Podravkašice su danas na domaćem terenu uvjerljivo svladale Osijek u unaprijed odigranoj utakmici 10. kola domaćeg prvenstva 41:16, poluvrijeme 21:11.

Bila su ovo uvjerljiva dva poluvremena, a domaće igračice su u prvom dijelu već do poluvremena imale prednost od 10 pogodaka. U drugih trideset minuta pokazale su svu snagu u obrani i napadu te nastavile u dobrom ritmu i upisale uvjerljivu pobjedu 41:16. Sve su igračice iz zapisnika dobile svoju minutažu, a danas su posebnu ulogu u velikoj pobjedi imale krilne igračice pa je tako Šimara zabila sedam pogodaka, Zadravec 6, Vuković 4 i Josipa Mamić 6 pogodaka. S velikim se brojem pogodaka istaknula i vanjska igračica Katarina Pandža sa šest postignutih pogodaka. Odlična igra danas je potvrđena i visokom pobjedom koja je sjajna uvertira europskim utakmicama koje slijede za vikend. 

Nakon utakmice svoje su izjave dali trener Ivica Obrvan i igračica Josipa Mamić. 

Utakmica je bila standardna kao i inače u našem prvenstvu. Nikog ne podcjenjujemo , ali trener postavi neke zadatke koje moramo odraditi. U početku se nismo snašle no krenulo je kako treba i mislim da smo igrale dobru obranu, ali može uvijek i bolje. Napad nam je bio dobar, istrčale smo neke dobre kontre. Sada se okrećemo vikendu, fokusirane na Švicarke i samo nas to zanima – rekla je Josipa Mamić.

Zadovoljan je bio i trener Ivica Obrvan jer su igračice i nakon ove utakmice ostale zdrave i jer se sada mogu u potpunosti posvetiti vikend ogledima. 

Važno je da su cure zdrave i da su sve igrale. Napravile su visoku pobjedu što je i očekivano. Osijek je došao u oslabljenom sastavu, a mogu biti zadovoljan jer je pristup bio u najvećem dijelu utakmice zadovoljavajući s mislima ka vikendu. Dobili smo neke stvari što smo trenirali te sutra ujutro ponovno imamo trening i okrećemo se s maksimalnim fokusom što kroz treninge što kroz video analizu onome što nas očekuje za vikend sa Švicarkama. Misli su nam u potpunosti usmjerene prema plasmanu u grupnu fazu Europa lige – rekao je trener Ivica Obrvan. 

Dodajmo da je podjela ulaznica u tijeku, a danas su nam na utakmici u tome pomogle naša Katja Gregurić i Magdalena Rumek. 

RK PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Bešen; Zadravec 6,Vuković 4, Pandža K. 6, Popović, Franušić 2, Đelekovčan 3, Kalaus L. 1, Kalaus Žulj 1, Šenvald 1, Vuljak 1, Barišić 3, Šimara 7, Pandža A., Mamić 6. Trener: Ivica Obrvan.

ŽRK OSIJEK: Borac, Čivić, Hren 1, Šoš 1,Vuković, Gardaš, Jozanović 5, Ledenčan, Kragujević, Pifar 2, Malovan 1, Strusa, Brkić, Frančić 2, Grgić 4, Vrdoljak. Trener: Tomislav Rešicki.

Isključenja: PODRAVKA VEGETA 2min (Vuljak) ŽRK OSIJEK 12 min( Vuković, Gardaš 2+2, Malovan, Strusa, Frančić)