Rukometašice Podravke Vegete su odigrale i 3  kolo 1.HRL za žene te su upisale pobjedu 25:29 na gostovanju u Bjelovaru uz rezultat poluvremena 14:17.

Dobro su otvorile podravkašice i nakon pet minuta već su se rezultatski odvojile, bilo je 1:4 no Bjelovar je kao što i priliči ekipi iz gornjeg dijela tablice pokazao svoju snagu te su nakon 8. minute bili na samo pogodak zaostatka, rezultat je bio 4:5. Kontrolirale su podravkašice rezultat, ali parirale su Bjelovarčanke do sredine poluvremena kada su se podravkašice ponovno rezultatski odvojile, bilo je 7:10. Nastavile su rukometašice Podravke u istom ritmu i do kraja prvog dijela te na odmor odlaze uz rezultat 14:17.

I u drugom poluvremenu podravkašice su cijelo vrijeme vodile, a vodstvo s poluvremena udvostručile su no iskusne Bjelovarčanke nisu odustale i do kraja su se pokušavale priključiti te su zaostatak malo smanjile. Podravkašice ipak u Koprivnicu nose vrijednu pobjedu, a pohvale i Bjelovaru koji je pokazao zašto je već duži niz godina ekipa koja se drži u gornjem dijelu tablice.
Danas je u Podravkinim redovima najefikasnija bila Katarina Pandža s ukupno 10 postignutih pogodaka, a slijedi je Andrea Šimara sa sedam pogodaka.

Nakon utakmice svoje su izjave dali igračica Andrea Šimara i trener Ivica Obrvan.

Trener Ivica Obrvan//foto:RK Podravka(arhiva)

Utakmica je tražila maksimalan angažman protiv žilavih i jako discipliniranih domaćih igračica. Zaslužena pobjeda, uz ne najbolju igru. Okrećemo se od ponedjeljka derbiju prvenstva s Lokomotivom – rekao je trener Obrvan. 

Andrea Šimara// foto:RK Podravka(arhiva)

Bila je ovo teška i izazovna utakmica od samog početka. Bilo je dosta uspona i padova kroz cijelu utakmica, ali na kraju bih htjela čestitati svojoj ekipi na uspješno osvojena dva boda. Sad se okrećemo sljedećem tjednu i pripremi za utakmicu protiv Lokomotive – rekla je Šimara.

Sljedeće kolo na rasporedu je u nedjelju s početkom u 17.00 sati u ŠSD Josip Samaržija-Bepo kada će snage odmjeriti Podravka Vegeta i Lokomotiva Zagreb.

BJELOVAR – PODRAVKA VEGETA 25:29 (14:17)
BJELOVAR: Turkalj, Sofić; Turk 1, Smiljanec, Jelenović 2, Oremović 2, Paštar, Mikulić 5, Krizmanić 2, M. Gavrić 1, Pokopac, Gašparović 3, Vukojević 7(5), Petrović, A. M. Gavrić 2, Ravenšćak.
TRENER: Dario Obran.
PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Galinec, Bešen; Zadravec 4, Vuković, K. Pandža 10(6), Popović, Mrđen, L. Kalaus 3, D. Kalaus Žulj 1, Šenvald 1, Vuljak, Barišić 2(1), Šimara 7, A. Pandža 1, Mamić.
TRENER: Ivica Obrvan.