S utakmice // Foto Ivo Čičin-MašanskerU utakmicu 6. kola Regionalne lige skopski Vardar istrčao je u jakom sastavu, ali u igru nije ulazila Penezić. Makedonke su pobijedile s 35:18 (19:10) i tako osvojile ukupno 10 bodova. Podravka Vegeta ostala je na dva boda.

U prvom poluvremenu još se kako-tako pariralo Vardarovim internacionalkama, ali makedonske prvakinje i sudionice borbe za ulazak u Final Four Lige prvakinja igrale su izuteno brzo i kombinatorno, a uz to su vješto koristile Podravkine propuste u napadu i iz kontri zabijale golove. Po snazi i efikasnosti prednjačila je Alexandra Laclabere, a odlično je igrla i Ristovska te Suslina na golu.

Vidan je bio umor i nedostatak igračica kod Podravke Vegete. Ilustracije radi, u zadnjim minutama utakmice srednju vanjsku igračicu morala je igrati Nemaškalo.

FINAL FOUR 25. I 26. TRAVNJA U SKOPLJU

S utakmice // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon utakmice Podravke Vegete s Vardarom od 18 sati igraju/igrali su Krim Mercator i Budućnost. U Skoplju 25. i 26. travnja igrat će se Final Four Regionalne lige WRHL. Prvoga dana igrat će prvoplasirana sa četvrtoplasiranom ekipom, a prolaz u finale tražit će u međusobnom susretu drugo i trećeplasirana ekipa. Drugog dana igrat će se utakmica za 3. mjesto i finalna utakmica koja će odlučiti o pobjedniku Regionalne lige, obnovljene ove sezone u novom formatu.

REGIONALNA LIGA JE KORISNA

Svim ekipama utakmice Regionalne lige pomogle su u pripremi za složbene utakmice bilo u Ligi prvakinja (Vardar, Budućnost), bilo u domaćim prvenstvima i kup utakmicama (Krim Mercator, Podravka Vegeta). Sve ekipa isprobale su sve raspoložive igračice i usprkos izostancima zbog ozljeda ili zdravlja općenito, nije izostala natjecateljska draž. Gledali smo dobre utakmice.

S utakmice // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 6. KOLA ŽENSKE REGIONALNE RUKOMETNE LIGE WRHL

VARDAR – PODRAVKA VEGETA 35:18 (19:10)

LJUBLJANA – Dvorana Krima na Galjevici. Gledatelja: 100. Suci Brstin Kavalar i David Sok (obojica Slovenija). Delegat WRHL: Janko Požežnik (Slovenija).

VARDAR: Leynaud (-), Suslina (14+0), Pessoa (-); Radičević, Klikovac, Herrem 1, Mavsar 2, Damnjanović 2, Lazović 2, Iljina 2, Penezić, Laclabere 12(4), Kmirova 4, Petrović 3, Ristovska 7. TRENER: Eduard Kokšarov.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (3+0), Kapitanović (3+0), Hajduk (-); Zadravec 1, Dežić 1, Karlovčan 1, Krsnik 1, Nemaškalo 4(1), I. Mrđen 1, Vidak 2, Pavlović 1, Gugić 1, Debelić 5. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Vardar 5(4), Podravka Vegeta 1(1).

ISKLJUČENJA: Vardar 4 minute (Lazović, Petrović), Podravka Vegeta 4 minute (I. Mrđen, Vidak).

IGRAČICA UTAKMICE: Alexandra Laclabere (Vardar).