Buducnosti- Podravka Vegeta, prvi gol Havić // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 9. kolu Regionalne lige Podravka Vegeta izgubila je susret u dvorani Morača u Podgorici: Budućnost – Podravka Vegeta 24:17 (15:7).

Nakon što je u Koprivnici zbog ozljede dobivene na treningu ostala lijevo krilo Iva Pongrac, u subotu je na zajedničkom treningu Podravke Vegete i Budućnosti ozlijeđena i vanjska igračica Marijeta Vidak, koja je susret u Podgorici gledala sa tribina. Ozulijedila se i Anita Poljak, ali se do utakmice oporavila. Tako je Podravka Vegeta istrčala s 10 igračica u polju i tri vratarke.

Budućnost se priprema za nastavak Lige prvakinja u glavnom krugu i prvi joj je suparnik Györ u Mađarskoj, dok je pred Podravkom Vegetom nastup u Kupu kupova, gdje dvije utakmice igra s ruskim Rostov-Donom. Bez obzira na rezultat ovo je dobra proba za obje ekipe, a Podravka Vegeta morat će učiti na greškama koje se ponavljaju. Mirjana Milenković 16 obrana, Marta Žderić na drugoj strani 18.

Pokušaj Gavranić // Foto Ivo Čičin-Mašansker1. POLUVRIJEME
U prvih 10. minuta 5:1 za domaće uz dosta njihovih promašaja, ali s već šest obrana Marte Žderić. Jedini gol za Podravku Vegetu u 4. minuti zabila je Havić. Mrđen u 13. minuti vadi iz igre Gavranić i u vanjskoj liniji igraju Trifunović, Havić, Živković. U istoj minuti Žderić ima već 11 obrana, Milenković 3. U 15. minuti 6:1. U pet minuta samo jedan gol, Petrović, a u 16. minuti opet Petrović s desnog krila i stanje je 7:1. Kontra Pavićević, nakon nemoćnog napada na duboku zonu domaćih, i u 18. minuti – 8:1. Pa kontra Ježić i 9:1! U 19. minuti drugi gol Podravke, postiže ga Vukojević s krila. U 20. minuti opet Petrović s krila i 10:1, Žderić već13 obrana.
Napad Podravke nema rješenja za duboku obranu, pucačice su odsječene jedna od druge, a razigravača nema, pa nema lopti ni na crtu, ni na krila. Živković u 22. minuti iz sedmerca daje treći gol za Podravku, a Petrović i Neagu iz cepelina podižu na 11:3. Vukojević kupi ”otpdak”, zabija sa crte, i stanje je 11:4. Od 24. minuti ponovno igra Gavranić, postiže gol iz koraka i smanjeno je vodstvo Budućnosti na 11:5, da bi georgijevska iz skoka zabila za 12:5, a Gavranić lobom sa crte postavlja 12:6. Knežević, udarac iz vana i 13:6 pet minuta prije kraja poluvremena.
Suci su se ”pogubili”, jer očiti prekršaj Cvijić, guranje Čović, dosuđuju – za Budućnost. Mrđenu žuti karton. Nakon još jednog očitog guranja Cvijić je konačno dobila kaznu, a za njom i Lazović, a dosuđen je i sedmerac (drugi) za Podravku, kojeg Živković realizira i 13:7 je minutu i pol prije kraja poluvremena. Neagu koristi nepripremljenost obrane i Milenković, i zabija za 14:7, a Žderić (17-a obrana) brani zicer Vukojević, Knežević u zadnjem napadu postavlja rezultat poluvremena 15:7.

Skok Živković // Foto Ivo Čičin-Mašansker2. POLUVRIJEME
Drugo poluvrijeme počelo je golom Pavićević ulazom s lijeva među dvije, sama k’o duh. Geogrijevska ozljeđuje Gavranić udarcem u glavu. Nakon toga baca na pod Milanović Litre, pa odlazi na klupu na dvije minute, dok Nemaškalo zabija za 16:8. Neuspio napad Budućnost iskoritšava Havić drugim svojim golom za smanjenje na 16:9. Solo dionica Živković i u 35. minuti je 16:10. Milenković bilježi devetu obranu, pucala je Neagu.
Nakon greške u napadu, greška i u obrani i sedmerac za Budućnost. Ljevoruka Dalby realizira kaznu, 17:10. Milanović Litre smanjuje na 17:11. Prekršaj na PaviOpet sedmerac i opet Dalby zabija, 18:11 u 38. minuti. Pavićević s krila 19:11. Budućnost opet napada, nitko ne pokušava zaustaviti tok akcije i već je 20:11, Žderić brani 18-i put i umjesto nje u 41. minuti ulazi Marina Vukčević, a publika Martu ispraća malim ovacijama. Dalby puca još jedan sedmerac, ali Milenković brani. Pa onda malo poslije brani i zicer. Kao da je netko viknuo ”Mirka poludi”, Mirjana Milenković brani još jedan zicer, pa udarac iz vana. Cvijić isključena drugi puta, prolaz Gavranić, 20:12. Trifunović koristi još uvijek igrača manje Budućnosti i 20:13 je u 19. minuti. Sucima je sve sedmerac u Podravkinoj obrani, pa u 49. minuti Knežević svladava Kapitanović, koja je ušla samo na obranu sedmerca. Prolaz Živković na crtu i 21:14.
Podravka je izgubila mnogo lopti zbog lošeg dodavanja, a zbog toga nije iskoristila ni 14 obrana Milenković u 50. minuta. Onda opet sedmerac, makedonski suci su baš zapeli… Knežević povisuje na 22:14. Treći sedmerac za Podravku, srušena je Živković, a Trifunović smanjuje, Olivera Vukčević povećava, 23:15 u 56. minuti. Trifunović dalekometnim projektilom pogađa ugao i 23:16. Ježić sama na crti, Milenković brani još jedan zicer, ali nema nikoga da pokupi odbijenu loptu… Slijedi 16-a obrana Milenković, Nikitina tek što je ušla već je zaradila 2 minute. Byzdra i Gavranić po gol i to je kraj – 24:17.

UTAKMICA 9. KOLA REGIONALNE LIGE WRHL

BUDUĆNOST – PODRAVKA VEGETA 24:17 (15:7)

PODGORICA – Dvorana Sportskog centra Morača. Gledatelja: 600. Suci: Sašo Krkačev i Đoko Kolevski (oba Makedonija). Delegat WRHL-a: Aca Nikolovski (Makedonija).

BUDUĆNOST: Woltering (-), M. Vukčević (4+0), Žderić (18+0); Petrović 4, Neagu 3, O. Vukčević 1, Nikitina, Georgijevska 1, Dalby 3(2), Ježić 1, Cvijić, Despotović, Pavičević 4, Byzdra 1, Knežević 6(3), Lazović. TRENER: Dragan Adžić.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (-+0), Milenković (15+1); Čović, Gavranić 4, Havić 2, Živković 4(2), Vukojević 2, Nemaškalo 1, Milanović Litre 1, Dragišić, Trifunović 3(1), Poljak. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Budućnost 6(5), Podravka Vegeta 3(3).

ISKLJUČENJA: Budućnost 12 minuta (Georgijevska i Cvijić 2+2, Nikitina, Lazović po 2), Podravka Vegeta 4 minute (Gavranić, Živković).

IGRAČICA UTAKMICE: Marta Žderić (Budućnost)Napad Budućnosti // Foto Ivo Čičin-Mašansker