Visoki skok Maje Kožnjak na utakmici sa Zelinam // Foto s utakmice Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrU pripremnoj utakmici za nastavak 1. HRL za žene Podravka Vegeta – Zelina 40:23 (21:9). Zelina bez ozlijeđene Džono, Podravka bez Damnjanović (na dopustu), od 9. minute zbog ozljede i bez Milanović Litre. Glavnu riječ vodile su igračice iz drugog plana, a osobito su se istaknule Žderić, Kožnjak, Čović, Pongrac te Pušić.

Zaustavljena Vesna Milanović LitreMarta Žderić dobro je branila u prvom poluvremenu, u drugom  je nju i Kapitanović malo ”mučila” Podravkina posudba do lipnja u Zelini Marijeta Vidak (6 golova). Vidak će u Zelini imati minutažu i to je dobar primjer, jer su s posudba preporođene dolazile i Tatari, i Šerić, i Dragišić. U Zelini je koprivnički trener Goran Mrđen i trenutno igraju četiri igračice iz Podravkina podmlatka: Jukić, Vukojević Peti i Vidak. Gvoić je na posudbi u TVIN Trgocentru.

''Koprivnički kadar'' u ŽRK Zelini: Antonija Jukić, Marijeta Vidak, Ana Marija Peti, Lea Vukojević i trener Goran MrđenDakle, istina je da su u Podravku dolazile najbolje hrvatske rukometašice, ali je istina da i odlaze u druge hrvatske i inozemne klubove. Ni Podravki nije svejedno igra li u slaboj ili malo bolje popunjenoj ligi. Koncetracija kvalitete u mnogostrukom hrvatskom prvaku je zbog europskih ambicija. Ne može se, kao što smo pročitali u jednom osvrtu, Podravku kriviti za slabu 1. HRL, a zaboraviti da desetak vrlo kvalitetnih igračica iga u inozemstvu (u Sloveniji Penezić, Grubišić, Šerić, Franić, u Crnoj Gori Jovetić, nekoliko igračica u Srbiji u Zaječaru, a pojedinačno u Mađarskoj, Rumunjskoj, Austriji itd.). profesionalke traže profesionalne klubove i jake lige, ili nastup u Europi.

I to je tema o kojoj bi se moglo razgovarati, kao i o sustavu natjecanja s previše ekipa, velikim troškovima, a malim učincima. No, najbolje organizirani klub u državi to nitko ne pita.

PRIPREMNA UTAKMICA

PODRAVKA VEGETA – ZELINA 40:23 (21:9)

KOPRIVNICA – Gimnazijska sportska dvorana. Gledatelja: 70. Suci: Marko Presek i Dalibor Blesić (oba Koprivnica).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (15-0), Jelčić (-), Kapitanović (4+-): Čović 6, Kožnjak 7(1), Pongrac 6, Šenvald, Petković 4, Gaće 4, Milanović Litre 2, Dragišić, Havić 1, Tatari 3, Horvat, Pušić-Koroljević 7(2). TRENER: Neven Hrupec.

ZELINA: Markešić (1+-), Jukić (6+0); Ercegovac 4, Peti, Antolković, Madžarac 2, Pavičić 1, Knježević 5, Vukojević 1, Kršak, Legin, Vulić, Stipić 1, Galić 3, Vidak 6. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(3), Zelina 2(0).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (Kožnjak), Zelina 0.

IGRAČICA UTAKMICE: Maja Kožnjak (Podravka Vegeta).