Podravka Vegeta - Budućnost; s Bepova turnira // Foto Robert ŠoštarićRegionalna liga, u kojoj sudjeluje osam ekipa iz četiri država (iz Crne Gore Budućnost T-Mobile i Biseri Plevlja, iz Hrvatske Lokomotiva i Podravka Vegeta, iz Makedonija Metalurg i Vardar i Srbije Zaječar i Jagodina) počinje ove subote, 8. rujna. Podravka Vegetau gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici u 18 sati ugošćuje ekipu Jagodine (bivše Svetozarevo). Utakmicu sudi makedonski sudački par Gjorji Načevski i Slave Nikolov, a WRHL (Ženska regionalna rukometna liga) delegat je Tihomir Kašunić (Hrvatska).

U predigri se u prijateljskoj utakmici u sklopu suradnje dvaju klubova, sastaju Podravka Lino i zagrebačka Lokomotiva II, s početkom u 15,30 sati.

Odigrane su dvije utakmice u petak: Budućnost – Metalurg 22:20 i Biseri Plevlja – Lokomotiva 22:37.

Ostali parovi 1. kola: u petak 7. rujna dvije utakmice u Crnoj Gori, u 18 sati Budućnost T-Mobile – Metalurg, u 20,15 Biseri Plejvlja – Lokomotiva, a u subotu 8. rujna igraju jjoš Zaječar – Vardar u 19 sati, a unaprijed će odigrati svoje utakmice i Biseri Plevlja – Metalurg te Budućnost – Lokomotiva. Dakle, u dva dana igra se šest utakmica.

Jagodina ove godine sudjeluje u Kupu pobjednka kupova, gdje je uključena u 3. kolo (zagrebačka Lokomotiva igra od 2. kola). U to natjecanje Jagodina se plasirala kao finalist Kupa Srbije (u finalu je izgubila od Zaječara 27:21). U europskim natjecanjuima sudjeluje od 2010. godine. U sezoni 2010/2011 sudjelovala je jedno kolo u Challenge kupu, a prošle sezone u KPK pobijedila je rusku Zvezdu 34:29, ali je izgubila s 31:21.

Podravki Vegeti Regionalna liga služit će za uigravanje ekipe za Ligu prvakinja, koja počinje sredinom listopada. Do početka Lige prvakinja Koprivničanke će odigratio tri utakmice u Koprivnici, dvije u gostima. Osim s Jagodinom, kod kuće se 21. rujna igra sa zagrebačkom Lokomotivom te još neutvrđenog datuma sa Zaječarom, a u goste se ide 15. i 16. rujna. U subotu 15. rujna u Crnoj Gori u Baru igraju Budućnost T-Mobile – Podravka Vegeta, a dan kasnije, u nedjelju, 16. rujna u dvorani Morača u Podgorici Biseri Plevlja – Podravka Vegeta.

POTPUNU INFORMACIJU O WRHL REGIONALNOJ LIGI POTRAŽITE NA www.wrhl.info ILI NA NAŠOJ STRANICI U RUBRICI NATJECANJE