Kup je naš // Foto Ivo Čičin-MašanskerU finalu 21.hrvatskog rukometnog kupa Podravka Vegeta pobijedila je Lokomotvu 30:25 (16:12) i tako osvojila kup 18-i puta. Nakon završetka finala podijeljene su medalje i pehari. Pobjedniku, Podravki Vegeti veliki prijelazni pehar pokrovitelja Sportskih novosti kapetanici Mirandi Tatari predao je direkor Janko Goleš.


Veselje nakon pobjedePehar u trajno vlasništvo i zlatne medalje Podravki Vegeti te pehar i srebrne medalje Lokomotivi predali su glavni tajnik HRS-a Damir Poljak i dopredsjednik HRS-a Ozren Matijašević.

Slavlje s navijačimaPrije utakmice priznanje, odnosno zhahvalu Koprivničko-križevačkoj županiji, zamjeniku župana Ivanu Palu predao je Ozren Matijašević.

Sanja Damnjanović, najbolja na turniruUtakmica nije bila vrhunska izvedba niti Podravke Vegete, niti Lokomotive. No, kvaliteta je bila na strani Koprivničanki koje su bile vrlo opasne u proigravanju na crtu, gdje su zaustavljane najčešće prekršajima za sedmerce, dok je Lokomotiva plesala oko zone i odlučivala se na iznenadne udarce iz vana, od kojih su oni poslani prizemno redovito završavali u mrežo Marte Žderić. Zato i nije bilo puno prekršaja na crti, pa ni sedmeraca za Zagrepčanke, ma kako pokušavali izvlačiti neke zaključke iz omjera sedmeraca 12:2.

Pehar u trajno vlasništvoŠto Podravka Vegeta nije ostvarila tokom susreta veću razliku u vodstvu i izraziti je u konačnom rezultatu, zaslužna je golmanica Lokomotive Dubravka Bukovina, ali i vanjske igračice Sonja Bašić i Žana Čović te Marija Milić.Ostat će zapamćen u najmanju ruku čudno priznati gol Katarine Ježić, kada je podigla loptus poda Podravkina šesterca i zabila. Ne treba ni zaboraviti da su sujci s dva isključenja zaredom Sanje Damnjanović promijenili Podravkinu igru, jer je trener Hrupec morao paziti da Damnjanović ne dobije treće isključenje. No, ona je sjajno odradila posao zabijajući sedmerce i asistencijama.

Prijelazni pehar 18. putSve u svemu finale ćemo brzo zaboraviti, a i sama završnica nije pružila kvalitetan rukomet, no veliku želju i borbenost svih ekipa jest, a pohvale svakako zaslužuju Zamet za igru s Lokomotivom i Dalmatinka sa Zametom.

Pozdrav publiciUtakmica za 3. mjesto igrana je kako bi se znalo tko će nastupati u Kupu kupova, ako Podravka Vegeta bude prvak, a nema vidljivih razloga da ne bude, a ako Lokomotiva opet odluči igrati u Challenge kupu ili kao drugoplasirana u prvenstvu u Kupu EHF-a. Onda Dalmatinka ima ulaz u Kup kupova. Odustane li, na redu je Zamet. Prošle godine Sesvete su bile finalistice, ali nisu se prijavile za natjecanje, čime hrvatski rukomet gubi bodove u europskom rejtingu.

FINALE 21. HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA 30:25 (16:12)

ĐURĐEVAC – Sportska dvorana Strukovne škole. Gledatelja 600. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (Osijek). Nadzornik: Damir Sarajlić (Velika Gorica).

PODRAVKA

Zajedno s vodstvom kluba, pomagačima i sponzorima // Foto Mirko Lukavski

VEGETA: Žderić (8), Jelčić (2), Kapitanović (1); A. Čović 1, Kožnjak 3, Pongrac, Šenvald, Petković 1, Gaće 5, Damnjanović 9(8), V. Milanović Litre 4, Dragišić, Havić, Tatari 2, Horvat, Pušić-Koroljević 5(2). TRENER: Neven Hrupec.

LOKOMOTIVA: Razum, Bukovina (12+1); Smiljanić, Puljić, Lisjak, Krsnik, Pasarić, Ježić 4, Janković 1, Bušić 1, I. Milić 2, I. Milanović Litre 1, Bašić 5, M. Milić 4, Ž. Čović 5, Poljak 2(2). TRENE

R: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 12(10), Lokomotiva 2(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 min. (Dmanjanović), Lokomotiva 4 min. (I. Milanović Litre, Krsnik).

IGRAČICA UTAKMICE: Sanja Damnjanović (Podravka Vegeta).

Novinari su za najbolju igračica turnira izabrali Sanju Damnjanović iz Podravke, a za najbolju golmanicu Dubravku Bukovinu iz Lokomotive. Plakete im je predao vvoditelj natjecanja HRS-a Mihael Varga.

Dalmatinka je postigla lijep uspjeh – osvojila je 3. mjesto

Dalmatinka iz Ploča postigla je veliki uspjeh. U borbi za 3. mjesto u ovogodišnjoj završnici Hrvatskoga kupa pobijedila je riječki Zamet s 32:24 (15:14) u uzbudljivom susretu, ali u kojem je u zadnjem dijelu utakmice Zamećankama ponestalo snage. Očito je da su bile iscrpljene nakon utakmice polufinala s Lokomotivom. 

S utakmice Dalmatinka - Zamet // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrNa obje strane bilo je istaknutih pojedinki. Kod dalmatinke golmanica Pijević odlično je branila, a u polju su dominirale Marinović, Kežić Prusina, Družijanić i Blažević. Kod Zameta Strukar je imala 7 obrana, a najistaknutiji strijelac bila je Debelić (5), uz Brčić i I. Vuković (po 4).

HRVATSKI KUP ZA ŽENE, UTAKMICA ZA 3. MJESTO

DALMATINKA – ZAMET 32:24 (15:14)

ĐURĐEVAC – Sportska dvorana Strukovne škole u Đurđevcu. Gledatelja: …. Suci: Igor Barle i Saša Vučić (oba Zagreb). Nadzornik: Dubravko Konjuh (Rijeka).

DALMATINKA: Domić (-), Pijević (10+1), Sanader (-); Pavlović, Boras, Družijanić 5, Blažević 5, Marinović 6, Kežić 6, Barišić, Klinac 2, Prusina 6(2), E. Vuković 2, Erceg. TRENER: Ivan Jerković.

ZAMET: Strukar (6+1), Šegota (4+0); Paurević, Plahinek 2, Brčić 4, Tabar 1(1), I. Vuković, Toto, Bunić 4, Tus 1, Mičijević 3, Stakorić, Debelić 5, Milinović, Mišurović. TRENER: Drago Žiljak.

SEDMERCI: Dalmatinka 2(2), Zamet 4(2).

ISKLJUČENJA: Dalmatinka 10 minuta (E. Vuković 2+2, Blažević, Klinac, Prusina po 2), Zamet 8 minuta (Mičijević 2+2, Brčić, Debelić po 2)

IGRAČICA UTAKMICE: Anđela Marinović (Dalmatinka).

Fotografije snimio Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hr