Ove subote 6. ožujka na rasporedu je novi europski ogled u kojem će Podravka Vegeta snage odmjeriti s ruskim Rostov Donom i to u osmini finala DELO Lige prvakinja. Utakmica je na rasporedu u 18 sati u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Koprivnica. Prijenos će biti na 2. programu Arena Sport televizije, a dvorana će i ovoga puta biti zatvorena za gledatelje sukladno epidemiološkim mjerama.

Foto: Ivan Brkić

”U ovom teškom razdoblju možda i najtežem u našim karijerama okrenuli smo se kondicijskoj i taktičkoj pripremi za nadolazeće utakmice i odigrali dvije utakmice prvenstva sa Sesvetama i Dugim Selom. Okrenuli smo se i novom europskom izazovu koji je pred nama”, rekao je trener Antonio Pranjić.

Ovaj ruski tim odlikuje individualna, ali i ekipna kvaliteta, a njihove ambicije iz sezone u sezonu rastu. I u ovoj su sezoni, koja je bila prilično zahtjevna zbog ozljeda i koronavirusa, opravdali status favorita i zasjeli na prvo mjesto u svojoj skupini A, gdje su također odigrale niz zahtjevnih utakmica.

‘’Ruska megamomčad s nekoliko superzvijezda, predvođena jednom od ponajboljih svjetskih igračica, Anom Vijahirevom, a tu je i Grâce Zaadi Deuna na sredini koja je odlična razigravačica. Moram spomenuti i dva vrhunska i iskusna krila, Managarovu i Kuznetsovu. To je ekipa koja u ovoj sezoni cilja na sam vrh s ambicijom prema Final Fouru, a potencijalno i osvajanjem Lige prvakinja’’, istaknuo je trener Pranjić o protivničkoj ekipi.

U redovima Podravka Vegete nanizale su se i neke ozljede u proteklom razdoblju pa tako osim Selene Milošević koja već neko vrijeme nedostaje u obrani i napadu ima i novih ozlijeđenih igračica. Lamprini Tsakalou ima problema s preponom pa u subotu neće zaigrati, a upitne su i Ivona Mrđen i Carlos koje imaju probleme s koljenom te su trenutno u posebnom tretmanu treninga.

U ekipi je prisutno veliko zajedništvo i zaista se ozbiljno pripremaju za sve ono što ih očekuje, a europske utakmice uvijek su zasićene nekim posebnim nabojom i energijom, a tako će biti i ovoga puta. O trenutnom fokusu i ambicijama ekipe u ovoj utakmici rekla nam je Lea Franušić.

Foto: Ivan Brkić//arhiva

”Dolazi nam utakmica Lige prvakinja nakon dužeg vremena i nakon ove tužne priče koja je iza nas. Odigrale smo dvije utakmice hrvatske lige i malo se vratili u život. Sada je fokus samo na Rostov Donu. Odlična ekipa koja puca na visoko u kojoj ima dosta velikih imena, ali pripremamo se i kroz video i kroz taktiku na treninzima. Želimo dati najbolje od sebe i nadamo se kvalitetnoj utakmici i dobrom otporu”, rekla je Franušić. A da će ići hrabro i u ovaj izazov za kraj je potvrdio i trener Antonio Pranjić.

‘’Ovu ekipu prije svega iznimno poštujemo no moram reći kako se ne bojimo i kako u ovaj dvoboj nećemo ići s bijelom zastavom. Pripremamo se za ovo i cilj nam je ispuniti sve zadatke koje smo zacrtali uoči ove važne utakmice. Želimo se pokazati u najboljem svjetlu i svih 60 minuta dati svoj maksimum’’, zaključuje Antonio Pranjić.