Gyor grupna

Ženski rukometni klub iz mađarskog grada Györ-a čeka veliki izazov, a to je da će se ove nedjelje u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Koprivnica mađarski prvak i osvajač četiri titule Lige prvakinja suočiti s vrlo jakom domaćom ekipom Podravka Vegete. Iako se ove sezone susreću s novim izazovima, rukometašice Györa žele nastaviti pobjednički niz. Pod vodstvom novog glavnog trenera Gábora Danyia te uz tri pojačanja iz najboljih europskih klubova mađarski klub je i više nego spreman na ostvarivanje ovogodišnjeg cilja. Međutim, promjena trenera kao i pojačanja u ekipi će svakako zahtijevati određeno vrijeme za uigravanje. Tu su i problemi s ozljedama koje su istaknuli kod nekoliko ključnih igračica kao i izostanak Yvette Broch koja je privremeno zamrznula aktivno igranje rukometa zbog nakupljenog umora. U proteklih 6 godina pod vodstvom Ambrosa Martína rukometašice Györa su osvojile 4 naslova Lige prvakinja kao i 5 naslova prvakinja Mađarske i mađarskog kupa. Navedeni uspjesi su ujedno i pritisak na leđima novog trenera i igračica, ali Gábor Dany je siguran u svoj način igre. Iako su ciljevi isti, pristup igri kao i način igre u ovaj klub donose određene promjene.

Emoke

Kari copyIzostanak Yvette Broch je sigurno veliki udarac za ambicije mađarskih prvakinja, ali klub je odlučio udovoljiti njezinoj želj i te su pauzirali njen ugovor s  nadom da će se nakon zasluženog odmora ponovno vratiti i voditi ih u nove pobjede. Zbog  njenog izostanka u prvi plan dolaze Kari Brattset i članica  mlade mađarske reprezentacije Emöke Varga. Obje igračice su  se već dokazale u ekipi međutim sada se od njih očekuje da vode  Györ prema novom naslovu  europskih prvakinja. Upravo će o njihovoj mogućnosti da se iskažu kao vođe na terenu kao i integraciji novih igračica  ovisiti  i uspjeh Györa kao jednog od najuspješnijih europskih klubova.

Rukometašice Podravka Vegete će nakon odlične utakmice u Njemačkoj moći tražiti svoju priliku da pomrse račune aktualnim prvakinjama Europe i potvrde  status ekipe koja može igrati značajnu ulogu u ovogodišnjem izdanju EHF Lige pravkinja.