Pobjednice Jezevog kupa Podravka-4 s trenericama TRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević, trenerica
Prošle subote i nedjelje ekipa Podravka 4 bila je sudionik četvrtog po redu međunarodnog rukometnog turnira, kojeg je organizator bio ŽRK Knežopoljka iz Kozarske Dubice, a igra se pod nazivom Ježev kup. S neskrivenim zadovoljstvom i ponosom na ekipu izvještavam našu sportsku, a posebno rukometnu javnost da smo nakon šest odigranih utakmica bez poraza osvojili prvo mjesto i u klupske prostorije donijeli lijep pobjednički pehar.

Na turniru je sudjelovalo devet ekipa djevojčica rođenih 2000. godine i mlađih podijeljenih u dvije grupe. U grupi A bile su Ivanić i Podravka-4 (obje Hrvatska), Adria Transport (Slovenija) i domaćin Knežopoljka (BiH), a u B grupi Garešnica (Hrvatska), S.K.B.G. (B eograd) i Kolubara (obje Srbija) te Krim i Litija (obje Slovenija).
Rezultati u grupi u subotu: Ivanić – Podravka-4 11:17, Podravka-4 – Adria Transport 17:8 i Knežopoljka – Podravka-4 11:20.
U nedjelju ujutro, kao prvi u grupi A, igrali smo četvrtfinale i sastali sa četvrto plasiranom ekipom iz grupe B Garešnicom i izborili pobjedu rezultatom 20:14.
Slijedilo je rano popodnevno polufinale, gdje su nam suparnice bile ekipa RK S.K.B.G., prvakinje Srbije za prošlu godinu. Nakon dosta izjednačenog prvog poluvremena u nastavku smo se odvojile i kraj dočekale uvjerljivom pobjedom. Rezultat 16:10 za nas.
Već vidljivo umorni, nakon pet odigranih utakmica u dva dana, čekalo nas je finale s ekipom prvakinjama Slovenije, Krimom, koje su do tada također nanizale pet pobjeda. Utakmicu smo imali pod stalnom rezultatskom kontrolom (3-5 golova razlike) tako da je, uz dobru igru svih igračica, konačni rezultat bio 19:14 u korist naše ekipe.
Umor je zamijenilo veliko veselje svih mojih djevojčica, koje nakon puno drugih i trećih mjesta, konačno donose svoj prvi pobjednički trofej s jakog turnira u kojem su nanizale u šest nastupa šest pobjeda i dostojno prezentirale školu rukometa našeg kluba.
JezevKupLogoKonačni plasman:
1. RK Podravka-4 (Hrvatska)
2. RK Krim (Slovenija)
3. RK Knežopoljka (BiH)
4. RK S.K.B.G.( Srbija)
Nakon proglašenja najboljih ekipa nagrađene su i najbolje pojedinke turnira. Ta čast pripala je dvjema našim igračicama: Tena Petika primila je nagrade za najbolju igračicu i najboljeg strijelca turnira, a Katarina Borac proglašena je najboljom golmanicom na turniru. Osobno smatram da je i Luciji Jandrašić bilo mjesta u najboljoj sedmorki .
Snježana Petika predaje najboljoj igračici Teni PetikiEkipa je nastupila u sastavu (golovi su zbrojeni iz svih utakmica):
Katarina Borac, Tena Petika 45, Elena Popović 5, Ana Sikavica 14, Ivana Dombaj, Klara Kokša, Lana Brkić 5, Valentina Benić 3, Lucija Jandrašić 16, Gabriela Vrabec, Klara Petričević 7, Viktoria Šestak 11 , Nika Presek, Tamara Bogdan, Ines Kolar, Leticia Krstanović.
Snježana Petika s Katarinom Borac, najboljom golmanicomUz mene, kao trenera ekipe, na klupi je bila i kolegica Snježana Petika kao službeni predstavnik ekipe, kojoj su organizatori, kao nekadašnjoj vrhunskoj svjetskoj igračici iskazali čast da svim nagrađenim igračicama podijeli priznanja.
Putovanje je bilo ugodno (hvala vozaču Zlatku iz Silvija tursa ,organizacija natjecanja bila je dobra, suđenje korektno, tako da smo se u susjednoj državi osjećale sasvim ugodno.
Đurđica Zečević

Finalisti Jezeva kupa