Jelena Trifunović za TV Alfa // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta zadržala je ”standard kašnjenja” zahvaljujući tome što baš njen zrakoplov kasni ili nešto s njim nije u redu. U Norvešku se prije 14 dana toliko kasnilo da je zrakoplov iz Franfurta odletio istog trenutka dok je onaj iz Zagreba s rukometašicama stigao i izgubila se veta za Oslo. U Skoplje se u petak u polasku kasnilo dva sata. Razlog? Kvar na zrakoplovu predviđenom za let u Makedoniju, pa dok se pronašao zamjenski Airbus 319 – čekalo se.

Tako se u Skoplje stiglo i u hotel došlo oko 18 sati: taman da se predviđeni ručak posluži kao večera. Došlo bi se do hotela i prije da nije smješten navrh brda iznad Skoplja, ali i 20-25 minuta vožnje autobusom od samog Skoplja. Smještaj u hotel ”Vodno” ipak je izvan ruke, ali domaćini tvrde da su svi hoteli u Skoplju bili zauzeti kada su prije 14 dana tražili smještaj za 22 člana Podravkine ekipe.
Trening u Skoplju // Foto Ivo Čičin-MašanskerTrening je obavljen u dvorani sportskog centra Boris Trajkovski, a na ulazu koprivničku ekipu dočekali su, i bome se sa svima izljubili, nekad Podravkina Ana Đokić, sada pivotkinja Vardara, i bivši trener Podravkinih golmanica, a sada trener u Vardaru Vladimir Vujović, koji je ostao i kao domaćin u dvorani, ali stigao je i ponešto izvan toga.
Tkalec, Vresk, Vujović i Narančić // Foto Ivo Čičin-MašanskerNaime, dok je Goran Mrđen s pomoćnikom Filipom Turkom vodio trening, Vujović je u kuglani u sklopu sportskog centra Boris Trajkovski počastio v.d. direktoricu Ljerku Vresk, liječnika ekipe Miroslava Narančića, predstavnika ekipe Krunoslava Tkalca i autora. Doznalo se dosta novosti iz svijeta rukometa, o rukometnom životu u (bogatom) Vardaru i o profesionalnosti ženske ekipe.
Prije treninga kolega novinar iz televizijske kuće Alfa, koja realizira televizijski prijenos skopskih utakmica, snimio je razgovore s trenerom Goranom Mrđenom, kapetanicom Vesnom Milanović Litre te igračicama Dinom Havić i Jelenom Trifunović. Obavio je to i s ekipom Vardara, a te reportažice, s detaljima iz treninga, bit će emitirane u sklopu 40-minutnog uvodnog programa koji ide u živo iz dvorane s podija iza gola, gdje će biti instaliran dvoranski studio. U Hrvatskoj za televiziju ženski rukomet nije elitni sport, tek sport s odgodom, a za Makedoniju jest.
S obzirom na umor od (pre)dugačkog putovanja Goran Mrđen je odredio umjesto treninga u subotu prije podne – šetnju. No, treninga će ipak biti. Naime, kapetanica Vesna Milanović Litre zamolila je trenera da treninga ipak bude, kako bi se igračice što bolje fizički pripremile za utakmicu koja počinje u subotu u 20 sati. Profesionalno.
Utakmicu sude Francuskinje, sestre blizanke, Charlote i Julie Bonaventura, koje su iz Zagreba putovale zajedno s Podravkom Vegetom, a delegat EHF-a je Ivan Dolejs iz Češke. Kapacitet dvorane Boris Trajkovski je oko 6000 sjedećih mjesta te 1000 stajaćih. Prema najavama dvorana neće biti ispunjena kao na utakmici Vardara s Larvikom, kada je (službeno) bilo 3100 gledatelja.
Golmanice Jukić, Milenković i Kapitanović na treningu // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta iz hotela odlazi u 4 sata ujutro u nedjelju i u 9,30-10 sati već je u Koprivnici. U ponedjeljak četiri reprezentativke odlaze na akcije svojih reprezentacija: Živković u srpsku, a Pongrac, Milanović Litre i Havić u hrvatsku reprezentaciju, dok je Kapitanović otkazala iz opravdanih razloga.