Rukometašice Podravke Vegete odigrale su i 23. kolo 1.HRL za žene. Odabranice Gorana Mrđena gostovale su u Umagu gdje im je domaća ekipa parirala samo u prvim minutama. Brzo se Podravka odvojila, a do sredine poluvremena Koprivničanke su već na +6. U prvih 30 minuta Koprivničanke su akumulirale prednost od 7 pogodaka te su na odmor otišle uz rezultat 14:21.

U drugom dijelu nastavile su naše cure u dobrom tempu, povećale agresivnost u obrani što je malo izostalo u prvom dijelu. Sve u svemu nakon gotovo šest sati putovanja naše djevojke su iz autobusa uskočile u dresove, zagrijale se te upisale nove vrijedne bodove na gostovanju i uvjerljivu pobjedu 24:41.

Trener Goran Mrđen dobio je priliku rotirati sve igračice iz zapisnika tako da su se sve cure u današnjoj utakmici upisale u strijelce, osim vratarki koje su sjajno obavile svoj posao na vratima. Danas je najviše pogodaka u Podravkinim redovima zabila Zadravec, ukupno 6, a slijedi ju Barišić s pet pogodaka te su četiri nadodale Gudelj, Megerle, Turk, Milosavljević, Mugoša i Stelmakh.

Još jedno udaljeno gostovanje naše cure čeka i sljedeće srijede kada idu odigrati zaostalo 21. kolo s Trogirom.

Čestitam svojim igračicama na pobjedi i na dobroj atmosferi unutar ekipe. Iza nas je još jedna utakmica u prvoj ligi. Mislim da smo uvjerljivo dobili. Vrtili smo sve igračice koje su danas bile u sastavu. 41 gol je ok, ali smo trebali dobiti manje golova. Nastavljamo dalje, već u srijedu idemo u Trogir, nakon toga Ploče pa Kup i trebamo kroz treninge i ove utakmice koje predstoje pred Kup doći do dobre forme da budemo onakvi kakvi bi htjeli biti -rekao je trener Goran Mrđen nakon utakmice. 

Danas je 4 pogotka u redovima podravkašica zabila mlada i talentirana Tena Megerle koja je dala i svoj komentar današnje utakmice.

Pobjeda je tu što je najvažnije. Ovo je utakmica s puno golova i mislim da smo drugo poluvrijeme odigrali puno bolje i obrambeno i napadački. Moram reći da smo bile jako motivirane i sada fokus ide na sljedeće zaostalo kolo s Trogirom koje je na rasporedu već u srijedu – rekla je Tena Megerle.

Umag: Sladić;Kernjus 3, Miočinović 6, Jajčević 8, Raspudić 2, Kremer 1, Gombar 1, Krivokapić 3. Trener: Valentino Štingl.

Podravka Vegeta: Dumanska 8+1, Tucaković 8+2; Zadravec 6, Turk 4, Karlovčan 2, Milošević 2, Gudelj 4, Milosavljević 4, Megerle 4, Mugoša 4, Franušić 1, Šenvald 1, Stelmakh 4, Barišić 5. Trener: Goran Mrđen

Foto:Ivan Brkić