Nakon pet dana zajedničkih priprema uoči Svjetskog prvenstva kojem su domaćini Danska, Norveška i Švedska od 29. 11. – 17. 12. 2023. godine, hrvatska ženska seniorska reprezentacija ima prvu provjeru spremnosti. Uz sudjelovanje Hrvatske, Konga i Crne Gore počinje Croatia Cup u Novigradu – Cittanovi.

Prvi susret Hrvatska će igrati u subotu 26. studenog u 15.00 sati protiv Konga. Riječ je o jednoj od četiri afričke reprezentacije koje su sudionici skorašnjeg Svjetskog prvenstva. Ta je reprezentacija osvojila brončanu medalju na posljednjem prvenstvu afričkog kontinenta i idealan je suparnik za ono što Hrvatsku očekuje u prvom susretu na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, odnosno Senegal s kojim „Kraljice šoka“ otvaraju prvenstvo. Vodi ih francuski stručnjak, inače klupski trener naše Ćamile Mičijević u Parisu 92, Younes Tatby. Većina igračica nastupa u Europi, posebno u Francuskoj. Svakako, najpoznatije ime je Btchaidelle Ngombele, desno krilo Krim Mercatora.

Pet dana zajedničkih treninga novi izbornik Ivica Obrvan je iskoristio da provjeri trenutačnu spremnost svih igračica, a u Poreču su 22, ali i da ugradi neke nove elemente u igru naše reprezentacije za koje smatra da su potrebni, a da ne naruši sustav igre koji ekipa već ima. Prvi dojmovi i rukometašica i njega su jako dobri i pozitivni. U dva susreta Croatia Cupa koji dolaze, planirao je dati priliku svim igračicama.

I ono što je posebno važno, sve rukometašice osim Ćamile Mičijević koja radi po posebnom programu, za sada su zdrave. Kao što je poznato, dio njih nije bio na  raspolaganju bivšem izborniku Nenadu Šoštariću na posljednjem okupljanju u Karlovcu i Cazinu. Na svu sreću, sve su zaliječile svoje ozljede i spremne su sudjelovati u još jednoj misiji i pokušaju da se Hrvatska “dokopa“ Olimpijskih igara ili barem kvalifikacija za to natjecanje.

Kongo je prvi od dva susreta koji će Hrvatska odigrati prije puta u Goteborg u kojem će igrati susrete prvog, a svi se nadamo i drugog kruga Svjetskog prvenstva. Drugi susret na Croatia Cupu na rasporedu je u ponedjeljak, 27. studenog u 18.00 sati protiv Crne Gore. Oba nastupa hrvatske reprezentacije moći ćete gledati na Sportskoj televiziji. Ulaz u novigradsku ljepoticu je besplatan i stoga, nemojte propustiti priliku da podržite „Kraljice šoka“ prije još jednog velikog natjecanja koje je pred njima.

CROATIA CUP: 1. KOLO
25. 11. 2023.     15.00 HRVATSKA – KONGO (SPTV)

Izvor:HRS