Lino Ilustracija // ArhivaHrvatski rukometni savez u suradnji sa RK Poreč organizirat će Završnicu prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje u sportskoj dvorati Žatika u Poreču. Na Završnicu se kvalificiralo 16 ekipa, koje su natjecale u državnim regionalnim ligama i kao najbolje izborile odlazak na Završnicu.

U Poreču nastupaju mlađe kadetske ekipe klubova. Sudjeluju: Podravka, Đakovo, Pitomača, Cerna, Zrinski, Osijek, Zamet, Sesvete Agroproteinka, Lokomotiva, Arena, Murvica, Karlovac, Omišalj, Sinj, Dalmatinka i Split 2010.

Grad Poreč ugostiti će tako 300 najboljih mlađih kadetkinja u Hrvatskoj. Završni turnir započinje 13. ožujka u 16 sati, a završava podijelom medalja i pehara najboljima u nedjelju 16. ožujka u 14 sati. Na završnici će biti i izbornik kadetske reprezentacije Ivan Jerković koji će među najboljim igračicama izabrati djevojke koje će u sezoni 2041/2015. igrati kvalifikacije za Europsko kadetsko prvenstvo.

Izvor: www.hrs.hr

JUNIORSKA REPREZENTACIJA // Pozvane Kapitanović i Dragišić

Izbornik ženske juniorske reprezentacije Hrvatske Neven Hrupec, s pomoćnicom Renatom Hodak, odabrao je 14 juniorki za pripremea i nastup na međunarodnom turniru od 23. do 30. ožujka u Umagu iz Podravke su pozvane, već poznata juniorska dvojka, golmanica Ivana Kapitanović i desna vanjska igračica Ivana Dragišić.

Ostale mlade reprezentativke su Ana Marija Maljak, Ines Domijan i Ivana Dežić (Koka), Gabrijela Bešen i Valentina Blažević (Sesvete Agroproteinka), Paula Posavec i Nikolina Zadravec (Zrinski), Ćamila Mićijević i Silvija Masnić (Zamet), Anđela Marinović (Split 2010), Ana Debelić (Lokomotiva) i Katarina Pavlović (Zelina).