Podravka 3, IlustracijaIzvještaj Snježane Petike

U prijateljskoj utakmici odigranoj u subotu , Podravka 3 pobijedila je muški sastav RK Koprivnice 28:22 (13:11).  Bila je to još jedna utakmica u sklopu priprema za novu sezonu. Utakmicu smo odigrali u visokom ritmu (sa čestim uvođenjem svježih igračica) , u obrani čvrsto sa kontrom i polukontrom, a nakon dobivenog gola vukli smo brzi centar. U napadu smo imali opet malih problema s kontrolom lopte što je razumljivo s obzirom na to da smo još uvijek na fizičkim pripremama, a i od ove sezone službena lopta nam je dvojka, koja je znatno većeg obujma od jedinice.

Međutim, dobra stvar je da smo počeli primjećivati okolne igrače i neke cure su shvatile da je asistencija isto vrijedna kao i gol. Napad nam je izgledao odlično u situacijama kada nam lopta nije ispala ili kada se nismo gađali po nogama. Posebno sam bila zadovoljna igrom u obrani koju smo odigrali kako mi znamo, možemo i moramo igrati. Naime, to je bio dio igre s kojim nisam bila zadovoljna na prošloj utakmici, koju smo odigrali sa ŽRK Kalinovcem. Bez obzira što smo tu utakmicu dobili sa velikom razlikom, bila sam izuzetno nezadovoljna našom statičnom igrom u obrani, kao i općom nezainteresiranošću igračica za bilo kakvu igru u obrani.

Trener Igor Stubičar vodi i školu rukometa // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa kraju moram biti korektna i reći da bi rezultat na ovoj utakmici možda bio i drugačiji s obzirom na to da je kolega Stubičar bio korektan i izostavio je iz sastava (na moju zamolbu), dvojicu svojih ponajboljih igrača Perka i Mikulčića. Naime, ta dva mladića svojom konstitucijom (visinom i snagom), izazivaju strah kod mojih igračica i utakmica gubi svaki smisao ako igračice zaziru od bilo kakvog kontakta bilo u obrani, bilo u napadu s ta dva igrača. U konačnici rezultat nije uvijek u prvom planu. Najvažnije je da igračice ili igrači daju svaki puta svoj maksimum i da se igraju rukometa sa zadovoljstvom i osmjehom , a ne da se vuku po terenu i izgledaju tako kao da ih je netko na silu natjerao da moraju igrati.

PRIJATELJSKA UTAKMICA 

PODRAVKA 3 – RK KOPRIVNICA 28:22 (13:11) 

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Suci: Vedrana Stančir i Petra Šimčić (obje Koprivnica).

PODRAVKA 3: Kosnica, Vrban; Ljubić 3, Karlovčan 3, Domijan , Šaško, Franjkić, Benotić 3, L. Šenvald 2, Mikulčić 1, Mrđen 3, Hmelina 1, Horvat 3, T. Petika 4, Alvir 1, Papac 2, Pavlović 2, Stanić. TRENERICA: Snježana Petika.

RK KOPRIVNICA: Treščec, Županić, Đurišević 3, Šumandl 3, Geto 1, Rojčević 4, B. Gašparić 1, Firšt 7, Haramina, T. Gašparić , Levak, Horvat, Jukić 1. TRENER: Igor Stubičar.

SEDMERCI: Podravka 2(2), RK Koprivnica 2(2).

ISKLJUČENJA: Podravka 2 minute (Karlovčan), RK Koprivnica 0 minuta.