U Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Koprivnica danas je u večernjim satima odigrana i posljednja od ukupno 6 utakmica, dvodnevnog, Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo. Podravka Vegeta je u prvom susretu današnjeg dana protiv Jagodine slavila 26:22(15:8), a za kraj je ostao susret s mađarskim prvoligašem Mosonmagyarovari KC gdje je Podravka potvrdila status favorita i zaključila utakmicu uz rezultat 29:21(16:13).

Trener Zlatko Saračević je u ovim utakmicama imao priliku izrotirati sve igračice i uigravati akcije, a rezultat nije bio primaran. Ipak uz rad, atmosferu, dobru obranu i polukontru te još bolju publiku ni pobjede nisu izostale.

Bilo je ok, a i rekao sam da na ovom turniru testiramo neke varijante. Mogu reći da sam zadovoljan kako obrana funkcionira i činjenica je da smo u ovom razdoblju puno više radili na obrani i na polukontri. Malo zapinje u napadu, ali to je razumljivo, nismo ga puno ni radili i imamo još vremena, a osim toga u napadu je puno novih igračica pa treba vremena da se malo uigraju. Mogu reći da sam zadovoljan, posebno pristupom, borbenošću. Imamo neki svoj stil igre i to ćemo igrati – rekao je trener Zlatko Saračević.

Podravka je tako prva s maksimalnih šest bodova. Drugo mjesto osvojio je Mosonmagyarovari KC, treća je rumunjska Corona Brašov, a četvrta Jagodina iz Srbije.

Pojedinačne su nagrade dobile tri igračice Podravke i Sorina Tirca iz Corone Brasov. Prema zbroju svih pogodaka s turnira utvrđeno je kako je Sorina baš kao i Dejana Milosavljević postigla 19 pogodaka čime su obje zavrijedile pojedinačnu nagradu za najboljeg strijelca turnira.

Mislim da smo odlično odigrale ovaj turnir iako je možda ova utakmica bila najnapetija. Mislim da smo pokazale kvalitetu i naš kontinuitet te koliko snage imamo da izdržimo cijelu utakmicu na visokom nivou. Što se tiče pojedinačne titule, uvijek je lijepo dobiti, ali ovo je ekipni sport i da bi ja ovo sve zabila potrebna je ekipa – rekla je Dejana koja vjeruje u ekipu i ističe kako je rotacija još jača u odnosu na prošlu godinu, a sukladno tome vjeruje i u kontinuitet dobrih igara.

Jovana Risović proglašena je najboljom vratarkom, a Tjaša Stanko najboljom igračicom turnira.

Poslije svega drago mi je da smo odigrali ovako jedan jak turnir i značio nam je dosta za uigravanje nove ekipe s obzirom da je tu dosta novih igračica. Naglasila sam i prethodno kako su se već jako dobro uklopile u naš sustav i imamo dobru atmosferu što smo dokazale i u ovim utakmicama iako je bilo trenutaka u kojima smo imale neki pad. Mi smo negdje na pola priprema pa imamo još vremena da to ispravimo da ne dolazi do tih padova jer igramo protiv najboljih ekipa u Europi pa nam se to ne smije događati i mislim da neće – rekla je Jovana koja se zahvalila publici i navijačima koji su ih i ovoga puta podržali u velikom broju.

Ja sam jedva čekala utakmice i mislim da smo dobro trenirali u prvom dijelu priprema i svi smo iščekivali početak. Čestitam ekipi na osvajanju turnira, a najvažnije je da smo vidjeli u čemu smo dobri i što još trebamo popraviti. Što se tiče nagrade za igračicu turnira, znači mi, ali na kraju pobjeđuje ekipa i bez ekipe ja to ne bi osvojila pa se moram zahvaliti ekipi i treneru – rekla je Tjaša Stanko.

Pehare za plasman ekipa uručila je Ana Samaržija dok je direktorica RK Podravke s.d.d. uručila poklon pakete sudačkim parovima.

Članica Uprave glavnog sponzora Podravke i predsjednica NO RK Podravke s.d.d. Ljiljana Šapina uručila je pehare najboljim pojedinkama Dejani Milosavljević, Tjaši Stanko i Jovani Risović.

PODRAVKA VEGETA 29 (16)

MOSONMAGYAROVAR 21 (13)

KOPRIVNICA – SD Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 850. Suci: Igor Hunjadi i Mario Zečević (Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Risović, Ećimović; Zadravec 2, Turk, Karlovčan, Popović, Jandrašić, Milošević, Džono, Milosavljević 10, Mugoša 2, Franušić, Stanko 7, Gjorgjijevska 3, Ianasi, Tsakalou 3, Debelić 2.

TRENER: Zlatko Saračević.

MOSONMAGYAROVARI KC: Kellermann 1, Hajtai 1, Holešova 1, Katona 2, Tilinger 4, Domokos 1, Popa 1, De Souza 3, Lancz 4, Ferenczi, Hudak, Horvath 3, Bardi, Herczeg.

TRENER: Robert Bognar.

SEDMERCI: Podravka 4(3), Mosonmagyarovar 2(0).

ISKLJUČENJA: Podravka 6 min. (Popović, Milošević, Džono), Mosonmagyarovar 8 min. (Horvath 2+2, Holešova, De Souza).