Protekli je tjedan počevši od srijede pa sve do nedjelje bio prilično izazovan za naše mlade rukometašice koje se inače natječu u 1.HRL U-16 Regija 2 te u 2. HRL Sjever. Od srijede do nedjelje su odigrale ukupno 5 utakmica i to 2 kola 1.HRL U-16 u Križevcima s Radnikom i Bjelovarom gdje su upisale pobjede te dva kola u Koprivnici Brodom i Cernom gdje su također upisale uvjerljive pobjede. Odigrano je i jedno kolo 2.HRL Sjever s Garešnicom protiv koje su slavile rezultatom 41:32. Malo je reći da je trener Nenad Smiljanec zadovoljan učinkom svojih igračica koje su u pet dana odigrale pet utakmica i upisale pet pobjeda. Pohvalio je njihovu lepršavu i kreativnu igru, zrelost u napadu te čvrstu obranu. Ispunile su sve dogovorene zadatke i tako sa zadovoljstvom mogu čekati nove sportske izazove. Dodajmo i da su na utakmici u Koprivnici proglašene i najbolje pojedinke, a to su bile Ena Cvelber i Tara Đelekovčan iz RK Podravke.

Iz Cerne su najboljima proglašene Vlatka Josipović i Ana Marošević. Iz Virovitice su najboljima proglašene Nea Kovač i Klara Crnoja. Iz Broda su najboljima proglašene Nika Batinić i Rea Kunac.

Sada za jedan dio djevojaka slijede reprezentativne obaveze dok će ostatak djevojaka trenirati i pripremati se za nadolazeće klupske izazove.

1.HRL U-16 

Podravka-Radnik 45:17

Bjelovar-Podravka 19:33

Podravka-Brod 25:19

Multinom Cerna-Podravka 21:41

2.HRL Sjever-14.kolo

Garešnica-Podravka 32:41

Podravka 2 Lino: Međurečan 9, Megerle 8, Strugar 12, Cvelber 2, Marijanović, Rumek, Horvat, Domović, Hrnčić 1, Javorić 3, Canjuga 2, Đelekovčan 4. 

Podravka 2 Lino trenutno je druga na tablici 2.HRL Sjever, odmah iza donedavnog prvoligaša Virovitice te ima ukupno 24 boda iz 14 odigranih kola. U kadetskoj ligi izrazito dobro napreduju prema ovogodišnjoj završnici PH Hrvatske i ako nastave ovim putem još ih čeka puno dobrih utakmica, a kako se čini i borba za plasman na ovogodišnjoj završnici s ponajboljim hrvatskim ekipama.

Foto: Dražen Pevač i Željkica Oštrkapa Međurečan