Prva ekipa RK Podravka Vegete stigla je u večernjim satima u Poreč, a povod su polufinalni ogled s Kokom, a nakon toga uz pozitivan rezultat i finalni ogled koji je na rasporedu u subotu, a sve to u okviru Festivala rukometa koji se održava u Poreču. 

Središnji dio Festivala rukometa koji se održava od 16. do 19. svibnja u Poreču, rezerviran je za završne susrete seniorki i seniora u 28. Kupu Hrvatske. U prvom polufinalnom susretu snage će odmjeriti Podravka Vegeta i Koka u četvrtak, 16. svibnja s početkom u 18 sati u Sportskoj dvorani Žatika. Finale je na rasporedu u subotu u 17.30 sati kada će pobjednik prvog polufinalnog susreta ići na pobjednika iz drugog polufinalnog susreta u kojem će se za ulazak u finale boriti Sesvete Agroproteinka i Murvica. Vrijedi naglasiti kako će se utakmica polufinala prenositi na Planet Sportu, a finale na 2. programu HRT-a.

Podravka je naslov Kupa osvajala 22 puta, a ne skrivaju se ambicije za 23. trofej. 

Mi ne krijemo da smo favoriti za osvajanje Kupa i ne bježimo od toga, ali to moramo pokazati i na terenu. Imamo dvije utakmice, igramo protiv ekipe Koke koja je u vrhu hrvatskog rukometa i moramo biti maksimalno koncentrirani. Također, na početku sezone smo postavili cilj, a to je dvostruka kruna u Hrvatskoj i to moramo potvrditi – rekao je trener Zlatko Saračević organizatorima o očekivanjima za polufinalni ogled.