Podravka - Zelina, TŽivković i Gavranić u napadu // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta i Zelina odigrale su u subotu prije podne prijateljsku-pripremnu utakmicu. Pobijedile su domaće 31:24 (12:12). Nije se igralo u ”punoj brzini”, dosta je bilo grešaka na obje strane, ali Podravka Vegeta ipak ima sustav igre, dok je kod gošći dosta konfuzno u napadu, jedino su lagano zabijale golove kada im je Podravkina obrana to darovala neangažiranošću ili nebudnošću vratarki.

Opći je dojam da se igralo malo usporeno, što začuđuje, jer je gimnazijska sportska dvorana specifična po zagrijavanju. Jedinstveno je, naime, da je zimi hladno, a ljeti vruće. Pa je onda normalno da se igračice i gledatelji kretanjem zagriju. Osobito igračice. Zato su oba trenera skoro izgubila grlo, zapravo samo jedan, jer Nikola Nikolac je već došao promukao, tjerajući cure na veću aktivnost.

Podravka Vegeta imala je pet pogodaka u drvene okvire golova (dva Havić, dva Trifunović i jedan Gavranić), ali je iskazano nešto što je taktičko-tehnička novost: protok lopte do krila bio je začuđujuće brojan u odnosu na odigranu polusezonu. Otud četiri gola Vukojević i dva zaslužena sedmerca, dva gola Pongrac, a gol Nemaškalo više je plod njene individualne akcije (između prve i druge u obrani), ali – dobila je loptu. Pa i kolektivnoj igri u prilog idu i četiri gola sa crte pivotkinje Milanovć Litre, kao i tri Čović, s tim da je Čović imala i kontre, a mogla je i više da je Milenković bila pažljivija kod dodavanja, tj. izbacivanja lopte prema napadu (nakon toga je najduži i najglasniji monolog na realciji Mrđen-Milenković imao domaći trener).

Podravka- Zelina, Trifunović u akciji // Foto Ivo Čičin-MašanskerSve su to sitnice koje igru znače. Za ovu fazu priprema Zelina je bila dobar sparing partner i hvala joj što se odazvala. Na utakmici s Vardarom u četvrtak očekuje se veća živost, borbenost, bolja obrana. I više gledatelja. Sada ih je bilo 35, a malo manje od pola bili su prijatelji rukometa iz Zeline.

I jedan tehnički detalj: nemamo imena niti minutažu isključenih igračica Zeline, jer su gošće igrale u trening-dresovima bez brojeva. Šteta, jer ako su već gledatelji na utakmici, bilo bi dobro da ih se poštuje. Pa i četiri novinara, odnosno fotoreportera, koliko ih je došlo u subotnje prijepodne.

PRIJATELJSKA RUKOMETNA UTAKMICA 

PODRAVKA VEGETA – ZELINA 31:24 (12:12)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 35. Sudac: Tomislav Vratić (Koprivnica).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (2+-), Kapitanović (10+1), Milenković (1+0); Čović 3, Gavranić 2, Pongrac 2, Havić 2, Živković 8(3), Vukojević 4, Nemaškalo 1, Zagoirščak, Milanović Litre 6(2), Vidak, Trifunović 2, Poljak 1. TRENER: Goran Mrđen.

ZELINA: Sanader (7+1), Hajduk (3+0); Antolković 1, Ercegovac, Ćosić, Madžarac 6, Šandor 4(1), Pavlović 1(1), Šerić 2, Vulić 5, Horvat, Masnić, Galić, Mateša, Šigrović. TRENER: Nikola Nikolac.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 6(5), Zelina 5(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Poljak, Vidak, Čović), Zelina 10 minuta.