Podravka U17 u nedjelju je na domaćem terenu odigrala dvije utakmice u sklopu 1. HRL U17 protiv Đakova i Broda. Trener Pranjić u ovim utakmicama nije mogao računati na Taru Đelekovčan koja je bila s prvom ekipom u Norveškoj te Gabrielu Domović i Klaru Jakupanec zbog prehlade.
U prvoj utakmici protiv Đakova naše rukometašice pobijedile su rezultatom 35:30. Najefikasnije u našim redovima bile su Ana Javorić i Jana Miklić s 9 postignutih pogodaka. Na vratima je Antea Marijanović skupila 10 obrana. Za najkorisniju igračicu u našim redovima proglašena je Ana Javorić.
U drugoj utkamici protiv Broda naša ekipa je pobijedila rezultatom 27:34. Najefikasnije u našim redovima bile su Ana Javorić sa 8, Jana Miklić sa 7 te Maja Elena Hajdinjak i Tena Jurlina po 4 postignuta pogotka. Vratarka Lucija Horvat imala je 9 obrana. Za najkorisniju igračicu u našim redovima proglašena je Lara Zvonar koja je odradila sjajan posao u obrani.
Naša ekipa je s ovim pobjedama nastavila stopostotan učinak u prvenstvu. Iz 6 odigranih utakmica ima isto toliko pobjeda.

“Prvu utakmicu protiv ekipe Đakova smo odradili pomalo uspavano. Nisam zadovoljan prikazanom igrom jer to nije ono što inače treniramo. Bili smo dosta spori u tranziciji i tromi u obrani. Već druga utakmica protiv Broda je pokazala puno bolje naše lice. Bili smo agresivniji u obrani i konkretniji u napadu te smo kontrolirali susret od samog početka. U obje utkamice fantastične su bile Ana Javorić i Jana Miklić, a pohvalio bih još Magdalenu Rumek koja je imala odlična proigravanja i Laru Zvonar koja je obrambene zadatke rješavala odlično. Čestitam curama na nove dvije pobjede – rekao je trener Pranjić.

Podravka  – Đakovo 35:30 (16:14)


Igrale su:
A.Marijanović (9+1), Horvat (2); Milivojević 3, Horvat ml. 2, Cvelber 1, Miklić 9, Zvonar 2, Jurlina 2, Javorić 9(5), Hajdinjak 1, Rumek 2, Markota, Lengelić 1, Gregurić 3. Trener: Antonio Pranjić

Brod – Podravka 27:34 (13:18)

Igrale su:
A.Marijanović, Horvat (8+1); Milivojević 3, Horvat ml., Cvelber 2, Miklić 7, Zvonar 2(1), Jurlina 4, Javorić 8(4), Hajdinjak 4, Rumek 2, Markota, Lengelić, Gregurić 2. Trener: Antonio Pranjić

 Subota, 1.HRL U15

Podravka U15 u subotu je u Bjelovaru odigrala utakmice protiv Preloga i Zrinskog u sklopu 1. HRL U15. Trener Pranjić u ovoj utakmici nije mogao računati na prehlađenu Klaru Jakupanec.
U prvoj utakmici protiv Preloga naše su mlade rukometašice pobijedile uvjerljivim rezultatom 11:35. Najefikasnije u našim redovima bile su Ana Adžaga s 8, Laura Liščak i Sara Banfić s 5 te Katja Napan s 4 postignuta pogotka. Vratarke Nika Galinec, Lucija Marijanović i Lora Tetec su kombinirano skupile 12 obrana. Za najkorisniju igračicu u našim redovima proglašena je Ana Adžaga.
U drugoj utakmici protiv Zrinskog, ekipe koja se zajedno s nama bori za vrh tablice, naše su rukometašice bile odlične te su pobijedile rezultatom 30:23. Najefikasnije u našim redovima bile su Anja Milivojević sa 6 te Tena Jurlina, Vanessa Lengelić i Katja Gregurić po 4 postignuta pogotka. Na vratima je Nika Galinec skupila 10 obrana. Za najkorisniju igračicu u našim redovima proglašena je Anja Milivojević.
Naše mlade rukometašice su i dalje neporažene u prvenstvu s maksimalnim brojem osvojenih bodova.

“Čestitam curama na dvije nove pobjede. U prvoj utakmici protiv Preloga igrali smo čvrstu obranu koja nam je donijela puno lakih pogodaka iz polukontre i kontre. Ana Adžaga je bila odlično raspoložena te je vodila ekipu do visoke pobjede. U drugoj utakmici protiv Zrinskog, direktnog suparnika za vrh ljestvice, naše cure su odigrale sjajno u oba pravca. U obrani smo bili agresivni i pokretljivi te smo odlično zaustavljali njihove akcije, dok smo u napadu bili strpljivi i organizirani te smo izrađivali čiste situacije za postizanje pogodaka. Realizacija je bila odlična te smo i protiv jako nezgodnog protivnika ostvarili uvjerljivu pobjedu. Iz druge utakmice bih još istaknuo Katju Napan koja je odlično proigravala Anju Milivojević na crti sa svojim “balićevskim” asistencijama – rekao je trener Pranjić.

Prelog – Podravka 11:35 (5:16)

Igrale su: Galinec ml.(6), L.Marijanović (3), Tetec (3); Milivojević 1, Horvat ml. 3, Jurlina 1(1), Hajdinjak 3, Napan 4, Adžaga 8, Ferčec 1, Markota 1, Liščak 5, Lengelić 2, Banfić 5, Gregurić 1. Trener: Antonio Pranjić

Podravka – Zrinski 30:23 (17:11)

Igrale su: Galinec ml.(10), L.Marijanović (3), Tetec; Milivojević 6, Horvat ml. 2, Jurlina 4(1), Hajdinjak 2, Napan 2, Adžaga 1, Ferčec 3, Markota, Liščak 2(1), Lengelić 4, Banfić, Gregurić 4. Trener: Antonio Pranjić