će se u Koprivnici sastati Podravka Vegeta i Györi Audi ETO KC. Usprkos velikom hendikepu ni Hrupec ni naše djevojke ne pomišljaju na predaju, čak štoviše, namjeravaju već u ovom kolu osigurati drugi krug i još šest utakmicva u Ligi prvakinja.

– Kako, dakle, bez Mirande Tatari?

– Stvarno mi je bio veliki šok kad sam čuo da je u pitanju teška ozljeda. Miranda je igračica za koju sam jako vezan i zbog nje mi je jako teško što se to dogodilo. No, ona mi ulijeva nadu i optimizam da će se brzo vratiti i da će nam jako puno pomoći ”u drugom krugu Lige prvakinja”, kako je rekla: ona je optimist, i onda nema razloga da svi mi ne budemo optimisti. Žao mi je što se to dogodilo, ali, nažalost, ozljede su sastavni dio sporta. Dosad smo imali sreću da smo dvije i pol godine bili bez ozljede, ali nešto se očito moralo dogoditi baš u ovom trenutku. Mi se moramo pripremiti i pronaći rješenja kako da nadoknadimo njen izostanak. Ja ću opet biti toliko slobodan, pa ne bih ni ovaj put izlazio van s taktičkim rješenjima, ali potrudit ćemo se da probamo i bez nje dobiti utakmicu.

TRAŽILA JE DA IGRA 2. POLUVRIJEME S BANDAŽOM

– Dobila je dva udarca, je li vam žao što je ušla drugi put?

– Javljaju se kojekakve skepse. Na poluvremenu sam u svlačionicu ušao bez Mirande, nju sam poslao kod fiziterapeuta na tretman, i ne bi mi padalo na pamet da ozlijeđenu igračicu guram unutra. Ona je vraćajući se u svlačionicu rekla da želi igrati s bandažom, da će pokušati i da će dati sve od sebe. Međutim, očito je koljeno stradalo već kod prvog udarca i da nije moglo izdržati. Njeno je inzistiranje bilo da zaigra, a mi u tom trenutku nismo mogli znati kakva je to vrsta ozljede, je li riječ o udarcu ili nečem drugom. No, neka se ne vesele oni koji smatraju da će Podravka sad biti lošija. Dapače, igrat ćemo i za Mirandu, cure će dati sve od sebe, i osvojit ćemo taj jedan bod i za našu kapetanicu.

USTANIMO MIRANDI I OHRABRIMO JE

...ali i brige // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Tko će sada biti kapetanica?

– Ukoliko u toku ovih nekoliko dana neće biti operirana, Miranda će istrčati pred publiku i bit će kapetanica naše ekipe, bit će uz mene na klupi. Sigurno da će to biti jedna velika stvar, jer ona je to zaslužila. Mislim da gledatelji trebaju ustati i takvu igračicu ohrabriti, zapljeskati joj, da što prije preboli tu ozljedu i da se što prije rehabilitira. Zamjenica je, to se zna, Ivana Jelčić.

ZASLUŽILI SMO DA ODEMO U DRUGI KRUG

– Mislite li da će Györ zbog osiguranog plasmana i zbog vaše situacije doći opušten?

– Mislim da nas oni respektiraju i poštuju, i da s obzirom na igre koje smo pružili znaju da ih ovdje čeka teška utakmica. Mi ćemo napraviti sve da se za to dobro pripremimo, a još jednom smo ih uživo gledali i na prvenstvenoj utakmici s FTC-om odigranoj u srijedu. Ta utakmica ih je dosta potrošila, a s njihove strane ne bi bilo pametno da nas podcijene. Ja neću ništa kalkulirati, a mogu obećati samo da ćemo se boriti maksimalno. Mislim da smo zaslužili da negdje uzmemo taj bod i da odemo u drugi krug Lige prvakinja.