Rukometašice Podravka Vegete su svladale Trogir na domaćem terenu  utakmici 8. kola 1.HRL za žene 46:17, poluvrijeme 22:4. Uoči utakmice je održana mala svečanost koju je inicirao Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije. Predsjednik saveza naše županije Zlatko Blažeković uručio je priznanja mladim rukometašicama i nadama hrvatskog ženskog rukometa koje su pod vodstvom izbornika Nenada Smiljanca osvojile peto mjesto na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori što je ujedno i najbolji rezultat na ovakvim natjecanjima za tu kategoriju u posljednjih 2o godina. Plakete za iznimno sportsko postignuće primile su Nika Galinec, Lara Perić, Tena Megerle, Ema Balaško i trener Nenad Smiljanec i na tome im od srca čestitamo. Dodajmo i kako su danas u sastavu prve ekipe čak dvije djevojke od ukupno četiri igrale za prvu ekipu te se ponovno upisale u strijelce.

Foto: Ivan Brkić (Na slici dobitnici priznanja, Nenad Smiljanec, Lara Perić, Ema Balaško, Tena Megerle i Nika Galinec)

Odlično su krenule cure u današnju utakmicu i vrlo brzo napravile veliku razliku, a sve do 18. minute nije uspjela postići pogodak ekipa iz Trogira i tada je bilo 14:0 u korist domaće ekipe. Ekipa je to koja se u ovoj sezoni priključila prvoj ligi i koja će svoje prilike ipak tražiti u nekim drugim utakmicama s ravnopravnijim protivnicima. Ipak treba reći kako su naše cure imale određene zadatke koje su morale ispuniti i u današnjem ogledu. Pokazale su dobru igru u napadu i obrani te su se sve cure koje su danas dobile minute na terenu upisale u strijelce. Među njima i mlada Megerle koja je zabila dva te Strugar koja je zabila tri pogotka. U našim redovima najviše su pogodaka postigle krilne igračice Turk i Mugoša, svaka po devet pogodaka. U redovima gošći je najefikasnija bila Tonković Mila-Laura s pet pogodaka. Dobar dan na vratima imale su i sve tri vratarke Galinec, Dumanska i Tucaković, a ovo je ujedno i prva službena utakmica nakon predstavljanja, koju je vodio novi trener Goran Mrđen.

 Lagana pobjeda. Na to smo se i spremali pa su u današnjoj utakmici dobili više prostora brzi igrači, posebno krila, a svoju su važnu ulogu imale i kružne napadačice. Mislim da smo prilike dobro iskoristile, u prvom poluvremenu smo igrale dobru obranu, a iako smo u drugom poluvremenu smanjili intenzitet bio je cilj da priliku dobiju i mlađe igračice te su tu priliku i opravdale – rekla je Mugoša nakon utakmice koja je danas čak devet puta zatresla protivničku mrežu.

Nakon utakmice izjavu je dao i trener Podravka Vegete Goran Mrđen.

Sigurno je da smo kvalitetniji od Trogira, a u životu sam bio i na jednoj i na drugoj strani pa znam i kako je na onoj strani kad ti zabijaju golove. Mi sada trebamo samopouzdanje i moramo se vratiti. Cilj je bio da se vratimo kroz obranu, da se postavimo kao da je ispred nas Borussija i da na taj način tražimo odgovornost i sustav – rekao je trener Goran Mrđen aludirajući na izazovi koji slijedi u nedjelju. 

Borussia je odigrala nekoliko kvalitetnih utakmica, ali zasada djeluju dosta dobro u Ligi prvakinja. Imaju povredu golmanice pa su vratili Claru Voltering što znači da im je to jako bitno. U danima koji preostaju pokušat ćemo malo posložiti te što lakše podnijeti put i odigrati dobru utakmicu – zaključio je Mrđen nakon današnje utakmice. 

Ekipa u Borussiju kreće u petak, a utakmica je na rasporedu u nedjelju u 14.00 sati. Prijenos će biti na 2. programu Arena Sport televizije.

Podravka Vegeta: Tucaković, Dumanska, Galinec; Turk 9, Kalaus, Karlovčan 1, Popović 4, Strugar 3, Milošević 2, Megerle 2, Mugoša 9, Franušić 4, Šenvald 3, Ilyna 2, Milić 2,Bazaliu 5. Trener: Goran Mrđen

Trogir ’58: Ćavar, Sesar 3, Cvijić, Odak, Gašpić, Pavković, Brajnov 1, Katić, Pavković, Kljaković Gašpić Ivka 4, Tomić 1, Kalajžić 2, Ćaleta, Piteša, Odak 1, Tonković 5. Trener: Ivan Mitar.