Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, u srijedu, 22. svibnja, održali su prijem za dvije ekipe rukometašica Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

Za mlađe kadetkinje godište 2004./2005. koje su obranile naslov državnih prvakinja na završnici prvenstva u Poreču. Uz to, imale su i pet igračica u najboljoj sedmorki turnira : Lana Strugar – najbolje desno krilo, Nika Dedi – najbolji srednji vanjski, Ema Stručić – najbolji obrambeni igrač, Nika Galinec – najbolja vratarka te Tena Megerle – najbolja igračica turnira.

„Nema tih riječi kojima mogu opisati sreću i ponos što sam trenerica ovako mladim i talentiranim curama. Teško je osvojiti naslov prvakinja, a još teže ga je obraniti. Moje cure su to uspjele isključivo svojim radom, zalaganjem i uzornim ponašanjem na i van terena“, rekla je trenerica Đurđica Zečević, koja je ujedno proglašena i najboljom trenericom završnice državnog prvenstva.

Za seniorsku ekipu koja je ove sezone osvojila Prvenstvo Hrvatske te Hrvatski kup. Nakon male stanke, dvostruka kruna ponovno je u Koprivnici. Izuzetno ponosan na svoje igračice bio je trener Zlatko Saračević.  „Šta reći. Nismo ni svjesni koliko smo u stvari puno napravili tijekom protekle sezone. Dva gola u Ligi prvakinja, jedan gol u EHF Kupu, dijelila su nas od prolaska dalje u natjecanju i ostvarivanja nestvarnog rezultata. Ali dobro, doći će on ubrzo, ne brinem. Želio bih zahvaliti svima koji su vjerovali u nas te se vratili u dvoranu, mojim curama, cijelom stručnom stožeru, glavnom sponzoru Podravki i naravno Gradu Koprivnici na svoj podršci koju nam pruža. Malo ćemo se odmoriti, a nakon toga čekaju nas novi izazovi“, rekao je trener Zlatko Saračević prilikom obraćanja okupljenima.

Gradonačelnik Mišel Jakšić nije krio veliko zadovoljstvo obranom naslova državnih prvakinja kod mlađih kadetkinja. „ Nakon ovakvog ostvarenog rezultata kod naših mladih rukometašica, mogu jedino reći da sam bio u pravu kada sam prošle godine na ovom istom mjestu rekao da ne moramo brinuti za budućnost rukometa u našem gradu. I to se ostvarilo. Ponovile ste isti, još veći uspjeh i samo vam je nebo granica. Svi zajedno moramo biti sretni i zahvalni što imamo najbolju trenericu u Hrvatskoj Đurđicu Zečević“.

Osvrnuo se i na seniorsku ekipu koja je vratila dvostruku krunu u Koprivnicu.

Pokazale ste po ne znam koji puta, da je Koprivnica glavni grad rukometa i zbog toga vam veliko hvala. Naš grad je živio rukomet tijekom cijele sezone zahvaljujući vašoj dobroj igri i požrtvovnosti. Čujem da neke igračice odlaze u nove klubove te im se stoga zahvaljujem što su nastupale za našu Podravku, da će ponijeti sa sobom lijepe uspomene i da će nam se možda jednog dana i vratiti. Vama koje ostajete, mogu reći da se veselim vašim novim vrhunskim utakmicama nakon što se dobro odmorite. Hvala vam još jednom“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na prijemu rukometašicama u ime Grada Koprivnice obratio se i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal uz kojeg je bila i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec. Riječi zahvale gradonačelniku i rukometašicama u ime Rukometnog kluba Podravka Vegeta uputila je i direktorica kluba Božica Palčić.

„U ime cijelog kluba želim se zahvaliti gradonačelniku, Gradskom vijeću i gradu Koprivnici na ovom prijemu. Ove sezone ostvarili smo stvarno jako dobre rezultate i ponosni smo na to. Vjerujem da će nam ti rezultati biti dobar temelj za iduću sezonu, a ujedno i motiv i poticaj da u sljedećoj sezoni ostvarimo još i bolje rezultate. Iskoristila bih priliku i zahvalila se našem sponzoru, kompaniji Podravka i gradu Koprivnici na podršci koju imamo u njima. Tu ne mislim samo na financijski doprinos nego i na sve ostale segmente. Vjerujem da takva podrška proizlazi iz toga što RK Podravka nije samo promotivni i marketinški brend, on je sinonim za tradiciju i brigu o mladima“, rekla je direktorica Palčić i uručila gradonačelniku znak pažnje koji će ga podsjećati na ovogodišnje uspjehe.

Prijemu su bili prisutni i trener mladih rukometašica Antonio Pranjić, sportska direktorica kluba Miranda Tatari Šimunović, tajnica kluba Ljerka Vresk, pomoćni trener Nenad Smiljanec, trenerica vratarki Barbara Stančin i kondicijski trener Bojan Golub.