Održana je konferencija za medije uoči trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu u kojem će se sastati Podravka Vegeta i švicarski Spono Eagles, a koje su na rasporedu ovog vikenda 18. studenog u 17:00 sati te 19. studenog u 12:00 sati u ŠSD Josip Samaržija- Bepo. Konferenciji su prisustvovali trener Ivica Obrvan, vratarka Lucija Bešen i lijevo krilo Andrea Šimara. Pričali su o nadolazećim utakmicama te motivaciji i atmosferi. Podjela ulaznica je u tijeku, a iste ćete moći dobiti i na ulazu u dvoranu na dan utakmice.

Trener Ivica Obrvan//foto: RK Podravka

Očekuju nas dvije važne utakmice, možda i najvažnije uz onu s Lokomotivom koju smo imali u prvenstvu. Utakmice koje nas pobjedom vode u grupnu fazu Europske lige. Sve cure i mi koji smo uz njih smo fokusirani na te dvije utakmice i maksimalno se pripremamo uz materijale koje posjedujemo. Kroz sljedeća tri dana do same utakmice mislim da ćemo biti dobro pripremljeni da odigramo dvije dobre utakmice uz naravno respekt prema protivnicima. Prava na grešku nema u ovoj situaciju kada smo dobili mogućnost da obje utakmice igramo u Koprivnici i stavljamo se u ulogu laganog favorita. Ne smijemo propustiti ovu priliku iako neće biti lagano. Ovo je drugoplasirana ekipa u švicarskom prvenstvu, a prvoplasirana je igrala protiv Lokomotive te su ih relativno lako pobijedile. S obzirom da smo mi pobijedili Lokomotivu sve bi trebalo biti lako no nije sve crno i bijelo te je jedan od mojih zadataka kao trenera da uvjerim cure, da im skrenem pažnju da će ovdje biti drugačiji pristup i da je svaka utakmica priča za sebe te moramo biti fokusirani. Spono je ozbiljan protivnik, ekipa koja bi sigurno u našoj ligi bila među tri najbolje ekipe. Mislim da ćemo tako i ući u utakmicu, odigrati najbolje što možemo i nadam se plasirati se u grupnu fazu Europske lige. To bi bio velik poklon za rad koji smo imali protekla tri-četiri mjeseca, za navijače i za sve rukometne poklonike u Koprivnici. S grupnom bi fazom ”kupili” najmanje šest jakih utakmica za klub i za djevojke, za sve nas – rekao je trener Ivica Obrvan.

Lucija Bešen//foto: RK Podravka

O pripremama, motivaciji i željama ekipe za nadolazeći vikend više je rekla vratarka Lucija Bešen.

Cure su izuzetno motivirane i sve iščekujemo utakmice za vikend. Iskoristile smo posljednje dvije utakmice u 1. hrvatskoj ligi da se pripremimo za ono što nas čeka. S pripremama smo krenuli u ponedjeljak, a imamo još tri dana da dogovorimo detalje i pripremimo sve do kraja. Cilj nam je da u subotu budemo na visokoj razini – rekla je Bešen. 

Andrea Šimara//foto: RK Podravka

Nižu se pobjede u domaćem prvenstvu i ekipa odlično trenira pa imaju puno pravo optimistično gledati prema naprijed. 

Atmosfera nam je odlična, dobro i jako treniramo i jedva čekamo da utakmica počne. Moramo ući u tu utakmicu maksimalno fokusirane, dati sve od sebe i na kraju krajeva se plasirati u grupnu fazu Europske lige – rekla je Andrea Šimara.

Jedno od pitanja novinara bilo je vezano uz formu i koliko su cure zadovoljne trenutnom formom koju su postigle od početka priprema do kraja jesenskog dijela prvenstva. 

Mislim da smo u dobroj formi. Odradile smo jake pripreme i dižemo se iz utakmice u utakmicu. Sad nam slijede ove jače utakmice gdje ćemo moći pokazati u kakvoj smo formi – rekla je Šimara. 

Jesmo u pozitivnom nizu no nadamo se da ćemo se kvalificirati u Europsku ligu i da će doći teže utakmice da točno vidimo na čemu smo – dodala je Bešen. 

S obzirom na ono što je dosad određeno trener je odgovorio na pitanje vezano uz to koliko je zadovoljan s pomacima koji su napravljeni u igri od početka sezone. 

Sigurno da kod mene ima nepoznanica zato što uz poštovanje svim ekipama hrvatske lige postižemo visoke pobjede. Očekivano, možda nekad veće, nekad manje i nije mjerilo, pogotovo u određenim dijelovima utakmice kada i fizička nadmoć i rotacije naših igračica, dođu do izražaja pa te utakmice pretrčimo i damo dosta laganijih golova i napravimo veliku razliku. Mislim da mi još uvijek nismo na nivou kakav će zahtijevati Europska liga no mislim da se dižemo i da smo se dosta posložili od početka sezone. To je i normalno, dosta radimo, imamo dosta prostora za bolje kako u obrani tako i u napadu. Ponekad vam i sam tok utakmice ne dozvoljava da vježbate pozicijski napad jer se sve, pogotovo u drugom poluvremenu svodi na to da zabijate puno laganih golova i trčite naprijed. Poneka jača utakmica kao što je bila ona s Lokomotivom na početku prvenstva, nedostaje i bilo bi iznimno važno da napravimo ovdje uspjeh i da dobijemo tih šest jakih utakmica gdje potencijalno možemo dobiti neke protivnice koje svojom kvalitetom zaslužuju da igraju i Ligu prvakinja. Radujem se ovim utakmicama da vidimo u kakvom ćemo biti izdanju – rekao je trener Ivica Obrvan. 

Cure su pozvale navijače da ih dođu podržati, budu njihov osmi igrač te da ih u što većem broju podrže na ovom putu koji će im osigurati proljeće u Europi. I u subotu i nedjelju očekuje vas Lino maskota i dječji kutak, a ponovno ćete moći kupiti i neke od promotivnih artikala s klupskim obilježjima. Svi koji svoje ulaznice ne nabave, moći će ih dobiti na ulazu u dvoranu.