Vježbe u DaruvaruRukometašice Podravke Vegete u srijedu poslije podne vratile su se s desetdnevnih baznih priprema u Daruvaru, odnosno u Daruvarskim toplicama. Od petka do nedjelje igrat će prve utakmice na turniru u Mađarskoj u mjestima Érd i Budaörs nedaleko Budimpešte u sklopi IV. ljetnih igara, kojeg zajednički organiziraju klubovi Budaörsi Kézilabda SE i ÉTV Érdi VSE.

Rezultat Podravke Vegete, prema riječima trenera Nevena Hrupeca, u prvim utakmicama nakon 15 dana priprema neće biti važan, ekipa će se uigravati, a ne treba ni sumnjati i u ”špijunske misije” na tribinama, kao pripreme za Ligu prvakinja.

S priprema u DaruvaruNo, Podravka Vegeta nakon Daruvara puna je snage, došle su dvije nove vanjske pucačice, Damnjanović i Horvat, željne dokazivanja, mlade kucaju na vrata i bez obzira na trenerove upute, ponijet će ih srce i one će sigurno krenuti s velikom voljom i željom da i početak sezone bude uspješan.

Prednatjecanje u petak i subotu odvija se u oba spomenuta grada. Na turniru u grupi u Érdu su domaćin ÉTV Érdi VSE, DVSC Forum iz Debrecena i Podravka Vegeta. Raspored utakmica: u petak u 19 sati ÉTV Érdi – DVSC Forum, u subotu u 11 sati DVSC Forum – Podravka Vegeta, u 19 sati Podravka Vegeta – ÉTV Érdi.

Raspored utakmica u drugoj grupi kojoj je domaćin Budaörs: u petak u 19 sati Veszprém Barabás KC – AlcoaFehérvár KC, u subotu u 11 sati AlcoaFehérvár KC – Metz Handball iz Francuske, u 19 sati Metz Handball – Veszprém Barabás.

U nedjelju, 14. kolovoza igraju se finalne utakmice u novoj sportskoj dvorani u Érdu, ako dvorana do tog vremena bude otvorena, ako ne, onda će se taj program odvijati u Budaörsu. Sustav je takav da trećeplasirane ekipe iz prenatjecanja u 15 sati igraju za 5. mjesto, drugoplasirane u 17 sati za treće, a prvoplasirane za pobjednika turnira u 19 sati.