Izbornik Goran Mrđen // Foto Ivo Čičin-MašanskerPred hrvatskom ženskom seniorskom rukometnom reprezentacijom dvije su kvalifikacijske utakmice sa Švedskom za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Danskoj 2015. Prva je na rasporedu u Koprivnici u nedjelju 7. lipnja, a uzvrat je u Stockholmu u nedjelju 14. lipnja.

Rukometna reprezentacija okupit će se ove nedjelje, 24. svibnja, najprije u Zagrebu, a onda od 24. do 28. svibnja slijedi prva faza priprema u Umagu. Nakon toga će od 31. svibnja do 7. lipnja biti u Đurđevcu i Koprivnici. Od 8. do 11. lipnja pripreme su ponovno u Umagu, a u Švedskoj će biti od 12. do 15. lipnja.

Izbornik Goran Mrđen za ove utakmice pozvao je ovih 18 igračica: Martu Žderić (Budućnost), Gabrijelu Bešen (Sesvete Agroproteinka), Maju Sokač i Andreu Penezić (Vardar), Ivanu Kapitanović, Ekatarinu Nemaškalo, Anu Nikšić, Andreu Čović, Dragicu Džono i Kristinu Elez (Podravka Vegeta), Anitu Gaće (Dinamo-Sinara), Vesnu Milanović-Litre (Györ), Sonju Bašić (Metz), Maju Kožnjak (Muratpasa), Žanu Marić (Bietigheim), Lanu Franković (Mosonmagyarovari), Ćamilu Mičijević i Selenu Milošević (Zamet).

U slučaju naknadnog poziva u obzir dolazi ovih 10 igračica: Katarina Pavlović, Ana Debelić, Dora Krsnik i Josipa Sanader (Zelina), Tea Grubišić (Bietigheim), Marijeta Vidak (Podravka Vegeta), Ivana Dežić (Koka), Valentina Blažević (Sesvete Agroproteinka), Josipa Jerčinović (Zamet) i Josipa Mamić (Dugo Selo 55).