S utakmice Podravka Vegeta - Vardar // Foto www.koprivnica.netPresica iza utakmice Podravka Vegeta – Vardar bila je praktički ispovjedaonica trenera Podravke Vegete Gorana Mrđena. Nije mu bilo lako, svjestan je da je ovo bila igračka katastrofa, koju je onda u istom stilu pratio i rezultat. No, isto tako, kako je riječ o ligaškom sustavu, nema zastoja: iz poraza treba naučiti i pokušati iduće nedjelje s Larvikom odigrati bolje. Odnosi se na sve.

Prednost na presici data je gošći. Trenerica Indira Kastratović, koja vodi ekipu sa svojim pomoćnikom (nekad našim) Vladimirom Vujovićem, bila je vidno uzbuđena nakon utakmice. Kako i ne bi: ovakvom izdanje svojih cura nije se nadala:

– Čestitam svojim djevojkama na izvanrednom pokazanom. Bila je to utakmica koja je za nas imala veliko značenje, normalno i za Podravku. Za nas da uđemo među osam, da nam to bude zagrantirano. Imali smo zbog toga malo veći pritisak. Normalno, kad je utakmica takvog značenja. Čestitam i Podravki i nadam se da će nakon utakmice s Berom Berom ostati treća da igra u Kupu kupova. Mojim djevojkama želim sve najbolje, jer se nadam da je ovo samo početak naše dobre igre, naših dobrih rezultata i ono što svi očekuju od nas da to bude svakoga dana sve bolje i bolje – kaže Indira.
Ako se misli da je trenerici bilo svejedno, moramo reći da nije. Bez obzira na njeno vlastito iskustvo (s Kometalom je bila prvakinja Europe) Vardar nikada nije imao nastup u Ligi prvakinja i bez obzira na rejting igračica, ova sezona je vatreno krštenje, uz određeni grč i strah od nesupjeha, iako ni Vardar nema presiju da nešto mora. Ali lete cure po terenu od prve do zadnje sekunde. Zato je o daljnjim izgledima ekipe oprezna:
– U Makedoniji cijela javnost traži od nas mnogo, ali ja uvijek kažem da trebamo ići korak po korak. Kvalitetne su igračice, ali 14-15 ih je došlo ove godine. Treba vremena da se to sve sklopi. Pokazujemo da možemo i ne želim ništa govoriti prije vremena. Imamo još Bera Beru kod kuće, Larvik u Norveškoj, došli smo u osam ekipa, ali nije svejedno hoćemo li biti prvi ili drugi, ali probat ćemo biti prvi.

MRĐEN: NIJE BILO KAO U SKOPLJU – BILO JE GORE!
Goran Mrđen i sam je rekao da se vrti u krugu, stalno se mora vraćati na iste već izrečene konstatacije, ali ako je ponavljanje majka znanja, onda će se nešto iz njegovih riječi naučiti.
– Čestitam Vardaru na dobroj utakmici. Rekao sam prije utakmice da nećemo odigrati onakvu utakmicu kao u Skoplju, a mi smo odigrali još goru. To me najviše smeta. Smeta me način na koji smo izgubili, I kad smo krenuli loše nismo se više ”sastali” ni po jednom šavu, ni po jednoj liniji, ni vanjskoj, ni linijskoj, ni krila, ni pivotmeni, ni vratari. U ovom trenutku nemamo igračicu ekstra kvalitete koja može nešto pokrenuti, zaustaviti, promijeniti ritam. Jednostavno, ili igramo svi, ili ne igra nitko. To je sudbina i iz te kože se ne može, tako da kad krenemo nizbrdo ne možemo realizirati neke stvari koje smo se dogovorili, pa smo danas napravili isto kao što smo napravili u Skoplju: pod navodnicima, a ne mora ni biti pod navodnicima, glupo reagirali. Kad smo se počeli raspadati nismo više mogli. Žao mi je što je dvorana bila puna, a mi nismo bili ni blizu onom izdanju kao što smo bili doma u prošloj utakmici (s Bera Berom). Rekao sam i prije utkmice da je potrebno puno truda kod ekipa koje nemaju iskustva i možda u ovom trenutku nemaju ekstra klasu i od toga, nažalost, ne možemo pobjeći, možemo se okrenuti idućim utakmicama i tražiti prolaz u Kup kupova u utakmici s Berom Berom. No, ako ćemo ovako igrati, onda tamo 11 razlike nije ništa. Nadam se da su djevojke toga svjesne skupa samnom: ja sam trener i odgovaram za stanje na terenu i stanje igračica. Negdje se dogodilo nešto, bile su reprezentativne obaveze, pa jedne odoše tamo, jedne ovamo, pa smo se tjedan dana ”tražili”. To poremeti plan priprema. Neke igračice odu u reprezentaciju, pa ne igraju, ispadnu iz forme. Dina Havić igrala je neprepoznatljivo. Ne da optužujemo ljude, ali kad je krenula u reprezentaciju i kad se vratila više nije to tô. Dakle, sto stvari, ali prije svega je suparnik na drugoj strani koji diktira.

TINI POPUCALI LIGAMENTI U GLEŽNJU, BIT ĆE SPREMNA ZA BERU BERU; KAO I KAPITANOVIĆ
O ozljedi Tine Gavranić:
– Činjenica je da smeta koncepciji svaka ozljeda igračica, a osobito kad se radi o srednjoj vanjskoj koja vodi igru. Volio bih da joj nije ništa i da je to samo distorzija i da to završi dobro.
Međutim, nije zglob natučen:
Tina Gavranić tek se Bera Berom // Arhiva RK Podravka Krivo sam stala i u gležnju su mi popucali ligamenti. Bila sam na pregledu kod dr. Sačera i na slikanju u bolnici. Sada sam na terapiji, smanjujem otečeno mjesto. Naš fizioterapeut Bojan Savić rekao je da s obzirom na to da u tom zglobu ima puno ligamenata, a nisu svi popucali, moguće je da sve bude u redu za sedam dana. No, za utakmicu s Larvikom neću biti spremna, a nadam se da za Bera Beru hoću – rekla nam je Tina u ponedjeljak poslije podne.

Fizioterapeut Bojan Savić smatra da će ozdravljenje ubrzati intervencija u poluvremenu:

– Već u poluvremenu namjestili smo zglob i odmah počeli s terapijama, a uz današnje preglede smatram da će brzo ozdraviti. Za Bera Beru trebala bi biti potpuno spremna. Popucali su ligmaneti, ali u zglobu ih ima dosta, a u takvim slučajevima funkciju ligamenata preuzimaju i tetive. Sada smanjujemo hematom, a, jasno, da ne može trenirati dok se gležanj ne učvrsti. No, dobra je vijest da Kapitanović počinje trenirati od ovoga tjedna – rekao je Savić danas popodne.

O REKORDIMA I GOLOVIMA
O rekordnom porazu Goran Mrđen je rekao:
– Rekordni poraz? Ma svi smo mi rekordni, i ekipa po godinama, rekordni po svemu, a sad je li to tri gola plus-minus… Mogao sam ostaviti šest igračica i loptu pod ruku, ali onda to nije to, onda nećemo razvijati mlade igračice. Znam da je to tako i da to ide preko mojih leđa. Bio sam siguran da možemo, ali nismo. Sigurno da nije svejedno kako izgubiš, ali jednostavno, ako dođemo ovakvi kakvi smo došli, onda je teško protiv ovakvih suparnika – kaže Mrđen.
I Bera Bera gubi, ali…
– Mi smo Beru Beru dobili s dosta razlike, ali ona ne gubi s toliko kao mi. Španjolke su dugo zajedno. Svi smo znali da preko noći neće biti ništa, ali kad izgubimo, onda se opet vratimo na početak. To je nekako mazohistički put, ali je činjenica je to tako. Otišlo je 10 igračica, došlo devet. Sve do ove utakmice, hajde, gubili smo mi i vani, ali odigrali smo po jedno dobro poluvrijeme. Ovdje danas nismo imali ni jedno.

MAJA ZEBIĆ: PODRAVKINE MLADE CURE TREBA SAČEKATI
Na kraju su riječ dobile i igračice, iako one po važnosti nisu na kraju, dapače prve su, da parafraziramo, ” kad je trebalo”. Maja Zebić iskazala je posebno poštovanje prema dvorani u kojoj je nastupala dugi niz godina. Ni jednom grimasom nije pokazala da se napadno raduje svojim golovima ili golovima svoje ekipe. Gledali smo i snimku na televiziji (naša HTV je uvela disciplinu ”noćni rukomet”, snimka iza ponoći, pa tko izdrži utakmicu tamo neke Lige prvakinja u ”neelitnom” sportu…) i dojam je isti.
– Uvijek mi je drago vratiti se u ovu dvoranu. Ali, presretna sam ovom pobjedom, pogotovo zato što nas ova pobjeda vodi u drugi krug i mislila sam da će Podravka pružiti danas malo bolju igru, pogotovo u obrani. Ali, eto, mi smo uspjele, još jedanput smo pokazale svoju moć – veli Zeba.
S utakmice Podravka Vegeta - Vardar // Foto www.koprivnica.netKurotazno je odgovorila i na pitanje o tome kako vidi današnji sastav Podravke Vegete:
– Kod Podravke naravno da vidim potencijal. To su mlade cure, mislim da ih treba samo malo sačekati. I one su se sada tek okupile i ne mogu odmah… Pogotovo što su mlade igračice i sigurno im treba najmanje jedna sezona da bi opravdale povjerenje i igrale nešto bolje.

MARIJETA VIDAK: PONAVLJAMO ISTE GREŠKE, MOŽEMO BOLJE
Marijeta Vidak zabila je dva gola iz više pokušaja. Ima snažan udarac i hrabrost: nema filozofije, kad se ukaže prigoda puca, pa svejedno je li na goli Leynaud ili Suslina, a nadamo se da će biti svejedno i iduće nedjelje kad će ciljati pokraj Rantale i Hasanić iz Larvika.
– Čestitam suparnicama na dobroj igri. Nažalost, mi smo loše krenule u utakmicu. Bila je velika želja, ali izgleda da smo tu negdje izgorile. Publika je bila brojna i možda nas je sve to malo ”zdrmalo”. Tražile smo se cijelo vrijeme, kombinirale, pokušavale, radile ono što smo se dogovorili na treningu, ali smo opet ponovili iste greške. Moramo nastaviti dobro trenirati i okrenuti se Bera Beri da pokažemo da možemo i bolje – rekla je vrlo jasno Marijeta Vidak.
A i jasno je da mogu bolje. Problem je jedino što Mrđen sve više mora popunjavati zapisnik s igračicama druge ekipe, skoro pa bi se reklo dekorativno. Ali, nikad se ne zna, možda poneka od njih u nuždi i zaigra i zabije odlučujući gol. Bilo je takvih slučajeva.
I zapamtili smo Mrđenovu rečenicu: ili igramo svi, ili ne igra nitko. Ako je sad bilo ”nitko”, onda će u nedjelju možda biti ”sve”.