Gužva u devetercu; s utakmice Podravka - Sesvete // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine, KoprivnicaPobjedom od 36:23 (20:14) nad Sesvetama Agroproteinkom u četvcrtzavršnici Kupa Hrvatske za rukometašice, Podravka Vegeta izborila je nastup u završnici, koja će se 21. i 22. travnja igrati u Đurđevcu. Po običaju, Sesvete Agroproteinka je dobro igrala u prvom dijelu susreta, uz solidan udio Ekaterine Nemaškalo, sedmerce Grmoje i ”pridodanu vrijednost” Franković.

No, to je bilo ipak puno skormnije od sjajnog učinka i borbenosti Mirande Tarari i realizacije, gotovo nepogrešive Nikice Pušić-Koroljević, pa Gaće i veliku želju i četiri gola Hrvat. U oba poluvremena sve golmanice na utakmici zaslužuju pohvalu: Jelčić i Karaula, Žderić i Bešen, pa Kapitanović. U oba poluvremena dobra realizacija Čović, osim Dine Havić, koja je samo ”zdrmala” stativu, sve su igračice postigle golove, neke, poput Pongrac, meteorskom brzinom u kontri. Za golove iz kontri ni crte pohvale idu i dodavačicama, vanjskim igračicama. Kod Sesvete u drugom poluvremenu puno je zabila, ali je puno i trošila lopti Lana Franković.

Tatari i Pušić-Koroljević (plavi dresovi), istaknute pojedinke utakmice // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine, KoprivnicaSesvete Agroproteinka nema snage za ritam igre koji nameće Podravka, a teško im je oko čvrste obrane doći u prigodu za neki solidniji rezultat. No, i Podrfavka Vegeta će morati angažiranije i po mogućnosti raspoloženije (Damnjanović) odigrati iduće utakmice koje slijede u Pločama i Beču, da bi se prava snaga pokazala u završnici Kupa i u derbiju prvenstva s Lokomotivom u Zagrebu 9. svibnja. Uskoro se vraća i Vesna Milanović Litre, Podravka Vegeta bit će kompletna i spremna za potvrde naslova koji je i ove godine mogu odvesti u europsku elitu.

Često spominjemo suce, kritiziramo. Zagrebački par Lukić i Stipinović na dobrom su putu, tek tu i tamo koja nijansa kod prekršaja i procjene koraka.

UTAKMICA ČETVRTZAVRŠNICE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠICE

PODRAVKA VEGETA – SESVETE AGROPROTEINKA 36:23 (20:14)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 200. Suci: Gordan Lukić i Mario Stipinović (Zagreb). Nadzornik HRS-a: Milan Obradović (Slavonski Brod).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (7+-), Jelčić (8+0), Kapitanović (3+0); Čović 5, Kožnjak 2, Pongrac 3, Šenvald 1, Petković 1, Gaće 4, Damnjanović 3(2), Dragišić 1, Havić, Tatari 5, Horvat 4, Pušić-Koroljević 7. TRENER: Neven Hrupec.

SESVETE AGROPROTEINKA: Karaula (4+-), Bešen (7+0); Miletić 1(1), Jakara, Pa. Stopić 1, Pavlek 2, Pe. Stopić 1, Grmoja 4(2), Šebek, Ek. Nemaškalo 5(1), Pejčić, Kranjec 1, Franković 8(2). TRENERICA: Elena Nemaškalo.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Sesvete Agroproteinka 7(6).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Tatari, Damnjanović), Sesvete Agroproteinka 2 minute (Pavlek).

IGRAČICA UTAKMICE: Nikica Pušić-Koroljević (Podravka Vegeta).

Ostali rezultati

Dalmatinka – Trešnjevka 29:25 (15:15)

Zelina – Lokomotiva 19:22

Zamet – Arena 38:32

U završnicu (polufinale) plasirale su se ekipe Dalmatinke, Lokomotive, Zameta i Podravke Vegete.