TRENERI SURADNICI // Piše trenerica Đurđica Zečević

Podravka 3 na utakmici s Krimom u Ljubljani // Arhiva RK PodravkeKonačno smo dočekale početak službenih utakmica. U subotu je u SD Gimnazije Fran Galović odigran prvi krug državnog prvenstva 1. HRLD regija sjever, a protivnice su nam bile stare poznanice Koka iz Varaždina i Zrinski iz Čakovca. Ekipa Đurđevca (naš par iz turnirskog načina igranja) odustala je od natjecanja, tako da su igrane samo dvije utakmice, jer će Koka i Zrinski međusobno odigrati naknadno.

Prvu utakmicu s Kokom počeli smo vrlo rastrgano, s puno tehničkih pogrešaka i promašenih zicera, kao da još uvijek nad nama lebdi duh prošlogodišnjih poraza, iako smo ih nedugo u prijateljskom susretu pobijedile.Takva loša igra donijela je u poluvremenu dva razlike za Koku (10:8), a rezultat je kako-tako držala Tena Petika sa svojih pet postignutih golova.
Drugo poluvrijeme donijelo je nešto bolju igru, Teni su se u realizaciji pridružile i ostale igračice, pa smo nakon izjednačenja postupno povećavale prednost do konačnih 17:12 u našu korist.
Utakmica sa Zrinskim još je jednom potvrdila da u sportu nema “lako ćemo”. Iako smo ih prije pobjeđivale s velikom razlikom, u ovoj su utakmici Međimurke pokazale zubiće te borbenošću i zalaganjem izborile sasvim pristojan rezultat, a naša pobjeda nije dolazila u pitanje, što govori i konačni rezultat (17:11).
Iako smo startale s dvije pobjede našom igrom nisam zadovoljna, jer znam da je svaka igračica u stanju odigrati puno bolje. Vjerujem da je to bio samo slabiji dan, napetost i trema pred prve prvenstvene utakmice i da će u nastavku biti puno bolje.
PODRAVKA 3 (sastav i golovi iz obje utakmice): Petika 15(8) , Galinec, Popović 3, Sikavica 1, Kodrić 3, Kokša, Brkić 1, Benić, Jandrašić 4, Vrabec, Jurić, Petričević 4, Šestak 3, Borac, Presek, Kolar.
Utakmice su sudile sutkinje Ivana Koren i Vedrana Stančir (obje iz Koprivnice).
Nakon službenih utakmica, odigran je prijateljski susret djevojčica koje manje nastupaju s ekipom Podravka 4 trenera Gorana Rihtarića, a takva praksa nastavit će se i dalje.
Drugi krug prvensta igrat će se se za 14 dana.