Napad Jagodine // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 8. kolu Regionalne lige Podravka Vegeta u gostima je svladala je ŽORK Jagodinu u Jagodini 28:21 (14:10). Nije to bila utakmica za pamćenje, ali je zabilježena i šesta pobjeda, a time i neupitni plasman u Final Four te lige. Najbolja igračica bila je Lidija Horvat u ”opasnom” pucačkom izdanju, a pridodala se i Žana Čović u drugom poluvremenu, ne samo sigurnim izvođenjem sedmeraca, nego i zabijanjem golova (jedan i s dvije igračice manje) ono kako ona zna: ”ni otkuda”.

Prvo poluvrijeme donijelo je malo nerviranja za klupu. Nonšalantno pucanje na gol, pa čak i sa crte iz tzv. zicera, donijelo je ohrabrenje domaćoj ekipi koja je uporno dostizala rezultat, ali je rutina odigrala svoje, a čini se i obrana, jer igračice Jagodine često nisu znale što bi s loptom. No, zato su dobro proigravale nacrtu i zabijale golove iz sedmeraca.

Napad Podravke Vegete // Foto Ivo Čičin-MašanskerKiridžić, Gaće i Horvat za bijale su golove na drugoj strani, a osim početnog gola Sanja Damnjanović nije odigrala kako se od nje očekuje. Gotovo bez udarca iz vana. Golmanice Jagodine, Tatalović i Živković po četiri obrane, Jelčić 5. Galedatelji su ispunili dvije trećine jedne strane gledališta: oko 700 reltivno rihih i mirnih ljudi. Na utakmici s Budućnosti bilo ih je 2500. No, ipak su u Srbiji počeli oravoslavni blagadni, predbožićno je vrijeme.

U 2. poluvremenu sve je bilo bolje dobrim dijelom trajanja utakmice, tu i tamo se popustilo, ali kako to nije bila utakmica za veliki prestiž, trener Hrupec stavio je u igru i Vidak i Dragišić i Pongrac, Damnjanović je zaigrala i na pivotu (kad se igralo s igračicom manje).

Domaćin je imao dobre golmanice i taspoloženu Jevtić, a i sve igračice borile su se koliko su mogle, ali nisu mgole puno ni kad Podravka Vegeta igra prosječano.

Iduće subote u Zagrebu igraju Lokomotiva i Podravka Vegeta.

REGIONALNA LIGA WRHL 8. KOLO

JAGODINA – PODRAVKA VEGETA 21:28 (10:14)

JAGODINA – Sportska dvorana Jassa. Gledatelja: 700. Suci: Sašo Krakačev i Gjoko Kocevski (oba Makedonija). Delegat WRHL-a: Dragan Načevski (Makedonija).

JAGODINA: Tatalović (6+0) , J. Živković (8+0); Stevanović, Milanović, Radojević 4(3), M. Živković, Milošević 1, Jevtić 7, Tasić 4, Jović, Bartošić 2, Števin, Stefanović 3. TRENER: Zoran Ivić.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (4+0), Jelčić (6+0), Kapitanović (1+-); A. Čović, Kiridžić 4, Ž. Čović 7(5), Pongrac, S. Šenvald, Gaće 3, Damnjanović 3, Milanović Litre 1, Dragišić 1, Vidak 1, Tvorić, Horvat 7, Pušić-Koroljević 1 TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Jagodina 3(3), Podravka Vegeta 6(5).

ISKLJUČENJA: Jagodina 8 minuta (Števin 2+2, Jevtić, Stefanović po 2), Podravka Vegeta 8 minuta (Ž. Čović, Milanović Litre, Dragišić, Vidak).

IGRAČICA UTAKMICE: Lidija Horvat (Podravka Vegeta).

 

PUT I BORAVAK U JAGODINI  UZ STAROVJEKOG PUTNIKA JOVANČETA MICIĆA I NOVOVJEKE ŽIRAFE U ZOO-u

Trening u Jagodini // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta na prvo ovogodišnje gostovanje u inozemstvu pošla je u petak u 8 sati i stigla u Jagodinu u 16,30 sati, uz dva stajanja. Na ručku tradicionalno u restoranu Steko igračice i vodstvo došao je pozdraviti bivši predsjednik Krunoslav Bešvir. Cijelim putem od granice, kao i za vrijeme boravka u Srbiji, imala je policijsku pratnju: jedna patrola od granice do blizu Beograda, druga do Velike Plane, treća do Jagodine. U samoj Jagodini policija u uniformama i civilu pratila je rukometašice na svakom koraku. To je u Srbiji uobičajeno, jedino se osjetilo nešto više osiguranja od petka nevečer nadalje, jer oko 21 sat, kada su rukometašice bile na treningu u dvorani, u Jagodini se dogodilo ubojstvo vlasnika nekoliko mjenjačnica.

Smještaj za rukometšice bio je u Garni hotelu Kop, a kako je zbog ranijeg požara smještajni kapacitet naprasno smanjen, izdvojeno u apartmanu u stambenoj zgradi (Pikante smeštaj) smješteni su vozač Mirko i novinar. Sve je tu blizu: sportska dvorana, uz koju je i muzej voštanih figura, nogometni stadion, teniski tereni, teretana, kuglana, karting, paintball, streličarstvo.

Putovanje je bilo i vatreno krštenje za privremenu tajnicu Petru Zečević. Pepa se odlično i nenametljivo snašla, s velikom iskazanom brigom za svakog člana ekspedicije. Bila je i jedina iz kluba, jer je privremena direktorica Ljerka Vresk zbog poslova morala ostati u Koprivnici. No, telefonski su ”odrađeni” neki poslovi, o kojima će se službeno izvijestiti vjerojatno u ponedjeljak. Čisto malo odavanje tajne: Podravka Vegeta tražena je u Europi i ”rasprodana” devet mjeseci unaprijed.

Prehrana je bila u restoranu Tigar, koji je, primjereno nazivu, smješten uz jagodinski Zoo, čiji su stanovnici popunjeni gradonačelnikovom spektakularnom kupovinom žirafe (da i Jagodinci mogu gledati žirafu, ne samo Beograđani!).

Trening u Jagodini // Foto Ivo Čičin-MašanskerOno što je iz Jagodine najpoznatije, osim istraživača Jovanča Micića i njegova puta oko svijeta (u istoimenom klasik filmu Jovančeta glumi Miodrag Petrović Čkalja), jest Jagodinska pivovara osnovana 1852. godine, jedna od rijetkih pivovara koja pivo proizvodi na klasišan način, od vrenja ječma pa nadalje. No, zanimljivo je da u velikom supermarketu Idea (Konzum) ne možete kupiti bocu s poznatim brkatim čikom na etiketi, već ćete to nači u uličnim hladnjacima, ispred kioska i dućnačića.

Jagodina, kao i Koprivnica, broju iznad 30.000 stanovnika, služebno oko 35.000, a prema domaćinima i blizu 40.000. Kad spominjemo domaćine, čitavo vrijeme iskazivana je pažnja i briga direktorice kluba Maje Jelenković, a prijateljski su odnosi i između trenera obiju ekipa, a da se ne govori o srpskoj rukometnoj zvijezdi, internacionalki Sanju Damnjanović, koja ima prijateljstva posvuda, što je i primjereno njenoj ljudskoj i rukometnoj vrijednosti.

Utakmica je inače najavljivana i putem razglasa iz automobila: Dođite da pobedimo zajedno, bio je slogan na razglasu.