Tablica nakon 21. kolaRukometne reprezentacije od danas su (nedjelja) na okupu, a prvenstveno kolo u subotu donijelo je iznenađenje: Lokomotiva je odigrala (samo) neriješeno sa Sesvetama, Trešnjevka je druga iza Podravke Vegete.

Rezultati 21. kola 1. HRL za žene:
Umag – Zamet 23:29
Lokomotiva – Sesvete Agroproteinka 27:27
Zelina – Arena 23:25
Koka – Podravka Vegeta 16:28
Dalmatinka – Izgradnja Zaprešić 10:0 b.b.
Samobor – Trešnjevka 27:33

 Parovi 22. kola, 2. travnja:
Trešnjevka – Umag
Zamet – Lokomotiva
Sesvete Agroproteinka – Zelina
Arena – Koka
Podravka Vegeta – Dalmatinka (29. ozujka u 18 sati)
Osijek PSC Opel – Samobor

 Dodajmo ovome da je u 2. HRL sjever Podravka Lino pobijedila u Đurđevcu: Natura Agro – Podravka Lino 24:33 (7:21).

Kadetkinje u kvalifikacijama za EP
Od subote na okupu je i kadetska ženska reprezentacija, djevojke do 17 godina. Rukometašice izbornika Ede Smita nakon priprema u Delnicama putuju na Island, gdje će pokušati izboriti nastup na EP u Češkoj od 23. lipnja do 3. srpnja. Na pripremama su do 22. ožujka, a kvalifikacijski turnir na Islandu je od 24. do 27. ožujka. Island, Švicarska i Španjolska su konkurenti za ulazak u finalni turnir, a plasirat će se prve dvije repezentacije. U kvalifikacijama sudjeluje 31 repezentacija, 15 od njih, plus domaćin Češka, igrat će na završnom turniru.

U kadetskoj reprezentaciji iz Podravke su Ivana Kapitanović i Matea Mikolčić te Ivana Dragišić na posudbi u Zelini. U stručnom stožeru je i Podravkina trenerica Snježana Petika.

A repezentacija priprema se za susret sa Srbijom
Hrvatska A reprezentacija u lipnju igra dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Srbije. Iz Podravke je na pripreme u Vrbovec od danas, nedjelje, do petka, tj. od 20. do 25. ožujka, pozvano 10 igračica: Ivana Jelčić, Marta Žderić, Maja Zebić, Nikica Pušić, Anita Gaće, Vesna Milanović Litre, Dina Havić, Miranda Tatari, Maja Kožnjak i Ivana Petković.

Izbornik Vladimir Canjuga u povodu ovog okupljanja rekao je:
– Ovo je pretposljednje okupljanje uoći lipnja. Od cura koje igraju vani, uspjeli smo dobiti Jelenu Grubišić i Andreu Penezić. Puno znači prisustvo Penezić, to je presudno u uigravanju napada i obrane, dok će Jelena Grubišić podići kvalitetu u golmanskom dijelu. Nastavljamo uigravati obranu i raditi na prelasku iz obrane u napad, a iskoristit ćemo prisutnost Penezić kako bismo malo više radili i u napadu, ipak je ona naša najbolja šuterica. Također, obavit ćemo video analize Srbije, prije svega njihovih najboljih igračica Lekić, Damjanović i Cvijić, koja se prema našim saznanjima uspješno oporavlja od operacije koljena i bit će spremna za kvalifikacijske utakmice u lipnju. Odigrat ćemo tri međusobne utakmice, na zadnjem okupljanju to se pokazalo kvalitetnim rješenjem. Bolje je da odigramo međusobno ”na nož”, pa da igraju sve cure, nego da igramo protiv neke slabije reprezentacije. Sve ovo radimo samo s jednim ciljem – proći Srbiju i plasirati se na Svjetsko prvenstvo koje se u prosincu igra u Brazilu.

Juniorke u kvalifikacijama u Poljskoj za nastup na EP u Nizozemskoj
Izbornik juniorske reprezentacije Nenad Šoštarić kontrolno okupljanje ima od nedjelje do petka u Dugom Selu. Iz Podravke su pozvane Antonija Jukić, Lea Vukojević, Andrea Čović i Marijeta Vidak. Razlog su pripreme za kvalifikacije za Europsko prvenstvo rukometašica do 19 godina, Kvalifikacije se igraju u Dzierzoniovu u Poljskoj od 22. do 24. travnja, a suparnici Hrvatskoj su Izrael, Poljska i Grčka. Na EP u Nizozemskoj od 4. do 14. kolovoza plasirat će se dvije reprezentacije. Izravno u finalni turnir ušli su domaćin, Nizozemska, te četiri prvoplasirane reprezentacije s EP 2009. u tadašnjem starosnom uzrastu do 17 godina, Danska, Rusija, Norveška i Francuska.

Izbornik Nenad Šoštarić u povodu ovog okupljanja rekao je:
– Bit će to posljednje kontrolno okupljanje uoći kvalifikacija u travnju koje igramo u Poljskoj. Najviše ćemo raditi na taktici u obrani i napadu, do u detalje ćemo uvježbavati neke ideje i zamisli. Zasad imamo i jedno otkazivanje, vratarka Marina Razum ozljedila je mali prst na ruci, no odlučio sam da neću zvati zamjenu nego ću ostati na dvije golmanice, Sanader i Jukić. Glede ostalih, sastav reprezentacije je poznat, to je kostur naslijeđen od prethodnika, plus nekoliko novih djevojaka. Cure su skupa već nekoliko godina, dobro se poznaju i mislim da bismo trebali proći kvalifikacije i ostvariti plasman na Europsko prvenstvo.

Pred hrvatskim ženskim reprezentacijama važni su nastupi, a iduća okupljanja reprezentacija predviđena su od 18. do 22. travnja, kada će juniorke odmah u Poljsku na kvalifikacije, a A reprezentacija dobiti konačni oblik.