Sve je spremno za još jedan Festival rukometa u Poreču. Događaj koji svake godine okuplja velik broj rukometašica, rukometaša, trenera, sudaca i ostalih rukometnih djelatnika na jednom mjestu. Podravkašice su i ove godine izborile svoj nastup na Final Fouru hrvatskog Kupa za žene, a prolasku u finale prethodi polufinalna utakmica s ekipom Split 2010. Utakmica sa Splitom na rasporedu je danas u 19.30 sati u SD Žatika, a prijenos će biti na You tube kanalu HRS-a. Prvu polufinalnu utakmicu između Lokomotive i Dugog Sela možete pratiti na Sportskoj televiziji s početkom u 17.30 sati i saznati prvog ovogodišnjeg finalista, a potom slijedi i drugo polufinale koje će donijeti drugog ovogodišnjeg finalista. Ovo je 31. finale hrvatskog rukometnog Kupa, a naslove pobjednika dosad su slavile samo Podravka i Lokomotiva, gdje podravkašice itekako dominiraju s 25 osvojenih naslova. Uoči današnjeg ogleda pričali smo s trenerom Ivicom Obrvanom i kružnom napadačicom Sarom Šenvald. 

Trener Ivica Obrvan//foto: RK Podravka

Kao i svake godine u ovo doba održava se Festival rukometa u Poreču, lijepa manifestacija Hrvatskog rukometnog saveza već dugi niz godina koja je za svaku pohvalu. Igramo polufinale hrvatskog ženskog Kupa s rukometašicama Splita s kojima smo prije nekoliko dana igrali prvenstvenu utakmicu. Razlika u kvaliteti je na našoj strani i uz dobar i ozbiljan pristup očekujem pobjedu i plasman u finale gdje nam je cilj da ovu uspješnu sezonu završimo s još jednim trofejom. Ako ćemo se u finalu naći s rukometašicama Lokomotive to će sigurno biti teže nego u prvenstvu. Ovo je Kup, a te su utakmice uvijek zanimljive i nepredvidive. Tražit ću kad do toga dođe punu koncentraciju i motivaciju naših djevojaka, u zadnjoj utakmici ove sezone i da pokušamo osvojiti još jedan pokal što bi bila sjajna točka na jednu vrlo, vrlo uspješnu sezonu. 

Sara Šenvald//foto: RK Podravka

Očekuje nas završnica Kupa i nadamo se da ćemo na kraju na uspješan način završiti sezonu. Prvo se fokusiramo na polufinalnu utakmicu protiv Splita, ekipe protiv koje smo prošli tjedan u prvenstvu ostvarili pobjedu, tako da moramo ponoviti dobru igru i dati sve od sebe za plasman u finale – zaključila je Sara Šenvald. 

Gledajte nas na You tube kanalu HRS-a od 19.30 sati.