A reprezentacijaHrvatska ženska seniorska i juniorska reprezentacija okupile su se u Ivanić-Gradu gdje će u reprezentativnom tjednu trenirati do nedjelje 26. studenoga. Izabranice izbornika Nenada Šoštarića, seniorke, neće igrati prijateljske utakmice već će se pripremati za kvalifikacijske susrete s Norveškom koji ih očekuju u ožujku 2018. godine.

U odnosu na prvotni popis reprezentaciji se umjesto Ines Domjan iz Koke priključila se Sara Šenvald iz Lokomotive te Umažanka Julijana Žuliček umjesto igračice Lokomotive Paule Posavec.

Sa seniorkama će treninge u sklopu reprezentativnog tjedna odrađivati i ženska juniorska reprezentacija. Njihove treninge će također nadgledati izbornik Šoštarić.

– Svaki dan ću biti po osam sati u dvorani, jer ću biti na treninzima juniorki i na našim da vidimo te djevojke. S njihovim izbornikom ćemo dogovoriti apsolutno isti stil igre. Oni su i prije igrali 5-1 obranu, ali sad ćemo doći do nekakvih korekcija i automatizaciju trčanja u oba smjera. Tko neće moći taj energetski dio odraditi ne može igrati vrhunski rukomet, a mi težimo vrhunskom rukometu – rekao je izbornik.

Pozvane su Ivana Kapitanović, Antonija Jukić, Ana Debelić, Marijeta Vidak, Ivana Dežić (sve Podravka Vegeta), Tea Pijević, Kristina Plahinek, Stela Posavec, Sara Šenvald i Marina Glavan (sve Lokomotiva Zagreb), Julijana Žuliček (Umag), Aneta Benko (Krim Mercator), Lea Vukojević (Zrinski), Maja Kožnjak (Pitomača), Valentina Blažević (Pogon Szczecin), Katarina Ježić (Siofok), Ćamila Mičijević (Dunaujvaros) i Ivana Dragišić (ŽRK Bjelovar).

Stručno vodstvo: izbornik Nenad Šoštarić, trenerica Snježana Petika, trener vratarki Matija Bilušić, fizioterapeuti Vesna Hodić i Goran Krušelj, tehnički direktor Ratko Balenović i tehnička menadžerica Ljerka Vresk.

U IVANIĆ-GRADU I JUNIORKE // Okupila se i ženska juniorska rukometna reprezentacija

Zajedno sa seniorskom reprezentacijom pripreme će imati i juniorska reprezentacija, koja se također danas okupila u Ivanić-Gradu pod vodstvom izbornika Ivana Jerkovića. Ovo je prvo okupljanje juniorki nakon Europskog prvenstva što je održano krajem srpnju u Sloveniji.

Juniorska reprezentacijaJuniorke sada ulaze u novi ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo. No, plasman će morati izboriti kroz kvalifikacijski turnir što će se igrati od 23. do 25. ožujka 2018. godine. Protivnice u kvalifikacijama saznat će sutra, 21. studenoga, kada će se u prostorijama EHF u Beču održati ždrijeb. Hrvatska se nalazi u prvoj jakosnoj skupini zbog plasmana ostvarenog na Europskom juniorskom prvenstvu. Svjetsko juniorsko prvenstvo održat će se u Mađarskoj od 1. do 15. srpnja 2018., a gradovi domaćini su Győr, Tatabánya i Budaörs.

Na okupljanju su: Magdalena Ećimović, Magdalena Horvat, Elena Popović, Ivona Mrđen, Lea Franušić i Tena Petika (sve Podravka Vegeta), Lucija Bešen i Ana Anđelić (obje Sesvete Agroproteinka), Dora Lukić i Ena Car (obje Zrinski), Katja Mikolić i Anna Dobrić (obje Zamet), Katarina Mrazović i Ana Malec (obje Ivanić), Lea Beličev (Trešnjevka), Tena Japundža (Lokomotiva), Lucija Zeba (Kozarmisleny), Sandra Majetić (Union St. Polten, Austria), Josipa Kaselj (ŽRK Bjelovar) i Terezija Ćurić (Pitomača).

Pričuvne igračice su: Manuela Runje (Sinj), Magdalena Žderić (Dalmatinka), Leonarda Kapetanović (Dugo Selo 55) i Valentina Rajnović (Pitomača).

Stručni stožer: izbornik Ivan Jerković, trener Ante Burger, trener vratarki Goran Trajkovski, tehniko Iva Kanjugović i fizioterapeutkinja Tina Krmpotić.