Podravka - Budućnost, Šon u skoku // Foto Koprivnica.netU 12. kolu  Regionalne rukometne lige za žene Budućnost se revanširala zaa poraz u prvom dijelu lige i pobijedila Podravku Vegetu u Koprivnici 22:25 (11:8). U Baru je Podravka Vegeta pobijedila s 22:26, a to bi imalo značenje samo u slučaju jednakog broja bodova te dvije ekipe. Podravka Vegeta ostala je na 22 boda, Budućnost se približila na 21. Budućnost u subotu igra s Lokomotivom u Zagrebu i još je domaćin je Zaječaru. Podravka Vegeta još mora gostovati u Zaječaru. Kandidati za Final Four su i Lokomotiva, Metalurg i Zaječar. Ne zna se tko će biti 3. i 4., pa nije ni bitno tko je u ligaškom dijelu prvi, a tko drugi. Final Four će se vjerojatno igrati u Crnoj Gori.

 

 

Nakon izjednačene igre i dojma u početku, Podravka Vegeta je, osim s 1:0 u 1. minuti, povela u 15. minuti sa 6:5. i razigrano za vršila 1. poluvrijeme s 11:8. Igračice i publiku iziritirali su makedonski suci, a u 1. poluvremenu dosudili su četiri isključenja Podravki Vegeti i dva Budućnosti. U drugom dijelu Budućnost je imala još tri isključenja, a Crnogorke su možda mogle i gore proći, jer igraju vrlo čvrsto, a igračice Podravke Vegete žalile su se nakon utakmice, i grubo.

U 37. minuti Budućnost je prvi puta izjednačila na 12:12, a u 39. minuti povela sa 13:14. Kasnije se razlike penjala na dva gola, pa tri. U tom je razdoblju razigrana bila pivot Cvijić. No, gostujuće rukometašice bile su rastrčane i raspucale su se, a ton igri je davala Majda Mehmedović, uz odličnu Woltering na golu i raspoloženu Knežević.

Domaće rukometašice su jedinu pouzdanu igračicu imale u svjetskoj Sanji Damnjanović, dok su je ostale vrlo slabo pratile. Kod rezultata 15:16 Damnjanović je dala 12 golova, a ostale iz ekipe 3. Trudila se Gaće na krilu, zaradila i nekoliko sedmeraca, a dobar dojam ostavila je Žderić na golu u 1. poluvremenu (8, a ukupno 10 obrana). No, premalo da bi se pobijedila kvalitetnija ekipa.

UTAKMICA 12. KOLA REGIONALNE LIGE WRHL

PODRAVKA VEGETA – BUDUĆNOST 22:25 (11:8)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja oko 500. Suci: Gjorgji Načevski i Slave Nikolov. Nadzornik: Dragan Načevski (svi iz Makedonije).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (10+1), Jelčić (4), Kapitanović; A. Čović, Kiridžić 2, Ž. Čović 2, Pongrac, S. Šenvald, Šon 1, Gaće 2, Damnjanović 13(5), Milanović Litre 1, Dragišić, Vidak, Horvat 1, Pušić-Koroljević. TRENER: Neven Hrupec.

BUDUĆNOST: Woltering (1+0), Vukčević; Miljanić 2(1), Trifunović, Mendy, Živković 2, Bulatović 2, Božović, Gjorgijevska 2, Ježić 1, Cvijić 4, Mehmedović 6, Despotović, Pavičević 1, Knežević 5. TRENER: Dragan Adžić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 6(6), Budućnost 2(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Šon 2+2, Damnjanović, Gaće), Budućnost 10 minuta (Cvijić 2+2+2, Knežević 2+2).

CRVENI KARTON: Cvijić (59. treće isključenje).

IGRAČICA UTAKMICE: Majda Mehmedović (Budućnost).