RK Podravka VegetaSjednica Upravnog odbora RK Podravke održana je zbog tehničkih priprema za Ligu prvakinja. Najveći problem bit će putovanja u Larvik i vjerojatno Viborg. Podravka redovito otplaćuje kredit koji je digla da namiri državu (jedan od rijetkih primjera, drugima se štošta oprašta i dozvoljava obročna otplata), a nakon toga ostaje samo novac za plaće i sitne troškove.

U RK Podravki zbog raskošne prošlosti bivših uprava, sve s financijama odvija se u grču. Dotacija glavnog sponzora nije dovoljna za otplaćivanje dugova i stvaranje rezultata. U vezi s tim slijede pokušaju kod raznih tvrtki, s pitanjem: ima li tvrtki koje mogu i žele podržati klub? Ako nema i ne mogu, onda se ne može imati ni takav klub na toj razini.

Prema ženskom rukometu se i inače odnose maćehinski i sportske instuitucije. Nije problem da bilo koji nogometaš ili rukometaš dobije kategorizaciju, a time i mogućnost otvaranja obrta, što pojeftinjuje klupske obaveze, ali rukometašicama se pravi problem. Trenutno je problem s Lidijom Horvat i Sanjom Damnjanović. Lidijom, hrvatskom reprezentativkom. I Damnjanović, srpskom. I iako je RK Podravka ranije dobila pismena uvjeravanja nadležne institucije.

No, i dalje će djeca moći vježbati u klubu bez članarine, škola je besplatna.

Za Ligu prvakinja pripremaju se marektinški zahvati i približavanje rukometa i kluba građanima. To znači da će biti više informiranja, propagande, događanja izvan dvorane, bolji razglas, profesionalni voditelj… Opet će se pojačati rad na prikupljanju članova. To je važno, jer u skupštini RK Podravke, ili bilo kojeg drugog kluba, ne može biti nitko tko nije član kluba.

Predsjednik RK Podravke Krunoslav Bešvir obavijestio je da se klubu obratila grupa ozbiljnih navijača, ljudi koji će unijeti potrebnu živost u dvorani.

– Lijepo je da su se sami javili, očito je da su prepoznali i stručno vodstvo i naš rad, ekipu domaćih ljudi, i zato da žele pomoći – rekao je Bešvir.