Neven HrupecU koprivničkom tjedniku Glas Podravine objavljen je razgovor s našim trenerom prof. Nevenom Hrupecom. Prenosimo ga, jer odražava zajedničko mišljenje klupskih struktura.

– Kako ocjenjujete ovogodišnji nastup u Ligi prvakinja?

– Mislim da smo odigrali jako dobru sezonu u Ligi prvakinja, ostvarili tri vezane pobjede i sakupili šest velikih bodova. Bili smo u igri za prolazak među TOP 8 ekipa Europe do samog kraja natjecanja, te osigurali nastavak natjecanja u Kupu kupova.

– Jesu li igre i rezultati mogli biti i bolji?

– Uvijek može biti bolje. Treba biti ambiciozan i sportski drzak te težiti boljem, ali jednako tako treba biti objektivan i realan da te ta ambicija ne odvede u pogrešan smjer.

– U kojoj mjeri vas je hendikepirala ozljeda Mirande Tatari? Jeste li odlaskom Anite Bulath izgubili i njenu jedinu zamjenu?

– S obzirom da smo za ovu sezonu doveli jedno pojačanje, a zbog njega morali pustiti tri vanjske igračice (Kožnjak, Petković i Havić) te da nas je ona napustila tjedan dana prije početka LP, gubitak Mirande Tatari pokazao se naprosto nenadoknadiv. Sa zdravom Mirandom danas bismo sigurno igrali drugi krug Lige prvakinja. Mirandi želim brz oporavak i svi zajedno jedva čekamo da nam se vrati.

– Koje su igračice zadovoljile svojim doprinosom u LP, a koje su mogle pružiti više?

– Napredovale su jako Marta Žderić i Andrea Čović. Odlične su bile Sanja Damnjanović, Vesna Milanović Litre i Miranda Tatari, vrlo dobra Lidija Horvat, a veliku perspektivu naznačile su Žana Čović, Iva Pongrac i Ivana Kapitanović, dok smo od Nikice Pušić-Koroljević i Anite Gaće očekivali veći doprinos. No, treba imati na umu da se Nikica razboljela pred početak natjecanja, a Anita je počela trenirati punom snagom tek kad je LP počela i to je moralo ostaviti traga.

– Koliko pojačanja očekujete već ove zime i koji profil igračica tražite?

Neven Hrupec– Bio sam na sastanku Upravnog odbora kluba i iznio svoja viđenja. Treba nam zamjena za Tatari, ali nije trenutak za dovođenje skupih igračica i plaćanje velikih odšteta za eventualno raskidanje postojećih ugovora. Kvalitetne igračice vezane su za svoje klubove ugovorima do kraja sezone. Sad za to nije vrijeme, ali na ljeto… Razum uvijek treba prevladati kod donošenja takvih odluka i poštujem stav i odgovornost Uprave kluba. Potpuno se razumijemo.

– Na ljeto slijedi redizajn ekipe. Što bi trebalo učiniti da Podravka postane konkurentna za ulazak u sam europski vrh, odnosno da se može ravnpravno boriti i u drugom krugu Lige prvakinja?

– Već smo počeli intenzivno raditi na tome i mogu reći da sam jako ugodno iznenađen željom i voljom Uprave kluba da napravimo još jedan korak naprijed, ali više o tome kad za to dođe vrijeme. Prvo moramo zadržati većinu ovih igračica, na njih dovesti dva pojačanja u vanjskoj liniji, a mlade će uz dobar rad napredovati do sljedeće sezone i mnogi će se iznenaditi izgledu Podravke u sezoni 2013/2014. No, strpimo se svi skupa još malo, jer ovo je dugoročan i zdrav projekt koji ne ide preko noći. Uglavnom, velik sam optimist nakon razgovora s odgovornim ljudima kluba.

– Kako ste zadovoljni podrškom kluba Vama kao treneru te podrškom koprivničke rukometne publike?

– Uprava na čelu s predsjednikom dala mi je jasno do znanja koliko mi vjeruje i stoji iza mene, i kad radiš u takvom okruženju možeš biti ponosan i sretan i javno im se na tome zahvaliti. Kritika koja je dobronamjerna je uvijek dobro došla i ona je motivirajuća za daljnji rad i napredovanje, a ona druga koja ima sasvim drugačiju pozadinu me ne zanima. U tome neka uživaju oni koji to i rade. Povratak publike u dvoranu i ovakva atmosfera u Koprivnici se ne pamte već dugi niz godina i to je pravi pokazatelj. Ljude se ne može varati dugo i tu se vidi da su prepoznali poštenje, trud, rad i zalaganje svih oko kluba, a naročito našeg glavnog sponzora Podravke. Hvala svakom posjetitelju i navijaču, jer smo uz njihovu veliku pomoć i postizali ovakve rezultate. Baš smo bili ponosni.

Neven Hrupec– Što navijači mogu očekivati od Podravke u Kupu kupova?

– Dobar nastup i korak po korak, pa da odemo što je dalje moguće…

– Je li realno nadati se europskom trofeju i koje bi preduvjete trebalo ispuniti za to?

– Mnogo ekipa se tome nada. Mi, Hypo, Thüringer, Rostov, Dinamo Volgograd, Zaječar… Vidjet ćemo što će donijeti proljeće. Kup kupova osvajali su samo veliki Larvik, Viborg, FTC i Budućnost, no velika je i Podravka. Sad se moramo pokrpati, čekati povratak naše kapetanice i dati sve od sebe da odemo što dalje.

– Vaša poruka za kraj?

– Svim građanima grada Koprivnice, radnicima Podravke i pogotovo simpatizerima rukometnog kluba od srca želim sve najbolje u novoj 2013. godini.