S utakmice Dalmatinka - Podravka Vegeta u Đurđevcu // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrPodravka Vegeta visokom pobjedom od 39:19 (20:9) izborila je finale u prvoj polufinalnoj utakmici u završnici Kupa u Đurđevcu u organizaciji HRS-a i supokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca. Pobijedila je ekipu Dalmatinke s 39:19 (20:9). U drugoj polufinalnoj utakmici Lokomotiva je na jedvite jade uspjela svladati borbeni i poletni Zamet s 34:33 (18:18). Finale Podravka Vegeta – Lokomotiva igra se u Đurđevcu u 18 sati, a utakmica za 3. mjesto Zamet – Dalmatinka u 16 sati.

Trener Neven Hrupec najprije je stavio ”tešku artiljeriju”, a onda je odmarao igračice prvog sastava. Igrale su ostale i ostvarile visoku pobjedu. Treneri Hrupec i Jerković igrali su utakmicu u prijateljskom tonu i dali prigodu svim igračicama, pa su povremeno veliki i zasluženi pljesak dobile mlade igračice. A lijepom ugođaju pridonijela je i raspoložena publika, što Đurđevčana, što djevojčica iz cijele Hrvatske, koje se nalaze na svojem prvenstvu u istoj dvorani i u Virju.

PRVA POLUFINANA UTAKMICA HRVATSKOG KUPA

DALMATINKA – PODRAVKA 19:39 (9:20)

ĐURĐEVAC – Sportska dvorana Strukovne škole. Gledatelja: 400. Suci: Igor Barle i Dean Vučić (Zagreb). Nadzornik HRS-a: Dubravko Konjuh (Rijeka).

DALMATINKA: Domić (-+0), Pijević (9+0), Sanader (-): Pavlović, Erceg, Družijanić 3, Blažević, Marinović 3, Kežić 1, Barišić, Prusina 5, Klinac 3, Vuković 4, Boras. TRENER: Ivan Jerković.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (6+0), Jelčić (4+-), Kapitanović (5+-); A.  Čović 3, Kožnjak 7, Pongrac 4, Šenvald, Petković 3(1), Gaće, Damnjanović 3(2), V. Milanović Litre 3, Dragišić 6(1), Havić 2, Tatari 4, Horvat 1, Pušić-Koroljević 3. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Dalmatinka 2(1), Podravka Vegeta 5(4).

ISKLJUČENJA: Dalmatinka 2 minute (Kežić), Podravka Vegeta 2 minute (Kožnjak).

IGRAČICA UTAKMICE: Maja Kožnjak (Podravka Vegeta).

Zamet se junački borio i bio na pragu velikog uspjeha

U drugoj utakmici polufinala očekivala se sigurna pobjeda Lokomotive, a kad tamo Zamet nije dozvolio tokom utakmice nikakvo udaljavanje u rezultatu, a povremeno je i vodio. Recimo u 25. minuti s igračicom manje poveo je 16:15, a u 27. minuti vodio je 17:16. Poluvrijeme je završilo za obje ekipe obećavajućih 18:18.

S utakmice Zamet - Lokomotiva // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrZatim je Zamet ostvarivao prednost od gola, a Lokomotiva izjednačavala, a Lokomotiva je u 38. minuti došla do dva razlike 21:23, pod uvjetima koji su za stručnu raspravu. Suci nisu reagirali na prekršaj na sredini terena, pad igračice ZAmeta, a u nastavku su dosudili sedmerac za Lokomotivu, uz burno negodovanje navijača sklonih Zametu. Kasnije je ZAmetu pala koncentracija, ali samo na kratko. Suci nisu dosudili isključenje za očiti prekršaj s leđa Lokomotivine igračice u 45. minuti, kada je Zamet izjednačio na 27:27, kod 29:29 proslavila se golmanica Zameta Strukar, koja je obranila ”zicer” Katarini Jež. Lokomotiva je iskoorištavala neoprez Riječanki u obrani sa širokim nebranjenim prostorom. Ipak u 58. minuti bilo je neriješeno 32:32, a onda je Lokomotiva postigla dva gola zaredom, a Zamet tek na kraju smanjio na konačnih 33:34. Vrlo borbena utakmica. Šteta što su suci donijeli nekoliko spornih odluka. Ne treba kvariti igru.

DRUGA POLUFINALNA UTAKMICA HRVATSKOGA KUPA

ZAMET – LOKOMOTIVA 33:34 (18:18)

ĐURĐEVAC – Sportska dvorana Strukovne škole. Gledatelja: 300. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (oba Osijek). Nadzornik HRS-a: Damir Sarajlić (Velika Gorica).

ZAMET: Strukar (9+1), Šegota (-+0); Paurević, Plahinek 4, Brčić 6, Tabar, Vuković 7(1), Toto 2, Bunić 2, Tus, Mičijević 5, Stakorić 5(2), Debelić, Milinović, Mišurović 2. TRENER Drago Žiljak.

 

LOKOMOTIVA: Razum (2+0), Bukovina (4+0); Smiljanić 1, Puljić, Lisjak, Krsnik 1, Pasarić, Ježić 3, Janković 7, Bušić, I. Milić 1, I. Milanović Litre 2, Bašić 3, M. Milić 5, Ž. Čović 6, Poljak 5(5). TRENER: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Zamet 4(4), Lokomotiva 6(5).

ISKLJUČENJA: Zamet 6 minuta (Plahinek, Brčić, Mičijević), Lokomotiva 10 minuta ( N. Milić 2+2, Miljanić, Bušić, I. Milanović Litre po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Nataša Janković (Lokomotiva).