Podravka - Metalurg // Foto Ivo Čičin-MašanskerU prvoj ovogodišnjoj utakmici pred svojim gledateljima Podravka Vegeta osvojila je prva dva boda u natjecanju Regionalne lige. U utakmici 3. turnira svladala je skopski Metalurg s 28:21 (14:8). Iako se istodobno igrala i liga malog nogometa, a na televiziji se prenosila utakmica sa SP Hrvatska – Tunis, na utakmici se skupio lijepi broj gledatelja.

U prvom poluvremenu zahvaljujući čvrstoj obrani bilo je dosta kontranapada, a tokom tog dijela utakmice dominirala je u obrani Dragica Džono uz asistenciju suigračica, a zabijala je i golove. Metalurg je igrao brzo, razigrano, ali je puno griješio.

Prije početka // Ivo Čičin-MašanskerU drugom dijelu i Podravka Vegeta nanizala je dosta pogrešaka, a neki opći dojam o igri teško je dati, jer su oba trenera napravila pravi moving na terenu sa čestim zamjenama i uporabom (skoro) svih igračica s kojima su raspolagali.

No, dobro je da se vidi s kakvim mlađim snagama klubovi raspolažu, a Regionalna lige i ne igra se radi prestiža, već služi za uigravanje za važne utakmice prvenstva i u Europi.

U nedjelju uz 10 sati igraju Metalurg i Krim Mercator, a pravo stanje stvari u ekipi Podravke Vegete vjerojatno će se vidjeti navečer u 18 sati kada igraju Podravka Vegeta i Krim Mercator.

Bojana Jeličić, Miranda Tatari, Jelena Tirfunović // Foto Ivo Čičin-MašanskerNije nastupila Jelena Trifunović zbog problema s petom, a svoje suigračice došla je bodriti i kapetanica Miranda Tatari, potpomognuta štakama. Samo neka se što prije vrati.

UTAKMICA 3. KRUGA REGINALNE LIGE

PODRAVKA VEGETA – METALURG 28:21 (14:8)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 250. Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (oba Hrvatska). Delegat WRHL-a: Vladimir Sokol (Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-). Kapitanović (2+1), Milenković (3+0); Čović 1, Nikšić 3, S. Šenvald 1, Živković 3, Džono 4, Nemaškalo 4, I. Mrđen 1, Dragišić 1, Vidak 4, Oremović 2, Maljak, Trifunović, Elez 4(1). TRENER: Goran Mrđen.

METALURG: Serafimova (1+-), Antić (7+0), Durlanova (-); Karanfilovska, Belevska 2(1), Jovanovska, Nikolić 1, Stojkovska 1, Nikolovska 4(2), Dabevska, Livrinić 3, Sazdovska 2, Cipuševa, Ristovska 8(4), Petkovska. TRENER: Aleksandar Petrovski.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 1(1), Metalurg 9(7).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Nikšić, Živković, Nemaškalo), Metalurg 2 minute (Jovanovska).

IGRAČICA UTAKMICE: Dragica Džono (Podravka Vegeta).

Trener Podravke Vegete Mrđen prije početka utakmice // Foto Ivo Čičin-Mašansker