Sportska dvorana u NagyátaduPrvo gostovanje djevojčica u inozemstvu smjestili smo u rubriku reportaža zato što je rukovoditelj Podravkine škole rukometa prof. Goran Rihtarić poslao s gostovanja 12 fotografija. Odlučili smo da ih sve objavimo, bez obzira na tehničku kvalitetu, kako bi ostale kao uspomena na doživljaj od utorka, 6. lipnja.

Kuglana uz dvoranuPohvala Snježane Petike za praćenje rezultata i igara njenih djevojčica je dirljiva. Podijelit ćemo je ipak s direktoricom kluba Božicom Palčić, koja je kod formiranja ove internetske stranice inzistirala na uvođenju rubrike Škola rukometa, koja nam je omogućila objavljivanje, ali i tjerala na objavljivanje. Uostalom, većinu izvještaja pisali su treneri, i njima pripada zahvala urednika.

Snježana Petika: Mislima na odmoru, bolje nam ide nogomet

Unutrašnjost dvoraneU utorak Podravka 3 je gostovala u Mađarskom gradu Nagyátadu i u duhu uspostavljanja prijateljskih sportskih veza između dva grada odigrala prijateljsku utakmicu s regionalnom reprezentacijom. Djevojčicama je ovo bila prva međunarodna utakmica odigrana u inozemstvu. Sama utakmica za nas nije počela baš najbolje, što zbog lopte za koju je domaćin inzistirao da bude broj 2, što zbog činjenice da smo već odavno i tjelesno i u mislima na zasluženom godišnjem odmoru.

Drugi pogled  na dvoranuPrvo poluvrijeme proteklo je u mnoštvu  promašenih stopostotnih prilika, lopti bačenih u ”bunar”, a obrana, pa tko još igra obranu, i rezultat tako ”dobre” igre je bio 12:10 za reprezentaciju regije. Dakle, rukomet nam baš nije baš dobro išao, ali sam zato sigurna da smo igrali nogometnu utakmicu, tu bismo sigurno pomeli suparnika, jer nam u zadnje vrijeme bolje ide nogomet nego rukomet.

Za vrijeme nastupa Podravke 3Malo šale. Ali zato u drugom poluvremenu sasvim druga slika, obrana nam je malo više nalikovala na onu našu bivšu čvrstu obranu, a napad na naš stari napad i u trenu smo nadoknadili razliku, i od – 2  otišli na +7. Konačni rezultat utakmice 21:28.

Nastup Podravke 3I s ovom utakmicom završili smo sezonu, slijedi zasluženi odmor, a u kolovozu kreće  nova sezona. Na kraju bih čestitala  i pohvalila cure, zahvalila roditeljima što su takvi kakvi jesu, a posebna zahvala ide gospodinu Čičin-Mašanskeru, što nas je medijski pratio tokom cijele sezone i na taj način pokazao tim curicama da se i njihovi uspjesi prate i vrednuju, da su i one važan kotačić kluba.

I za kraj neka nam svima sljedeća sezona bude još veselija, sretnija i uspješnija.

Trenerica Snježana Petika

PRIJATELJSKA MEĐUNARODNA UTAKMICA DJEVOJČICA 

ZAKANYI BALINT REGIO VALOGATOTT –  PODRAVKA 3  KOPRIVNICA   21:28 

NAGYATAD – Sportska dvorana. Gledatelja: 50.

Još jedna slika s nastupa Podravke 3ZAKANYI BALINT REGIO VALOGATOTT: Agoston 1, Brezovszky, Sardi 1, Horn 1, Varga, Fekete D., Molnar V., Barczi 5, Fekete A. 2, Molnar F. 3, Tutti 3, Horvath, Szappanos, Kuti 1, Cozac 4, Vartok. TRENER: Istvan Wagner.

PODRAVKA 3: Kosnica, Borac, Vrban; Ljubić 3, Karlovčan 3, Domijan , Franjkić 1, Benotić 1, L. Šenvlad , Mrđen 4, Hmelina 5,Horvat 4, T. Petika 1, Alvir, Papac 6, Kukić. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Zakanyi Balinto Valogatott 6(2), Podravka 3 – 1(0).

ISKLJUČENJA: Zakanyi Balinto Valogatott 6 minuta (Barczi, Horvath, Cozac), Podravka 3 – 6 minuta (Karlovčan, Domijan, Kukić).

 

Zadovoljan trener Branko Krajačić, evo njegova izvješća

Pozdrav koprivničkih i Nagyátadovih rukometašicaGostovanjem u susjednoj Mađarskoj, Nagytádu, nekadašnjoj omiljenoj šoping destinaciji Podravaca, Linice su i službeno završile natjecateljsku sezonu 2011/12. Kao i u prvom ogledu, uspješnije su bile mlade kokice. Vrlo zanimljiva i neizvjesna utakmica, u kojoj se od samog početka igralo gol za gol i borilo doslovce za svaku loptu, kao da se radi o prvenstvenom, a ne prijateljskom ogledu. Uz blagu sudačku naklonost, ekipa RKC-a, odlučila se revanširati Linicama za poraz u Koprivnici.

Obranjeni sedmeracPrvi dio bio je izjednačen i bez ozbiljnije rezultatske prednosti, završio je rezultatom 11:11, dok se početkom drugog dijela Linice odvajaju serijom od 4-0 (17:13), i time praktički rješavaju pitanje pobjednika. Kao da se radi o iskusnoj ekipi, do kraja utakmice kontroliraju rezultat i zasluženo pobjeđuju 26:24.

S nastupa Podravke LinoPobjedom u susretu s mađarskim RKC-om, zaključili smo vrlo zahtjevnu, ali i uspješnu sezonu. Iako puno mlađe od svojih suparnica, u današnjoj utakmici, osim kvalitete, igračice su pokazale i zavidnu zrelost ekipe. Ostaje mi samo da zahvalim i čestitam djevojkama, ne samo na današnjoj predstavi, već i na ostvarenim rezultatima tijekom cijele natjecateljske sezone.

Trener Branko Krajačić

PRIJATELJSKA MEĐUNARODNA UTAKMICA 

RINYAMENTI  KC – PODRAVKA  LINO 24:26 (11:11) 

NAGYTAD – Gradska dvorana. Gledatelja: 200. Sudac: László Balaskó (Mađarska).

RKC: Pecsi, Goncz, L. Balasko 3, Gyano 4, Balint, A. Balasko 2(1), Nyul, Scmidt 9(5), Boza 1, Bodzsar 1, Piri 1(1), Nagy 3. TRENER: Erika Bozsony.

PODRAVKA  LINO: Krmpotić, V. Tvorić, Mikolčić 2, N. Tvorić 4(1), Slivar 4, Šenvald 5(2), Božić, Široki, D. Kalaus 4, Zagorščak 2, Dušak 2(1), Maljak, M. Oremović 2, A. Oremović 1. TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: RKC 10(7), Podravka Lino 5(4),

ISKLJUČENJA: RKC 4 minute (L. Balasko i Scmidt po 2), Podravka Lino 12 minuta (M. Oremović i D. Kalaus 2+2, Božić i Zagorščak po 2).