Reprezentacija Hrvatske // Foto HRSHrvatske rukometne reprezentativke okupit će se 5. listopada u 13 sati u Zagrebu, točnije, ispred dvorane Dom sportova odakle će se otisnuti put Umaga gdje će odraditi kratke pripreme i odigrati tri utakmice u sklopu Croatia Cupa 2014.

Umag će ove godine od 9. do 11. listopada ugostiti četiri jake ženske reprezentacije, a uz Hrvatsku u Umag će doputovati Njemačka, Poljska i Srbija. Turnir će dobro poslužiti izbornicima da testiraju reprezentativke uoči početka Europskog prvenstva koje se od 7. do 21. prosinca održava u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Uoči turnira 18 rukometašica imat će tri dana treninga pod paskom izbornika Vladimira Canjuge, ali i stručnim stožerom, kojeg ovog puta čine trener Ivan Jerković, trener vratarki Goran Trajkovski, fizioterapeutkinje Slavica Brčić i Vesna Hodić te direktor Ratko Balenović .

Izbornik Canjuga na okupljanje je pozvao igračice Lokomotive (7) Ivanu Jelčić, Teu Grubišić, Anetu Benko, Katarinu Ježić, Sonju Bašić, Maju Kožnjak i Lidiju Horvat. Iz ekipe Vardara (2) stižu Maja Sokač i Andrea Penezić, kao i Jelena Grubišić i Vesna Milanović-Litre iz Györa (2). U Umagu će zaigrati i Marta Žderić iz Budućnosti (1), Anita Gaće iz Dinama (1), Dragica Dono, Katarina Elez i Miranda Tatari iz Podravke (3), Ćamila Mičijević iz Zameta (1) te Žana Marić iz Bietigheima (1).

Pričuvne igračice, koje na okupljanje će doći u slučaju naknadnog poziva, ovoga puta su Ivana Kapitanović i Ana Nikšić iz Podravke, Ines Domjan i Iva Pongrac iz Koke, Lana Franković iz Sesveta, Ana Debelić iz Zeline te Anamarija Gugić iz Zameta.