Hotel Beba u ZaječaruDvjema utakmicama u Zaječaru rukometašice Podravke Vegete opraštaju se od sezone i od Regionalne lige. Bit će to ujedno i zadnje utakmice u Podravkinu dresu Maje Zebić i Sandre Nikčević, koje rukometni putovi vode na druge strane.

U Zaječaru se igra Final Four Regionalne lige, uveden prošle godine. Nakon tri natjecateljske sezone Podravka Vegeta prestaje sudjelovati u natjecanju, od kojeg su ove sezone odustali Krim Mercator (prije početka) i Hypo Nö (u toku natjecanja). Podravka Vegeta odigrala je 11 utakmica, ne i s Borcem iz Banja Luke u Koprivnici, koji je odustao prije kraja natjecanja. Budućnost T-Mobile zauzeo je prvo mjesto, Podravka Vegeta drugo. Metalurg je ovotjednom pobjedom u Skopju nad Zaječarom zauzeo treće mjesto, dok je Zaječar četvrti. Te su četiri ekipe i sudionici Final Foura.

Podravka Vegeta putuje u Zaječar u petak ujutro, a nakon dolaska u predvečerje imat će jednosatni trening. U subotu je zakazan sastanak Regionalne lige, a pozvano je 12 klubova. Sigurno je da iduće sezone neće nastupati Hypo, Krim Merctaor i Podravka Vegeta, koji će zajedno sa Györom igrati EVN Super kup. Iz Hrvatske je pozvana Trešnjevka, iz Crne Gore pozvani su Budućnost T-Mobile i Biseri Plevlja, iz Makedonije Metalurg i Prilep, a iz Srbije Zaječar, Knjaz Miloš, Radnički i Jagodina.

RASPORED NASTUPA NA FINAL FOURU

SUBOTA, 21. SVIBNJA POLUFINALE

U 19 sati Budućnost T-Mobile – Zaječar, suci Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (obojica Hrvatska). Delegat Božidar Đurković (Srbija).

U 21 sat Podravka Vegeta – Metalurg, sutkinje Branka Marić i Zorica Mašić, delegat Milena Delić (sve Srbija).

NEDJELJA, 22. SVIBNJA FINALNE UTAKMICE

U 17 sati susret za 3. mjesto. Igraju poražene ekipe iz polufinala.

U 19 sati susret za 1. mjesto. Igraju pobjedničke ekipe iz polufinala.

Suci će biti Nenad Nikolić i Dušan Stojković (Srbija) paru u kojem neće biti Zaječara iz Srbije te Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (Hrvatska) paru u kojem neće biti Podravke Vegete iz Hrvatske.

REPREZENTATIVNI SUMMIT

Podravka Vegeta bila je pobjednik prvog izdanja Regionalne lige 2009. godine. Prošle godine na Final Fouru u Podgorici zauzela je treće mjesto. Ove godine trener Neven Hrupec priželjkuje korak više. Treba naglasiti da su u svim ekipama pretežiti dio igračice koje su i reprezentativke svojih država, pa je to reprezentativni summit u malom. Kao kuriozitet spominjemo da je delegat na Podravkinoj utakmici bivša igračica Podravke Milena Delić, a uz sutkinje Zoricu i Branku da je Podravka izgubila dosad samo jednu utakmicu kad su sudile ove sutkinje iz Pančeva.

Podravka Vegeta gostovala je već u Zaječaru i ugodno se osjećala, poznaje i smještaj, koji je u istom hotelu kao i prigodom prvog gostovanja, a igra se u istoj dvorani u Sportsko-rekreacijskom centru Kraljevica, u kojoj je utakmicu Zaječar – Podravka Vegeta gledalo 1800 posjetitelja.