Lažnjak Nikčević lopta je kod PasičnikPrema očekivanju Podravka Vegeta, u unaprijed odigranoj utakmici 22. kola 1. HRL za žene, pobijedila je u Koprivnici Dalmatinku iz Ploča sa 43:18 (20:9). Utakmica je odigrana ranije, jer u srijedu Dalmatinka igra kup u Sesvetama.

Tako se pomoglo Dalmatinkama da u jednom potezu odigraju dva susreta.

 Kako su nakon desetak sati vožnje stigle na utakmicu dva sata prije početka, jasno je da je entuzijazam splasnuo. No, usprkos tome Pločanke su se predstavile kao perspektivna ekipa. Trener Ivan Jerković ima u sastavu šest 16-godišnjakinja, a Ploče su jedan od rijetkih dalmatinskih gradova, koji vodi brigu o vlastitom podmlatku, pa je budućnost rukometa u tom gradiću osigurana.

 Podravka Vegeta imala je u početku ”udarne igle” u Nikici Pušić, Sandri Nikčević te Aniti Gaće, a razigrale su se i Svitlana Pasičnik i Maja Kožnjak, dok je Jelčić obranila što se dalo, a ono što nije neka ide na ”darovni konto” Pločama, gdje je Ivana ponikla kao golmanica, a za njom i Marta Žderić.

Vesna Milanović Litre u skoku
Odlična Nikica Pušić u pozadini
Visoki skok Sandre Nikčević
Podravka Vegeta - Dalmatinka, Vesna Milanović Litre

 Marta je igrala u drugom poluvremenu, čiju je polovicu inaće trener Hrupec poklonio mladim igračicama, a parirao mu je kum Jerković (Hrupec i Jerković kumovi su), koji je postavio također svoje mlade. Taj dio, a bilo je to nakon 31:12, dobile su s 12:6 mlade Podravke.

 Za Podravku Vegetu nije nastupila Miranda Tatari, koja ima problema s ramenom, pa ju je trener poštedio.

 

U SRIJEDU U 18 SATI PODRAVKA VEGETA – ZAMET U KUPU
Sutra, u srijedu, također s početkom u 18 sati u četvrtzavršnici kupa igraju Podravka Vegeta i Zamet (jednu utakmicu). U ostalim susretima sastaju se Lokomotiva – Zelina, Sesvete Agroproteinka – Dalmatinka i Rovinj – Trešnjevka.

 Završnica kupa igra se 29. i 30. travnja na jednom mjestu.

U SRIJEDU U 20,30 SATI PRVENSTVENA UTAKMICA PODRAVKA LINO – PITOMAĆA
U srijedu u 20,30 sati, dakle nakon Podravkine utakmice u kupu, u gimnazijskoj sportskoj dvorani u utakmici 17. kola 2. HRL za žene sastaju se Podravka Lino i Pitomaća. Podravka Lino je prva na tablici s 27 bodova, Pitomaća peta s 18, dakle devet bodova zaostatka.


UTAKMICA 22. KOLA 1. HRL ZA ŽENE
PODRAVKA VEGETA – DALMATINKA 43:18 (20:9)
KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića.
Gledatelja: 100. Suci Dalibor Feletar i Mario Ladić (oba Bjelovar). Nadzornik HRS-a Dražen Bajt (Dugo Selo).

PODRAVKA VEGETA:
Žderić (9+-), Jelčić (7+-); A. Čović 6, Vukojević 2, Kožnjak 3, Pongrac 3, A.M. Beljo 1, Petković 4, M. Beljo 4, Zebić 3, Gaće 4, Milanović Litre 1, Pasičnik, Havić 1, Nikčević 4(1), Pušić 7(3)
TRENER: Neven Hrupec

DALMATINKA:
Pijević (9+0), Sanader (2+0); Pavlović 2, Z. Čović 4, Druzijanić, Despot 2, Blažević 2, Marinović, Pintar, Jurić 1, Maraš 1, Batur 1, Vuković 3, Kezić, Klinac, Brčić 2(1)
TRENER: Ivan Jerković

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(4), Dalmatinka 2(1)
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (A. Čović, Pongrac po 2), Dalmatinka 4 minute (Despot, Vuković po 2)
IGRAČICA UTAKMICE: Nikica Pušić (Podravka Vegeta)