Raspoložena i u dobroj formi: Lidija Horvat u Jagodini // Foto Ivo Čičin-MašanskerRukometašice Podravke Vegete nakon utakmice u subotu navečer u Jagodini (Srbija) vratile su se u Koprivnicu u nedjelju u 5 sati ujutro. Izuzetak je bila Sanja Damnjanović, koju je trener Neven Hrupec pustio na božićne blagdane, pa je nakon utakmice s roditeljim otputovala za Beograd. Ona se treninzima priključuje u utorak, dok su ostale rukometašice počele danas, u ponedjeljak poslije podne.

GRANIČNE PERIPETIJE, LJUBAZNI SRPSKI I HRVATSKI POLICAJCI

Usput, da nije bilo benevolentnosti sprske policije i graničara, a nakon toga i hrvatskih kolega, Podravka Vegeta vjerojatno bi u Koprivnicu stigla bliže podnevu nego jutru. Naime, na graničnom prijelazu Bajakovo, bile su kolone autobusa, izletnika, skijaša itd. No, kako je Podravkin bus kroz cijelu Srbiju bio predvođen policijskim autom (takva su pravila osiguranja), to su policajci upaliti rotirke, zaobišli sva vozila i doveli autobus izravno na granicu, gdje srpski policajci nisu ni pregledavali putovnice, već su elegantno svu brigu prepustili hrvatskim kolegama i zaželjeli sretan put.

A tamo, na hrvatskoj strani, najmanje 25 autobusa  u koloni. Za svakog pola sata pregleda putovnica, pa računajte. No, vozač Mirko otišao je do glavnih, objasnio i zamolio, zamolba uspjela i bus je i tu stigao na prvu-drugu poziciju i s pregledom putovnica sve je trajalo manje od pola sata. Da je bolje ići na manje granične prijelaze uvjerila se i ŽORK Jagodina: na povratku s koprivničke utakmice na granici u busu čekalo se – sedam i pol sati! Zbog svega toga treba naglasiti izuzetnu pažnju i gostoprimstvo koje je Podravka Vegeta doživjela u Srbiji i Jagodini.

U SUBOTU DERBI S LOKOMOTIVOM U ZAGREBU

No, Podravka Vegeta već ima nove brige. Anita Gaće ozlijedila je gležanj, pa je obavila snimanja i pod liječničkom je paskom, dok se ne utvrdi stanje i način zaliječenja. Ostale igračice su zdrave i slijedi im manje od tjedna pripreme za utakmicu Regionalne lige s Lokomotivom u Zagrebu. Utakmica u Jagodini pokazala je da ni u jednoj utakmici ne smije biti opuštanja, niti razmišljanja ”lako ćemo”, osobito kad se radi o respektabilnom suparniku, Lokomotivi. To će biti ne samo hrvatski derbi, već i derbi Regionalne lige, a i zgodna prigoda da se vidi kako će ti klubovi igrati u završnici prvenstva Hrvatske i, vjerojatno, u završnici Hrvastkog kupa. Utakmica se igra u subotu 12. siječnja u dvorani 2 Doma sportova s početkom u 17,30 sati.