Krim Mercator - Podravka Vegeta, Ljubljana 2015. // Foto Ivo Čičin-MašanskerRukometašice Podravke Vegete jučer, u četvrtak, autobusom su krenule na oko 850 km dugi put do Podgorice. U glavnom gradu Crne Gore u subotu i nedjelju na rasporedu su utakmice prvog turnira nove sezone Regionalne lige, natjecanja u kojem će sudjelovati Budućnost iz Podgorice, Vardar iz Skoplja, Krim Mercator iz Ljubljane te koprivnička Podravka Vegeta.

(PRENOSIMO TEKST NAJAVE IZ MALOG PODRAVSKOG BROJ 209 OD 13. SIJEČNJA 2017.)

Društvo je ugledno i poznato, radi se o najboljim ekipama iz regije s kojima su se hrvatske prvakinje često susretale, što u službenim utakmicama, što u prijateljskim ogledima tijekom sezone ili na pripremnim turnirima.

Dakako, isti su suparnici igrali i u Regionalnoj ligi ranijih sezona, no bilo je tu i drugih sudionika, koji kvalitetom baš i nisu pripadali u to društvo. To je bio jedan od glavnih razloga što se regionalno natjecanje nije uspjelo održati u nekom masovnijem izdanju i zaživjeti kao prava liga. Novi format je zanimljiv, jer svakom klubu nudi domaćinstvo jednog turnira, a turniri se igraju tako da svaka ekipa u dva dana odigra dvije utakmice. Nakon tri odigrana turnira, u Podgorici, Koprivnici i Ljubljani, uslijedit će i Final Four u Skoplju, na kojem će se igrati za konačni poredak.

Ove će utakmice Koprivničankama koristiti kao priprema za proljetni nastavak sezone u kojoj ih očekuju samo domaće zadaće u Kupu i prvenstvu, dok će ostalim klubovima to prije svega biti priprema za drugi krug Lige prvakinja. Trener Goran Mrđen zadovoljan je zbog sudjelovanja u Regionalnoj ligi, smatra da će mu te utakmice pokazati gdje je njegova ekipa u ovom trenutku i što konkretno u igri treba popraviti. Smatra da je u ovom trenutku teško očekivati lepršavi rukomet i ozbiljniju igračku formu, no očekuje disciplinu i kvalitetan pristup u ispunjavanju zadataka koje će postaviti pred svoju ekipu.

(Mali Podravski)

Prvi turnir igrat će se u dvorani Sportskog centra Morača u Podgorici u Crnoj Gori u subotu i nedjelju 14. i 15. siječnja.

RASPORED U SUBOTU 14. SIJEČNJA

16,00 Krim Mercator – Podravka Vegeta

18,30 Budućnost – Vardar

RASPORED U NEDJELJU 15. SIJEČNJA

16,00 Vardar – Krim Mercator

18,30 Budućnost – Podravka Vegeta

Drugi turnir organizirat će Podravka Vegeta na proljeće, 25. i 26. ožujka 2017.,