Podravka pred zonom MetalurgaPolufinalna utakmica Podravka Vegeta – Metalurg dobila je neočekivanu dramatiku. U regularnom dijelu utakmice bilo je 33:33 (18:15), a nakon serije od po pet sedmeraca 36:35. Ivana Jelčić obranila je tri sedmerca i donijela finale s Budućnosti.

Veći dio 1. poluvremena utakmica je bila izjednačena, Podravka Vegeta došla je u vodstvo od dva razlike tek u 25. minuti, a do kraja, zahvaljujući preciznoj Petković, stanje se popravilo na 18:15.

Kad je u 2. poluvremenu Podravka u minutu i pol povisila na 20:15, pomislilo se da je slomljen otpor žilavih Makedonki, ali onda se sve preokrenulo i u 39. minuti Metalurg je vodio 22:23, a u 10 minuta Andrejeva je obranila pet lopti, doduše slabi su to bili udarci na gol, Jelčić ni jednu. U 40. minuti Zebić iz šestog sedmerca za Podravku izjednačuje na 23:23, ali Metalurg postiže krasne golove s 9 metara i sa crte i u 42. minuti ponovno vodi, 24:25. Trener Hrupec pozvao je time out i izvikao se na cure. Koristilo je, Kožnjak je izjednačila, a čekalo se na poboljšanje obrane, no Petković je isključena, a Metalurg opet vodi, 25:26. Pesičnik slabo puca Andrejeva brani, ali i Jelčić ima prvu obranu u 2. poluvremenu, Gaće iz kontre izjednačuje, a Bajramovska osmim golom opet dovodi u vodstvo Metalurg, Zebić promašuje sedmerac. Eto, tako se to odvijalo, a kad je Elena Gjorgijevska napravila prolaz za dva razlike, nije bilo veselo. S igračicom više Zebić promašuje zicer, Jelčić prima gol iz daljine. Griješi se u napadu, nema organizacije napada ni obrane. U 50. minuti je 27:30 za Makedonke, a na gol dolazi Žderić.

Maja Kožnjak u skokuPodravka je gubila ulaz u finale čitavo drugo poluvrijeme. Nada se pokazala u 57. minuti (31:32), a onda je Petković dvije minute prije kraja izjednačila na 32:32. Tim out sa ciljem: obraniti se i zabiti gol. Metalurg gubi loptu, Petković 50 sekundi prije kraja zabija za 33:32, Milanović Litre je isključena, sedmerac za Metalurg 31 sekundu prije kraja. Žderić ima loptu, ali joj ipak odlazi u gol. Zadnji napad Podravke Vegete ne uspijeva, izvode se sedmerci.

SEDMERCI:

Liščević, Jelčić brani 33:33

Gaće, Andrejeva 34:33

Noveska, Jelčić 34:34

Petković, Andrejeva 35:34

E. Gjorgjevska, Jelčić 35:35

Kožnjak, Andrejeva 36:35

Grozdanovska, Jelčić brani 36:35

Zebić puca preko gola 36:35

D. Gjorgijevska, Jelčić brani 36:35

Zadnji sedmerac za Podravku Vegetu nije se izvodio.

 

FINAL FOUR REGIONALNE LIGE WRHL – POLUFINALE

PODRAVKA VEGETA – METALURG (SKOPJE) 36:35 (33:33, 18:15)

ZAJEČAR – Sportsko-rekreacioni centar Kraljevica. Gledatelja: 300. Sutkinje: Branka Marić i Zorica Mašić (obje Srbija). Delgat WRHL-a: Božidar Đurković (Srbija).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (1+0), Jelčić (7+-); Čović, Kožnjak 5, Pongrac, Petković 9(4), Zebić 4(1), Gaće 4, Milanović Litre 3, Pasičnik, Havić, Tatari 4, Nikčević, Pušić 4(2). TRENER: Neven Hrupec.

METALURG: Nakovska (-), Antikaj (-), Andrejeva (12+1); Mečevska 5, Gakidova, Grozdanovska 3, Noveska 1, D. Gjeorgijevska, Bajramovska 8, Despotovska, E. Georgijevska 6, Peševska, Mladenovska 3, Liščević 4(3), Veličkovska, Mitrova 3. TRENER: Blagojica Vesić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 9(7), Metalurg 4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 minuta (Havić 2+2, Kožnjaik, Petković, Milanović Litre po 2), Metalurg 12 minuta (Mečevska 2+2, Grozdanovska, Noverska, Bajramovska i Mladenovska po 2)

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Jelčić (Podravka Vegeta).

 

Prvi finalist Budućnost

PRVA UTAKMICA POLUFINALA: BUDUĆNOST – ZAJEČAR 35:30 (16:12)

Pred oko 1500 gledatelja u prvoj polufinalnoj utakmici Final Foura podgorička Budućnost pobijedila je domaći Zaječar 35:30 (16:12). Tako je Budućnost postala prvi finalist. Zaječar će u nedjelju u 17 satu igrati za 3. mjesto.

Ana Đokić, Katarina Bulatović i društvo nakon ravnopravne igre u većem dijelu 1. poluvremena, na kraju poluvremena ”stisnule su” i steklu prednost, 16:12.

U 2. poluvremenu Zaječar, koji je nastupio oslabljen, je stizao na dva razlike, ali nikako se nije mogao rezultatski probližiti, uvijek je Budućnst postigla gol na brzinu. U 46. i 48. minuti svojim petim, pa šestim pogotkom Bojana Popović povisivala je na 4 razlike, 26:22, 27:23, a kad je Budućnost povisila na 28:23, već se i prije 50. minute znalo tko će biti prvi finalist. Do tog vremena Katarina Bulatović postigla je već 11 golova. Na kraju 35:30 (16:12).

Utakmicu su odlično sudili hrvatski suci Dalibor Jurinović i Marko Mrvica.

 

Što se događalo izvan parketa

PRIJE PODNE U ZAJEČARU

Šetnja u ZaječaruSubotnje prijepodne iskorišteno je za relaksaciju ekipe. To je bilo potrebno zbog dugačkog putovanja u petak (od 7,40 do 18,15 sati uz zadržavanje na ručku u Beogradu), a nakon dolaska odmah je uslijedio trening (od 19 do 20,15 sati). U Beogradu je promet sport zbog radova na mostu Gazela, a cesta od Paraćina do Zaječara u izuzetno je lošem stanju, puno je tzv. udarnih rupa i u popravku na više dionica, pa je putovanja njome prava muka: dobro za bubrežne kamence, poispadaju od trešnje.

Dva sata subotnje šetnje Zaječarom na temperaturi od 27-28 stupnjeva Celzija provedeno je u – traženju hlada.

Slovenci sviraju na trgu u ZaječaruNa središnjem trgu u Zaječaru dan ranije maturanti su plesali sa cijelom Europom, a u subotu je održan Susret prijateljstva Zaječar-Tržič 2011. Slovenske i srpske folklorne družine izvodile su narodne plesove i pjesme, a trubači su svirali i jazz melodije.

U PODNE O SUDBINI REGIONALNE LIGE

Direktorica RK Podravke Božica Gregurić i tajnica Zlatica Rušak točno u podne sudjelovale su na sastanku Regionalne lige i razgovoru o novoj sezoni.

Na sastanku vodstva Regionalne lige WRHL i klubova utvrđeno je da će liga, zasad, imati osam ekipa, ali bez Krim Mecatora, Hypa, Podravke Vegete, a Trešnjevka je ioanko bila samo na spisku želja.

Ligu će sačinjavati četiri srpska kluba, Zaječar, Knjaz Miloš iz Aranđelovca, Radnički iz Beograda i Jagodina, zatim dva crnogorska, Budućnost i Biseri Plevlja, te dva makedonska, Metalurg Skopje i Žito Prilep iz Prilepa.

O Podravki Vegeti izrečene su najljepše riječi pohvale, izraženo žaljenje što neće nastupati, tim više što je korektno odigrala sve utakmice i došla na Final Four u Zaječar, a vrata klubova i Regionalne lige bit će za nju uvijek otvorena.

Postoji mogućnost da Regionalna liga ojača klubom ili klubovima iz Rumunjske, o čemu će se odlučivati sredinom lipnja. Kalendar natjecanja bit će usaglašen s državnim savezima.

Podravka Vegeta ulazi na jesen u novo natjecanje EVN Super kupa zajedno s Krimom, Györom i Hypom.

 

NA UTAKMICU DOŠAO I PRFEDSJEDNIK KRUNOSLAV BEŠVIR I DOPREDSJEDNIK DRAŽEN SAČER

Uz brojne peripetije na putovanju (višesatno čekanje u Beogradu) na utakmicu su ipak stigli na vrijeme predsjednik RK Podravke Krunoslav Bešvir i dopredsjednik Dražen Sačer. Ako im je bilo uzbudljivo na putu, bome im je bilo i na utakmici.