Neven Hrupec: tako treba, ratnički– Na treningu je bilo dobro. Cure su odradile trening. Mislio sam da će biti većih problema s ozljedama, ali, eto, uspjeli smo to sanirati i zadovoljan sam – kaže danas trener Podravke Vegete Neven Hrupec uoči utakmice 4. kola B grupe Lige prvakinja Podravka Vegeta – Larvik (18 sati).

– Možda sam malo skeptičan hoće li izdržati cijelu utakmicu, govorim prije svega o Nikici Pušić-Koroljević i Mirandi Tatari. Obje su jučer izdržale trening – kaže trener.

No, ionako će tokom utakmice Hrupec morati odmarati igračice, pa će se možda tu naći kompenzacija.

– Jasno. Da, da.

Raspoloženje je dobro?

– Nekakav je čudan osjećaj. Veća su očekivanja bila od ovih utakmica prije, nekako su svi, imam osjećaj, pod malim strahom. Ukupno, ne samo cure. A možda će to baš rezultirati kontra efektom. Možda odigraju danas najbolju utakmicu doma. Slušam radio i kažu na Narodnom radiju da je Larvik apsolutni favorit. Jučer smo se malo zezali o tome kako to promatraju u Europi. Ne idem na kladionice, mene to ne zanima, ali koeficijent na pobjedu Larvika je 1,10, a za Podravku je 5,10. Za kladioničare je nevjerojatno da Podravka to može dobiti. Ja tako ne gledam.

A činjenicu su da nitko u Koprivnici nije baš prolazi dobro. Evo statistike susreta Podravke Vegete i Larvika.

Kup kupova 2004/05, finale – KOPRIVNICA: Podravka – Larvik 26:31, BRUNSTADT: Larvik – Podravka 37:27.

LP 2006/07, skupina – LARVIK: Larvik – Podravka 36:28, KOPRIVNICA: Podravka – Larvik 27:32.

Kup kupova 2007/08, polufinaleKOPRIVNICA: Podravka – Larvik 29:27, LARVIK: Larvik – Podravka 33:30.

LP 2008/09, skupina – LARVIK: Larvik – Podravka 27:26, KOPRIVNICA: Podravka – Larvik 32:27.

LP 20011/12, skupina, LARVIK: Larvik – Podravka Vegeta 37:25. KOPRIVNICA: Podravka Vegeta – Larvik ?

Neven HrupecDakle, zadnje dvije utakmice u Koprivnici Larvik je izgubio, a u sezonama od 2007. do 2009. godine u Norveškoj je bilo li-la. Izgubljena je utakmice 33:30 zbog očite naklonosti sudaca, u zadnjim sekundama nisu dosudili sedmerac za Podravku, što bi je odvelo u finale Kupa kupova, a u sezoni iza Larvik je u Norveškoj pobijedio samo s jedan razlike.

Hrupec komentira:

– Očito je da su spremni da osvoje još četiri boda, kako smo i razgovarali na presici, a danas čitam to isto iz Ljubljane. Moraju ići na to. Moraju ići na sve ili ništa. A ni Krimu nije svejedno, a jednako tako i Viborgu. Svi imaju visoke ambicije. Sve će to biti dobre utakmice, a kako će se to danas otvoriti, nemam pojma. Pokazali smo da s njima možemo igrati. Nadam se da to danas sve bude dobro i motivirajuće. Budemo dali sve od sebe. Znam da cure budu ostavile srce na parketu.

Kombiniraj, Hrupi, mijenjaj, nemaš što izgubiti

ZA VAŠU INFORMACIJU

UTAKMICA 4. KOLA B GRUPE LIGE PRVAKINJA, POČETAK U 18 SATI

PODRAVKA VEGETA – LARVIK

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: (2000?). Suci: Michalis Tzaferopoulos i Andreas Bethmann (obojiva Grčka). Dekegat EHF-a: Edelktraut Berthold (Austrija).

SASTAVI S BROJEVIMA DRESOVA IGRAČICA

PODRAVKA VEGETA: 1 Marta Žderić, 16 Ivana Jelčić, 22 Ivana Kapitanović; 2 Andrea Čović, 4 Maja Kožnjak, 5 Iva Pongrac, 7 Ivana Petković, 10 Anita Gaće, 11 Sanja Damnjanović, 13 Vesna Milanović Litre, 14 Ivana Dragišić, 15 Marijeta Vidak, 18 Dina Havić, 20 Miranda Tatari, 23 Lidija Horvat, 28 Nikica Pušić-Koroljević. TRENER: Neven Hrupec, pomoćnik Bojan Golub, fizioterapeut Bojan Savić, službeni predstavnik Krunoslav Tkalec.

Suparnički trener Ole Gustav GjekstadLARVIK: 16 Rene Rantala, 77 Cecilie Leganger; 2 Tonje Larsen, 4. Sara Breistol, 5 Isabel Blanco, 6 Tine Rustad Kristiansen, 7 Kari Mette Johansen, 8 Karoline Dyhre Breivang, 11 Linn-Kristin U. Riegelhuth, 14 Katja Nyberg, 15 Linn Jorum Sulland, 19 Thea Mork, 20 Pernille Wibe, 22 Amanda Kurtović. TRENER: Ole Gustav Gjekstad, pomoćnik Tor Odvar Moen, fizioterapeut Krister Naes, trener golmanica Oddvar Bjornestad.

DANAŠNJI SUSRET B GRUPE: 19,30 sati Viborg – Krim Mercator.

Ostale utakmice u subotu: Grupa A Byasen – Budućnost, Grupa D Buxtehuder – Itxako.