Rukometašice Podravke Vegete su nakon četiri godine pauze ponovno na domaćem terenu osvojile tradicionalni Memorijalni turnir Josip Samaržija-Bepo. Posljednji je osvojen 2019. godine, a kao i svake godine i ove se nastojalo da na turniru sudjeluju jake europske ekipe kako bi ga se učinilo atraktivnijim za publiku, ali i korisnijim za ekipe koje su još uvijek u pripremnom periodu.
Današnja utakmica je od prvih minuta pokazivala kako se Podravka Vegeta neće lako predati, a s obzirom da su na turniru bile tri ekipe, podravkašicama je bio dovoljan neriješen rezultat što su na kraju i uspjele ostvariti, a krajnji rezultat bio je 24:24. Na odmor je domaća ekipa otišla s jednim pogotkom zaostatka, 13:14. Bila je to utakmica vrijedna gledanja do posljednjeg sudačkog zvižduka zato što su podravkašice sedam minuta prije kraja imale čak tri pogotka pogotka prednosti pa su imale dobre izglede i za pobjedu. Posljednje minute ipak su bile izazovne za obje ekipe jer se igralo gol za gol te je ovogodišnja plaketa pripala podravkašicama uz konačan rezultat 24:24. Danas je u redovima podravkašica najefikasnija bila Katarina Pandža s ukupno sedam postignutih pogodaka, Barišić je postigla 6, a Šimara četiri pogotka.
Uslijedilo je proglašenje, a plakete za prvo i drugo mjesto uručio je gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić dok je direktorica Rukometnog kluba Podravka Vlatka Mihoci uručila poklon košare s najukusnijim proizvodima našeg glavnog sponzora Podravke d.d, u pratnji uvijek dobro raspoložene Lino maskote. Treba dodati kako je ovaj Memorijalni turnir kao i svake godine okupio lijep broj navijača uz prilično visoke temperature te im se zahvaljujemo na velikoj podršci. Posebno su nas razveselile naše male navijačice, djevojčice iz Škole rukometa koje su danas uzele bubanj i držale dobru atmosferu tijekom utakmice.
17. MEMORIJALNI TURNIR Josip Samaržija-Bepo
1. Podravka Vegeta
2. Krim Mercator
3. Budućnost Bemax
Andrea Šimara//foto:R.Mihalec
Nakon osvojenog prvog mjesta svoje su izjave dali trener Ivica Obrvan te Andrea Šimara.
Čestitam cijeloj ekipi na osvajanju 17. Memorijalnog turnira Josip Samaržija-Bepo. Bila je teška utakmica, borile smo se od početka i nismo odustajale iako smo gubile par golova razlike u prvom poluvremenu. Brzo smo se digle i skupile glave te nastavile dalje te je ovo rezultat toga – rekla je Andrea Šimara.
Svoj je komentar nakon odigranog turnira dao i trener Ivica Obrvan.
Trener Ivica Obrvan//foto: R. Mihalec
Rezultat je izvan očekivanja i bio je svakako u drugom planu. Uvijek je lijepo kad se pobijedi i osvoji, ali ono što me posebno veseli jesu dvije ovako jake utakmice protiv ekipa kao što su Krim i Budućnost. Pokazali smo u dva dana dobru igru i borbenost, a imamo i puno prostora za napredak te me veseli što su te dvije utakmice savršeno poslužile u sklopu priprema, jake su i nismo očekivali ovakve rezultate jer apsolutno oni nisu realni. Bez podcjenjivanja naše ekipe, ali nekakav odnos snaga na papiru je no mi smo pokazali večeras i prije dva dana da je sve moguće i da kad se boriš i kad greške koje se događaju na utakmici popravljaš. Imali smo šansu za pobjedu, a na kraju smo i osvojili turnir – rekao je trener Ivica Obrvan.
RK PODRAVKA VEGETA 24 (13)
KRIM MERCATOR 24 (14)
ŠSD Josip Samaržija-Bepo. Suci: Davor i Zoran Lončar iz Varaždina. Gledatelji: 300
Podravka Vegeta: Tucaković, Bešen, Galinec; Zadravec, Vuković, Pandža K. 7, Popović 1, Kalaus L. 1, Šenvald 2, Kalaus Žulj 2, Mrđen, Vuljak 3, Barišić 6, Šimara 4, Pandža A. Trener: Ivica Obrvan
Isključenja: Podravka Vegeta 8min(Barišić 2+2, Kalaus Žulj, Pandža K.)
Sedmerci Podravka Vegeta 2/3
Krim Mercator: Jurić, Radičević 1, Stanko 3, Pineau, Mavsar 2, Spreitzer 1,Dimitrieva 3, Klemečić 3, Vojnović, Erceg, Zulić 3, Varagić 3, Ngombele, Lazović 2, Brnović 3, Rosiak 3, Đajić, Albina. Trener Dragan Adžić
Isključenja: 12 min ( Pineau, Zulić, Lazović, Brnović 2+2+2)
Sedmerci Krim Mercator: 3/5
CRVENI KARTON: Brnović
📸Romana Mihalec