Ekipa Podravka Vegete odigrala je utakmicu 10. kola DELO Lige prvakinja. Rezultat je unatoč solidnom početku naše ekipe otišao u korist Dankinja 35:20, poluvrijeme 18:10.

Prvi pogodak za Podravku Vegetu postigla je Milosavljević u 3. minuti. Inicijativa je u nastavnim minutama u rukama Dankinja koje nižu pogotke i odlaze na +3.  Podravkašicama se nižu oduzete i izgubljene lopte, tišinu na protivničkoj vratnici prekida Turk iz kontre za rezultat 4:2.

Dosta tehničkih greški nizalo se na obje strane. U 10. minuti trener Saračević zove minutu odmora. Nakon time outa ulazi mlada Buljan, ali brzo odlazi na klupu. Dumanska odlično čita protivnicu na crti i brani sedmerac. Slijedi pogodak Beganović iz gotovo nemoguće situacije za 6:3. Drže se do dvadesete minute rukometašice Podravka Vegete na -3, ali ubrzo su se iskusne Dankinje odljepile na +5. Ništa nije išlo na ruku našim rukometašicama ni do kraja poluvremena na koje odlaze s minusom, a rezultat je 18:10.

U drugom poluvremenu trener Saračević je u igru uveo mlade igračice Franušić, Popović, a među vratnice je stala, Ećimović.  Prvi gol za Podravku je u drugom poluvremenu postigla Karlovčan s krila. Precizna je sa sedam metara, ponovno, Milosavljević, a slijede i pogoci Zadravec i Carlos. Kriza od deset minuta bez pogotka, s početka poluvremena ne daje prostora koprivničkim rukometašicama da se vrate u utrku.

Šest minuta prije kraja susreta Dankinje su na +12, a za rezultat 32:20 lijepo pogađa Carlos. Utakmica završava rezultatom 35:20, a naše cure u Koprivnicu se vraćaju već u nedjelju kada se moraju okrenuti novim europskim izazovima. Za vikend u Koprivnicu stiže rumunjska, Ramnicu Valcea. Utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom u 16 sati u SD Gimnazije Fran Galović Koprivnica.

Na utakmicu se osvrnuo trener Saračević.

Bili smo nemoćni u napadu. Nismo imali rješenje za njihovu obranu i zbog toga je bilo puno primljenih lakih golova iz njihove tranzicije. Usput smo radili dosta naivnih grešaka u obrani tako da je ovo jedna jako loša utakmica i nažalost cure su htjele, ne mogu reći da se nisu borile, ali smo bili jako loši – kratko je rekao trener Zlatko Saračević.

Svoj komentar dala je i Lea Franušić.

Moram reći da su nam nanijeli težak poraz. Mislim da se nismo pridržavali apsolutno ničega što smo se dogovorili i što smo zadnjih dana dosta trenirali i uvježbavali. Prije svega obrana nije išla koliko god smo ju mijenjali i 6-0 i 3-2-1, pucali smo dosta po sredini i nismo mogli nać tu šestorku koja bi spojila jednu dobru obranu i napad. I iz ovog poraza moramo se izvuć, gledat pozitivno, što prije zaboraviti, analizirati sve naše greške i fokusirati se na sljedeću utakmicu u Koprivnici – rekla je vidno razočarana Franušić.

ODENSE HANDBOLD 35 (18)

PODRAVKA VEGETA  20 (10)

Arena Idraetshal Odense (Danska), GLEDATELJI:- SUCI: Smailagić Sandro i Smailagić Andrej iz Švedske, a delegat EHF-a,Petersen Ole Frydkjär (Danska)

Odense Handbold: Wester 5, Reinhardt 10/ Cohrt 5, Abbingh 3, Johansen, Quintino 4, Iversen 4, Groot 2, Larsen, Hald 2, Ikehara 2, Højlund 2, Wallen 2, Rej 9

Podravka Vegeta: Dumanska 12, Ećimović/Zadravec 3, Turk 1, Beganović 1, Karlovčan 1, Popović 1, Milošević 3, Džono, Milosavljević 5(4), Mugoša 1, Franušić, Buljan, Bancilon, Tsakalou 1, Carlos 3

SEDMERCI: Odense 6 (3) /Podravka Vegeta 4(4)

ISKLJUČENJA: Odense 4 min(Quintino, Hojlund) /Podravka Vegeta 8 min (Džono 2+2, Buljan, Milošević)

CRVENI KARTONI: –

Foto: Ivan Brkić/RK Podravka